Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sportsnyheter januar 2010

Den argentinske fotballkunstneren, Lionel Messi, ble i begynnelsen av desember kåret til verdens beste fotballspiller.

Argentineren som til daglig spiller for FC Barcelona, henviste Cristiano Ronaldo fra Real Madrid til andreplassen, mens lagkameraten Xavi Hernández endte på tredjeplass. Dette er tredje gang siden 2001 at en spanjol er på pallen. Fernando Torres endte i fjor også på en tredjeplass, mens Real Madrid- legenden Raúl i 2001 endte ett trinn høyere opp.
Den eneste spanjolen som har vunnet trofeet, var Luis Suárez tilbake i 1960.

Pau Gasol forlenger kontrakten med Lakers

Spanias største basketballspiller, Pau Gasol, har forlenget kontrakten med Los Angeles Lakers. Den nye avtalen løper fram til sommeren 2014.
Den spanske powerforwarden har siden ankomsten til Lakers spilt to NBA-finaler. Den 29 år gamle spanske spilleren tjener nå 41.095 euros om dagen, og dermed er han en av de seks best betalte basketballspillerne i den amerikanske NBA.

Stort år i vente for spansk golf
I løpet av sesongen 2010 kan Spania se fram til å få ikke færre enn seks turneringer fra Europa Touren, og det skal blant annet spilles på legendariske Valderrama.

De seks turneringene strekker seg over hele året og er som følger: Open de Andalucía, i mars på Parador de Málaga, Open de España, i slutten av april i Sevilla, Open Cala Millor Mallorca på Pula i midten av mai, Madrid Masters i slutten av mai på en ennå ikke fastlagt golfbane, Castelló Masters i oktober på CC. Mediterráneo og endelig Andalucía Masters, som spilles på Valderrama.
I samme omgang har Spania meldt seg på i kampen om å få arrangere den tradisjonsrike golfturneringen Ryder Cup i 2018. Blant konkurrentene er Frankrike, Tyskland, Portugal, Nederland og Sverige.

Vicente Del Bosque blir
Den spanske landslagstreneren i fotball, Vicente Del Bosque, har forlenget sin kontrakt med fotballforbundet. Han skal lede det spanske landslaget fram til og med sommeren 2012.
En uskreven regel sier at landslagstreneren får forlenget kontrakten etter kvaliken, uansett hva som skjer i selve turneringen. Del Bosque har klart å lede de spanske europamesterne til topps på FIFAs verdensrankingliste.
Vicente Del Bosque har tidligere været trener i blant annet Real Madrid og tyrkiske Besiktas.

Tidligere Tour-vinner hjelper Contador
Etter at det ble kjent at den dobbelte vinneren av Tour de France, spanske Alberto Contador, bestemte seg for å oppfylle kontrakten med Astana, har mange satt spørsmålstegn ved om laget nå også er sterkt nok til å kunne hjelpe sin spanske kaptein fram på podiet i Paris. Laget har mistet prominente navn som Lance Armstrong, Levi Leipheimer, George Hincapie, Andreas Klöden og Yaroslav Popovych. Alle de nevnte rytterne, med unntak av Hincapie, har blitt en del av Lance Armstrongs nye lag, RadioSchack.
Det er likevel hjelp å hente i og med at det kasakhstanske laget har hentet den tidligere Tour-vinneren, Óscar Pereiro til laget. Spanjolen vant det franske sykkelløpet tilbake i 2007 og vil dermed være en merkbar forsterkning for Contador som kan vinne Tour de France for tredje gang denne sommeren.

Rafael Nadal har hentet hjem årets første seier

Robin Söderling hadde taket på Rafael Nadal i French Open i 2009, men i finalen den første weekenden i januar i Abu Dhabi, tok spanjolen hevn.
7-6 (7-3), 7-5 lød sifrene på. Nadal fikk dermed en perfekt opptakt til grand slam-turneringen Australian Open som han vant i 2009, før en kneskade gjorde at han måtte ta en pause fra tennisen.

Ta det rolig, Zlatan

FC Barcelonas trener, Josep Guardiola, var ikke tilfreds med Zlatan Ibrahimovic’ oppførsel da FC Barcelona i begynnelsen av januar led sesongens første poengtap på hjemmebane i 1-1-oppgjøret mot Villarreal.
Ibrahimovic protesterte og diskuterte gjennom store deler av kampen mot dommeren, og to minutter før slutt var han heldig som ikke ble utvist da han i høy fart og med samlede ben hoppet på foten til en motspiller.
Trener Guardiola har uttalt at Zlatan er en temperamentsfull spiller og at han nå vil holde øye med spillerens utvikling slik at laget en dag ikke risikerer å stå igjen med 10 spillere på banen. Han kan ikke kontrollere dommerens avgjørelser, understreker treneren.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.