Månedsmagasinet på Costa del Sol

General manager Fernando Hierro på en uriaspost midt i ”Euroforia”

Til tross for flere og flere gjeldsposter og trussel om utestengning har sjeik Al-Thani fra sitt ”skjul” i Doha klar en ny innkjøpsliste.

 

Kommentar av Morten Møller – Her sammen med en sjælden gjest i Málaga CF, visepresident Abdulllah Ghnub.

25. juni 2010 ble sjeik Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al Ahmed Al-Thani – født 29. september 1969 i Doha, hovedstaden i Qatar på østkysten av den arabiske halvøya – presentert som president i Málaga Club de Fútbol. Den arabiske forretningsmannen som er i familie med emiren i samme land, sjeik Hamad Khalifah Al-Thani, kjøpte det kommende konkursboet for 36 mill. euro og investerte i spillere for 59 mill.!
Mens den sportslige ”Euroforia” hersket i april i Málaga, sto Al-Thani med ubetalte regninger samtidig som nye spillerinnkjøp ble bebudet.
En arabisk arroganse, helt uten respekt for skatteforhold i Spania og pengenes betydning for enhver profesjonell fotballklubb. Det er de som i sakens anledning driver klubbene og skal rettferdiggjøre sjeikens investeringer i Málaga CF. Han skal vel ha avkastning av pengene sine?
Det venter helt opp mot 15 mill. euro i inntekter dersom hvis Málaga CF kvalifiserer seg til Champions League gjennom minst en fjerde plass i La Liga. Hvis ikke den europeiske fotballunionen, UEFA, stikker kjepper i hjulet for en slik deltakelse. Kravet av UEFA er at at Málaga CF må betale gjelden i forbindelse med spillerkjøp til andre klubber, – her og nå.
Ved redaksjonens avslutning ser kravene fra klubberne Málaga CF har kjøpt spillere av, se slik ut:
Osasuna: 2. mill. euro (Monreal kjøpt herfra)
Lyon: 5 mill. euro (Toulalan kjøpt herfra)
Bayern München: Ukjent beløp (Demichelis kjøpt herfra)
Villarreal: 2 mill. euro (Cazorla kjøpt herfra)
River Plate: Ukjent beløp (Bounanotte kjøpt herfra)
Valencia: Ukjent beløp (Isco og Joaquín kjøpt herfra)
Hamburg SV: 1,75 mill. euro. (Mathijsen kjøpt herfra)
Videre skylder Al-Thani skatt til Spania i forbindelse med handelene.
Det er trist at en forretningsmann som gjennom Málaga CF promoterer sportsverdier, fairness og helse gjennom samarbeidet med UNESCO, selv viser en slik elendig, økonomisk moral. Spillerne på Málaga CFs hardt arbeidende La Liga-mannskap skylder han også i perioder lønn. Dette er spillere som ved sin inntreden i Málaga CF proklamerte at deltakelsen i ”Prosjekt sjeik” drev dem.

 

Nå utviser Al-Thani en total mangel på respekt for sin arbeidskraft.
Utad er organisasjonen Málaga CF lojal overfor eieren. Den kommenterer ingenting rundt de økonomiske forholdene.
Man lurer på om medarbeiderne for tiden får lønn!

