Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sjømannskirken september 2010

Sjømannskirken september 2010

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no
www.elcampanario.no

Åpen kirke
Tirsdag – søndag kl 12-18

Gudstjenester
Hver søndag kl 16 på El Campanario
Hverdagsmesse onsdager kl 17
Tidebønn hver dag kl 13 og 17

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 12-18
Salg av vafler, smørbrød, kaffe m.m.
Varm lunsj hver dag kl 13
Lørdager grøt kl 13-16
Søndager grillbuffé kl 14 med påmelding

Klubber for barn og unge
Tirsdager
17.30-19.30: "Liv & Røre". Barneklubb 6-9 år.
Fredager
18-20: "Friends Downstairs". Klubb 10-13 år.
20-22: "After Eight" ungdomsklubb.
Kontaktperson for klubbene er kateket Siv Elisabeth Askvig, tlf 659 248 538
Boule
Hver onsdag og lørdag kl 13

Kirkeskyss
Det organiseres kirkeskyss til El Campanario hver søndag med avgang fra den svenske kirken i Fuengirola kl. 13.45. På telefon 679 595 834 kan det bestilles skyss fra andre steder i rimelig nærhet. Følg med på oppslag i kirken i Fuengirola for transport til andre arrangementer.

Kirkens Logo

Ditt hjem på Costa del Sol

Tro, håp og engasjement

65 par gifter seg på El Campanario i år. Kirken er et sted for de store anledninger i livet og er et fast holdepunkt i manges liv. Gudstjenester, bryllup, begravelser, dåp og konfirmasjon er kjernen i det vi driver med.

Bildet er hentet fra et bryllup på El Campanario. Hvert år er det et sytti-talls par som velger å gifte seg her. En av livets største dager feires i den vakre kirken fra 1572. Barnedåp er det også flere av i året. Det er alltid en spesiell høytid når barn bæres til dåp.

Sjømannskirken har som visjon å gi mennesker mot til tro, håp og engasjement. Derfor er vår fremste oppgave å være kirke for nordmenn på Costa del Sol.

På Sjømannskirken mener vi at gudstjeneste og salmesang er undervurdert. Hvis du har vært med å oppleve en gudstjeneste her skjønner du sikkert hva vi mener. Gudstjenesten her er den samme som i Norge. Salmene likeså. Akustikken i kirken gjør at det alltid blir god sang. Det sosiale rundt gudstjenesten med søndagsgrill og kaffe gjør også sitt til at mange søker til gudstjenesten – og synger med på salmene.

Hver søndag har vi vår hovedgudstjeneste. Onsdag holdes hverdagsmesse. Det er nattverd i alle gudstjenester. Det er mange som ikke føler seg verdig til å gå til gudstjeneste eller nattverd, men gudstjeneste og nattverd er for alle som vil komme. Vi inviteres til fellesskap med Jesus Kristus og hverandre.

På El Campanario føres tradisjonen med tidebønner videre. Tidebønnene er kjent gjennom flere århundrer i kirken. Vi har laget dem med utgangspunkt i vår egen menighet og situasjon.

Det er ikke til å komme fra at det dør nordmenn på kysten. En del ønsker gravferd fra Sjømannskirken. Minnestunden, som vi kaller det, kan være den offisielle gravferden, eller det kan være en båreandakt før kisten eller urnen føres til Norge. Sjømannskirken er behjelpelig i alle ledd når en av våre dør.

Det er mye kaffe og vafler også på en moderne Sjømannskirke – og nå som før følger vi våre landsmenn fra vugge til grav. En spesiell høytid er det når barn bæres til dåp og når våre konfirmanter etter endt undervisning, blir konfirmert.

Vi har lange tradisjoner å hente fra i kirke og gudstjeneste, men utfordringen er hele tiden at det gode budskap blir tilgjengelig for mennesker i vår tid.


Kulturkalender
På Sjømannskirken ønsker vi å kombinere det kulturelle med det sosiale. Kom gjerne i god tid før arrangementet og ta en kopp kaffe og slå av en hyggelig prat. På de fleste konsertene er kaffe og vafler inkludert i billettprisen!

Fredag 17. september kl 18
På grensen til Allsang & Quiz
Sjømannskirkens eget allsangprogram.
Gratis inngang, enkel servering.

Fredag 24. september kl 18
Korkonsert: Jubilate, Glemmen kirke, Fredriksstad
Program både i patioen og i kirkerommet
Bill. 10 euro inklusive kaffe/te og vaffel.

Onsdag 29. september kl 18
Show i patioen: The Three Pianists, England
Én klassisk virtuos, én jazzlegende og én gjøgler!
Bill.15 euro inkl. kaffe/te og vaffel

Torsdag 7. oktober kl 18.00
Korkonsert: Concentus, Sverige
50 svenske damer in concert!
Bill. 10 euro inklusive kaffe/te og vaffel.

