Månedsmagasinet på Costa del Sol

Los Vikingos Santana Golf – avbrutt på grunn av regn

Årets golfere 2009 ble Jorun Lie og Jan Nybø

Etter det beste høstværet på Costa del Sol på 67 år så vi frem til å avslutte en flott golfsesong 2009 på den meget velholdte golfklubben Santana søndag 29.november. Dette skulle være prikken over i-en etter spill på mange av kystens beste baner gjennom året. Overraskelsen og forundringen var stor da vi tre dager før våknet til regn og grått vær, noe vi ikke hadde opplevd siden sommeren i Norge. El Tiempo meldte om kraftig regn og vind på spilledagen og spenningen økte frem mot dagen. Nå viser det seg at å spå været kan være like vanskelig som å spille golf. Man vet ikke alltid resultatet på forhånd. Men denne gangen hadde El Tiempo rett. Dagen opprant med overskyet vær og antydning til regn. Dette skulle vise seg bare å være begynnelsen. Da første ball slo ut kl. 11.00 regnet det trutt, men som gode golfspillere trosset vi været og spilte videre. Når siste ball var kommet godt i gang åpnet himmelen seg og så vel fairways som greener fløt over av vann. Videre spill var umulig og runden ble avbrutt. Tilbake til klubbhuset våte til skinnet.. Deretter hjem for å gjøre oss klare til årets julebord. Dette ble holdt på restauranten O Sole Mio Y Grieg Suite på Elviria del Sol. Der fikk vi servert et overdådig julebord med underholdning og levende musikk. En fin avslutning på et flott Los Vikingos år til tross for dagens spilleavbrudd.

Hvert år kåres årets golfer i dame og herreklasse. Kriteriene er at man legger sammen de seks beste resultater oppnådd gjennom hele året.
I 2009 ble vinnerne Jorun Lie med snittscore 31.3 og Jan Nybø med snittscore 32.2
I tillegg ble Liv Nybø premiert for sin Hole-in-one, det eneste medlem av klubben som oppnådde dette i 2009 sesongen.
Los Vikingos kan se tilbake på et meget aktivt og tilfredsstillende år med spill på nye og spennende baner. De fleste av medlemmene reiser til Norge for å feire julen der, men kommer raskt tilbake for å delta i åpningskonkurransen som skal spilles på Los Naranjos den 17.januar. Deretter følger Estepona, San Roque, Novo Sancti Petri, Mijas, La Cala og Miraflores.

Av Arne Lie


Golfskole

For proer og gode spillere er banestrategi en veldig viktig bit av golfen for å score så bra som mulig.
De fleste amatører faller i fellen med å prøve å slå så langt som mulig ned fairway på alle hull.
Hvordan fikser vi dette?
Det første steget er å lære dere hvor langt dere slår hver kølle. Når jeg spiller med mange amatører er det tydelig at de ikke vet hvor langt hver kølle går. Det dere trenger å gjøre er å bruke litt mer tid på dette. Hvis dere ikke har laser, prøv å lån en, eller ta en leksjon for å finne ut hvor langt hver kølle går.
Helst på gress, regn med carry og rull da dette ofte kommer til nytte når det gelder banestrategi. Man kan også bruke dette til å få distanse til flagget som man er mer komfortabel med. Lør deg dine lengder og lettere ta hinder ut av spill.
Mange amatører slår ikke så bra på 30-70m da de ikke kan slå fulle slag. Gi dere heller lengder som gjør at dere kan slå fulle slag inn til greenene. Da blir innspillene lettere og dere scorer bedre !

Lykke til!

Kontalt Arild Syversen på tlf.: 678 655 107

Av Aril Syversen – Fotograf Ole Siggerud


Dommerhjørnet – Straff for prøvesving?

Mange spør, får jeg straff for å flytte min ball med en prøvesving? Svaret er ja og nei!
Gjør du det på utslagstedet (tee) får du ikke straff, ganske enkelt fordi din ball ikke er satt i spill med et slag .En prøvesving er ikke noe slag, som i golfreglene er definert som bevegelse av køllen fremover gjort i den hensikt å slå på og flytte ballen. Så du må legge ballen tilbake, gjerne pegge opp, og slå et ordentlig slag. Ellers ute på banen får du straff hvis prøvesvingen flytter ballen.
Da er nemlig ballen i spill og du rammes av regel 18-2. Ball i ro flyttet av spiller, caddie eller utstyr.
Du får et straffeslag og må plassere ballen tilbake.

Av Jan-Erik Laure


Hva er i min bag?
Vi skal starte med en serie med hva har proene i baggen, første gang skal jeg ta dere igjennom min bag. Jeg spiller på Taylor Made og har gjore det i litt over et år.
Driver: Taylor Made R9 10.5 s-flex
Wood: Taylor Made R9 15 grader
Hybrid: Taylor Made 19 grader burner
Jern Køller: 4-pw tour preferred R flex
Wedger: 52,56,60 Taylor Made
Putter: Taylor Made Rossa


Ny golfdag for Sjømannskirken

Lørdag 6. februar arrangerer Sjømannskirken Costa del Sol, El Campanario i Calahonda golfturnering på La Cala Resort, denne gang på to baner: Campo Europa og Campo America.
Golfhelgen starter allerede fredag kveld med konsert i kirken med Helge Kleppe og band og avsluttes med golfgrill og messe søndagen 7. februar.
Målet for turneringen i 2010 er å få med over 200 spillere, og deltagerlisten er allerede lang.
Registrering vil skje fra kl. 09.00, og vi anbefaler alle å være ute i god tid siden vaffelgjengen vil stå klar med vafler og morgenkaffe til de aller tidligste.

Det gjelder også å sikre seg plass på en av de to banene.
Påmelding direkte i kirken på telefon 952 939 800, Britt Jeppson: e-post: info@rumbo-norte.com, Tlf. +34 609452323 / +47 97596665
La Cala Resort: tlf. +34 952669033 /e-post: golf@lacala.com og www.lacala.com
Tove Mykland Omvik: Epost: omvik@tele2.no.

Vi gleder oss til å se alle igjen til ny golfhelg!

Hilsen GolfkomiteenDel

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.