Kontakt med Emiren
Den store drivkraften i å rydde opp i de økonomiske forholdene er Málaga CFs general manager, den tidligere landslagsrekordholderen fra Real Madrid, Fernando Hierro, 44 år og født i Vélez-Málaga. Etter sin profesjonelle karriere fikk han jobb som sportsdirektør for Spanias Fotballforbund.
Gjennom tiden som aktiv spiller, kjenner Hierro til arabiske forhold og mentalitet. Etter 439 kamper for Real Madrid, spilte han bl.a. en sesong mot slutten av karrieren på en kontrakt med klubben Al-Tayyan i Qatar, for deretter av avslutte hos engelske Bolton, med danske Henrik ”Tømrer” Pedersen på laget.
Hierro har flere ganger reist til Doha for å drøfte den uholdbare situasjonen med Al-Thani. Han har hatt telefonisk kontakt med Emiren.
Hvorfor det?
Jo, alle arabiske rikmenn som nå investerer i europeisk fotball, gjør det primært for å promovere Qatar som overraskende nok er tildelt vertskapet for sluttrunden i verdensmesterskapet i fotball i 2022. Derfor så vi i kvartfinalen i Championes League at Milan spilte med Fly Emirates-logo på trøyene, og FC Barcelona med Qatar Foundation.
Hierros turer til Doha er gjort fordi verken Al-Thani selv eller hans visepresident i Málaga CF, Abdullah Ghnub, stort sett ikke viser seg i Málaga. Til stor forundring for alle i og rundt klubben. Derfor må oppsøkes i ”skjul”.
Det er sannelig en uriaspost som den sympatiske eks-stjernen er satt på.

Nye spillere
Skulle gjelden bli betalt, slik at også Málaga får lov av det spanske fotballforbundet til å kjøpe flere spillere, ser de varslede kjøpene fornuftige ut?
Ja, visst!
Den 30 år gamle målmannen Jose Reina, spansk landslagskeeper fra Liverpool med FC Barcelona og Villarreal som tidligere klubber. Han står notert med 24 A-landskamper.
Den 22 år gamle midtbanespilleren Alvaro i Racing Santander, og det bare 20 år gamle stortalentet Christian Tello. Som kantspiller har han i årets sesong spilt kamper på FC Barcelonas mesterlag. Samt mannen som imponerte alle da Málaga CF i oktober i fjor beseiret Villarreal 2-1 på La Rosaleda, midtbanegeneralen Borja Valero (27 år) med en fortid på de spanske U-landslaget, en enkelt A-landskamp og dominerende roller i andre klubber som Mallorca og engelske West Bromwich Albion.
Og flere vil komme på banen. Nok en senterforward er helt nødvendig, selv om veteranen Ruud van Nistelrooy skulle ta nok en sesong.
Da jeg før oppgjøret Málaga CF – Racing Santander 9. april snakket med en spansk journalist om forholdene, virket han litt bekymret før han med et smil utbrøt:
”Bare vi vinner i dag, så er alle glade”.
Og det gjorde Málaga CF, – med 3-0!
Måtte sjeiken nå også oppføre seg skikkelig!

Statement fra Málaga CF til La Danesa

Siden sist
Málaga CF – Rayo Vallecano 4-2
Espanyol – Málaga CF 1-2
Málaga CF – Betis 0-2
Málaga CF – Racing Santander 3-0
Villarreal – Málaga CF 2-1
Málaga CF – Real Sociedad 1-1
Osasuna Málaga CF ????

Etter dette lå Málaga CF som nummer???? i La Liga.
En plassering fra nummer 1 – 4 gir adgang til Champions League og en 5. og 6. plass til Europa League.

 

 

Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca
Fotballinteresserte både på Costa del Sol så vel som i Danmark er velkomne til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribuneplasser på den ene langsiden beskyttet mot eventuelt regn – samt hjørneplasser.
I forkant lunsjarrangement, opplegg og buss tur-retur stadion fra Fuengirola.
Kontaktpersoner:
Formann Morten Møller 617 700 424
moellemorten@gmail.com
Nestformann Uffe Madsen 952 568 343
uffe@spaininvest.net
La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben til Málaga CF. Den teller knapt 200 medlemmer og støtter krefthospicet Cudeca i Benalmádena.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk

De siste og avsluttende La Liga-kampene i mai:
2.mai; FC Barcelona – Málaga CF.
6.mai; Atlético Madrid – Málaga CF.
13.mai; Málaga CF – Sporting Gijón.
Kampene kan bli flyttet én dag. Tv-selskapene bestemmer.

Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.