Torsdag 14. oktober kl 18
Konsert i patioen: Drammen Symfoniorkester og Royal Garden Jazzband.
Klassisk møter jazz!
Bill. 15 euro inkl. kaffe/te og vaffel.

Onsdag 20. oktober kl 18


Huskonsert i patioen
Her kan du oppleve noen av Solkystens egne norske sangere og musikere i fri utfoldelse!
Gratis inngang, åpen kafé.

Lørdag 23. oktober kl 13
Lillehammer trekkspill- og toraderklubb
Femti trekkspill, gammeldans og grøt i patioen!
Gratis inngang, salg av grøt.

Onsdag 27. oktober
Konsert i patioen: Jazzt like this
Norske Helge Kleppe og walisiske Paulinda Knight med egne låter og et groovy, internasjonalt band.
Bill. 15 euro inkl. kaffe/te og vaffel.


Fuengirola
Gudstjenester disse søndagene kl 11 i den svenske kirken:
26. september, 10. oktober, 24. oktober

Hyggekvelder disse onsdagene kl 19 i høst:
6. oktober, 3. november, 1. desember

Alle andre onsdager kl. 12 (fom oktober):
Sangtreff med sjømannsprest Steinar Lindvig og kantor Trond Gilberg

Norsk betjening på den svenske kirken
De norske vinterassistentene Reidun og Leif-Gunnar Sørlien er på plass fra 20. september.

Iglesia Sueca, Avenida Clemente Diaz 4, Edificio Tres Coronas, tlf. 952 465 887

Nerja
Gudstjeneste i Nerja søndag 24. oktober kl. 11. på Hostel San Miguel i Calle San Miguel

Bli kjent med Sjømannskirken!
Er du ny på Costa del Sol? Har du aldri vært på El Campanario? Lørdag 18. september kl. 13 inviterer vi barn, unge, voksne og eldre til en samling med grøtservering, omvisning, aktiviteter og informasjon om Sjømannskirkens forskjellige tilbud. Dette er også en mulighet til å bli kjent med andre som er nye på Solkysten.

Romantisk aften


12. – 15. oktober er Sjømannskirkens relasjonsrådgiver Steinar Rishaug på Solkysten. Han skal blant annet besøke den norske skolen i Benalmádena og møte forskjellige grupper på Sjømannskirken.

Onsdag 13. oktober kl 19 inviterer vi til en romantisk aften på Sjømannskirken hvor Steinar deltar. Ta med din kjære til en romantisk middag i El Campanarios vakre patio med levende lys, levende musikk og ord om kjærlighet! Det er påmelding til middagen på telefon 952 939 800. Prisen er €15 per person.

TO MINUTTER MED SJØMANNSPRESTEN

To ord!
Alle har vel opplevd å forsnakke seg. Jeg husker en gang i slutten av august. Det nærmet seg deadline for septembernummeret av Det norske Magasinet. Jeg sier til mine medarbeidere at jeg må inn å skrive "To ord med Sjømannspresten". "To ord!" – var det sant? Hadde presten tenkt å fatte seg i korthet? Det er overraskende få som sovner når jeg preker. Det var "To minutter med Sjømannspresten" jeg mente.

To ord! Ofte er to ord nok. Vi vasser i ord. Ord flommer mot oss fra alle kanter, og når vi er sammen er det nesten ikke ørens lyd på grunn av alle ordene. Hva skal du med alle ordene? Var det en dame som spurte meg en gang. Nei, kanskje trenger jeg ikke så mange ord. Kanskje får jeg vel så mye ut av en samtale dersom jeg var villig til å høre på det som samtalepartneren hadde på hjertet. Ja, ikke bare høre, men virkelig lytte til hva den andre hadde å si. Hvor mange ganger har jeg ikke tatt meg selv i å forberede mitt neste innlegg mens den andre har snakket. Jeg tror jeg vil konsentrere meg om å bli flinkere til å lytte og slippe andre til i samtalen.

Hvor mange ord trenger vi egentlig. Det hadde vært morsomt å prøve med bare to. Hvilke to ord ville jeg valgt, dersom jeg fikk velge bare to. "To ord", med sjømannspresten. Jeg lurer på hvilke to ord jeg hadde valgt da. Tenk deg det selv. Du blir utfordret på å velge to ord! Hvilke ville det ha vært? Hvilke ville vært de viktigste. Hvem ville du sagt dem til?

Jeg tror jeg gi meg her. Jeg fikk med min forsnakkelse et brukbart poeng til septembernummerets "To minutter med Sjømannspresten".

Av Sjømannskirken

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.