Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skolestart: Fulle av forventninger

Skolestart: Fulle av forventninger

– Vi satser på gode karakterer. Dette er en liten skole, og det betyr små klasser der lærerne har mer tid, sier ungdomsskoleelevene Jørgen, Thomas, Anne, Thale, Fanny og Tora. Fire av dem er ”gamle” elever og to er nye for året. Felles for dem alle er høye forventninger til skoleåret som nå er i gang.

Jørgen, Thomas, Anne, Thale, Fanny og Tora

Med masse sommerfugler i magen, forventninger og en god porsjon nysgjerrighet, møtte til sammen 63 elever opp til årets skolestart. Daglig leder ved Den norske skolen i Málaga, Henning Nordby, ønsket høytidelig både elever, foreldre og ansatte velkommen til det nye skoleåret onsdag 25. august. Så fulgte presentasjonen av nye og gamle lærere og av de ansatte ved skolen.

Særlig synes elevene å være spente på hvem de fikk som kontaktlærer, eller klassestyrer som det het i gamle dager.

Dagens store høydepunkt var likevel navneoppropet der alle elevene ble ropt opp etter tur, fra førsteklassingene til tiendeklassingene og de to elevene som skal bruke skolen som base for nettstudier dette skoleåret.

Årets elevtall har foreløpig havnet på 63, omtrent det samme som i fjor. 23 av årets elever er ferske fjes på skolen.

Masse tilbud
Jørgen, Thomas, Anne, Thale, Fanny og Tora som er ungdomsskoleelever, har alle tatt mål av seg til å gjøre det bra på skolen dette året. Flere av dem ønsker også å delta i de spesielle valgfagene og fritidssyslene som skolen tilbyr, blant annet i kickboksing, golf og spanskopplæring.

Kristoffer Aga gikk ut 10. klasse i fjor med gode resultater. I år har han valgt å fortsette på skolen, nå med nettbasert studie for å ta andre trinn på videregående skole. Kristoffer blir ikke alene, for også Kevin Ekornsæter skal være nettstudent dette året. Han skal ta andre trinn på videregående.
– Dette er en krevende måte å studere på, men er du strukturert, kan du få mye mer ut av dette enn på en vanlig videregående skole, mener de to. De viser til at skolen i år tilbyr lokal læreroppfølging av nettstudentene, noe de to mener vil gjøre studiene enklere for dem.

– Det er ikke så mange elever her ved skolen, men du finner alltid en kamerat, sier Kristoffer og Kevin som begge er godt fornøyd med skoletilbudet.

Kristoffer Aga (th) og Kevin Ekornsæter.

– I god stim
Petter Tryggestad har vært lærer ved Den norske skolen i Málaga i fem år. Dette året skal han blant annet undervise i samfunnsfag, norsk, kunsthåndtverk og musikk. Hans forventninger til det nye skoleåret er at skolen utvikler seg noen hakk og blir enda bedre:

– Mye er allerede på plass som tidligere manglet. Vi er inne i en god stim og har sikret oss god og spesiell kompetanse, blant annet innenfor idrett og IKT (data).

Petter Tryggestad

-Satser spansk
– Jeg satser på ungene skal lære seg mest mulig spansk og dessuten at vi skal få det koselig sammen, sier Luisa Palomar. Hun har vært lærer ved skolen i 19 år og ser fram til å lære norske elever både litt spansk språk, men også hvordan de skal lage deilig spansk mat av råvarer som fisk, skjell og annen sjømat. Paella er ofte favoritten for norske barn.

Luisa Palomar

– Kjempebra skole
– Skolen vår er kjempebra, det er da også grunnen til at vi har vært her nede så lenge som i fire år, forklarer Martin Wengshoel som har to elever ved ungdomsskolen.
Martin forteller at barna hans er flittige brukere av skolens fritidstilbud, særlig gjelder det kickboksing. Dessuten er begge ungene medlemmer av ungdomsklubben ved Sjømannskirken.

Martin Wengshoel

– Synlige elever
Janne Bakke-Hansen er mor til en gutt i tredje klasse. Hennes forventninger til skoleåret er at elevene, som i fjor, får dra fordel av at skolen er så liten og har små klasser. Hun mener det gir mer stimulanse til den enkelte elev enn i vanlige norske skoleklasser med inntil 30 elever.
– Det betyr at elevene ”blir sett” og får tettere oppfølging av lærerne, sier Janne som syntes alt dette fungerte veldig bra i fjor.

Janne Bakke-Hansen

Av Arne Bjørndal

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.