Månedsmagasinet på Costa del Sol
Los Vikingos – sesongåpning på Los Naranjos

Los Vikingos - sesongåpning på Los Naranjos

 

40 spillere deltok i årets første konkurranse den 17. januar på Los Naranjos. Appelsinbanen har vært kjent blant nordmenn i 30 år og er en av kystens beste baner. Banen er tegnet av den kjente banearkitekten Robert Trent Jones Sr., som også har tegnet Sotogrande, Valderama, Las Brisas og Mijas.
Banen har vært i skandinavisk eie siden 1989 da Percy Nilsson overtok. Etter nesten 20 år som eier solgte han banen til noen svenske forretningspartnere i 2007. Banen har i de senere år gjennomgått vesentlige forbedringer og i 2008 ble en ny driving range og treningsområde bygget. En oppgradering og utvidelse av deres meget flotte klubbhus ble også gjennomført. Deres restaurant er meget populær så vel på dagen som om kvelden.
Banen har fått sitt navn etter en appelsinfarm som lå på området før banen ble bygget. Det er fremdeles mange appelsintrær som omkranser og skiller mange av fairwayene. Det er en typisk gåbane med brede fairways, vanskelig plasserte bunkere og meget store og raske greener, Banen er på 5813 meter fra gul tee.
Været på spilledagen var en blanding av dis og sol med ca. 18 grader. Ikke et vindpust, med andre ord, et optimalt golfvær. Banen var dessverre ikke like optimal. Det kraftige regnværet den siste tiden resulterte i at banen var meget fuktig, ja, til dels klissete mange steder. Dette gjaldt spesielt de første 9 hull. Det var synd at forholdene ikke var bedre når vi først spiller på en så flott bane, men været tar ikke hensyn til golfspilleres ønsker. Greenene var imidlertid tørre og meget raske og skapte overraskelser og vanskeligheter for mange av spillerne.
Spilleformen denne gangen var individuell Stableford med 1 damegruppe og 2 herregrupper.

Resultatene ble som følger:
Herrer Gruppe 1 (hcp 0-22.3) Poeng
1. Reidar Olsen 35
2. Jan Teksum 31
3. Tor A. Gihlemoen 30

Herrer Gruppe 2 (hcp 22.3-36)
1. Bjørn Kalleberg 32
2. Willy Hoff 31
3. Bent Dahl 29

Damer
1. Astrid Johansen 26
2. Sina Underhaug 23
3. Ruth Rist 23

Nærmest flagget: Herrer Damer
Hull 4 Bjørn Kalleberg Ingen
Hull 8 Reidar Olsen Ingen
Hull 12 Knut Johansen Wencke Waage
Hull 17 Jan Teksum Kirsten Ottesen

Av Arne Lie

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.