Månedsmagasinet på Costa del Sol
Program for den norske Sjømannskirken på Costa del Sol

Program for den norske Sjømannskirken på Costa del Sol

El Campanario
Åpent tirsdag til søndag kl. 12.00 – 16.00 Mandager stengt
Tidebønner hver dag kl. 13.00 (ikke mandag)
Hver søndag kl. 16.00 Messe og kirkekaffe.
Ikke hverdagsmesse onsdager kl. 17.00 i august
Ved akutte behov ring 650 446 348

KIRKEBUSSEN
Det kjøres ikke ”kirkebuss” i august. Første ”kirkebuss” etter sommeren er søndag 6.9.

Veibeskrivelse:
Fra Fuengirola og Marbella kommer du med buss 220. (Ca. 15 minutter)
Fra Fuengirola: Gå av på busstopp ”Sitio de Calahonda”. Gå opp trappen, følg venstre fortau 17 – 20 minutter å gå. Da står det El Campanario på hotellveggen. Følg blått skilt på trafikkøya til høyre. Da er det ca. 100 meter til kirken på venstre hånd.
Fra Marbella: Gå av på ”Sitio de Calahonda”. Gå gangveien over motorveien – følg videre beskrivelse som fra Fuengirola.

Kirkekafeen i august.
I åpningstiden serverer vi smørbrød, vafler m.m.
Søndag har vi lunsjtilbud fra kl. 14.00 – 15.30, pris 12 euro. Påmelding innen lørdag på tlf. 952 939 800

Barne- og ungdomsklubbene
Det er ikke klubber fra juni og over sommeren. Kateket Siv Askvig kommer tilbake med informasjon om når klubbene starter til høsten. Følg med etter ferien.


PROGRAM PÅ EL CAMPANARIO I CALAHONDA

AUGUST
(Hver søndag Lunsjgrill kl. 14.00, Gudstjeneste kl. 16.00)
Søndag16/8, 23/8, 30/8: Lunsjgrill kl. 14.00, Gudstjeneste kl. 1600

På norsk i Fuengirola:
Det er ikke norsk betjening i Fuengirola i sommer. Alle henvendelser rettes til El Campanario.
Den svenske Kirken er stengt wrem til 1.9..

Vi tar forbehold om endringer. Følg med på oppslag og på våre nettsider: www.elcampanario.no


SOMMERVIKARER:
Frem til 31.8. Eskil Havgar (28) er eldste sønn av diakon Hans Kristian og kateket Siv Askvig. Eskil har bosatt seg på kysten sammen med sin kone Christine. Eskil har i løpet av det siste året gjort en stor innsats i barne- og ungdomsarbeidet og har lang ledererfaring fra KFUK-M i Norge.

Intil 23.8. kommer Gunn Elin og Atle Hannevik. Gunn Elin er ellers i året regnskapsmedarbeider ved Sjømannskirkens hovedkontor i Bergen.


FRA HØSTENS PROGRAM
Onsdag 30.9. kl. 18 blir det gratis konsert med Hennummusikken som er et av Norges eldste korps (112år) og holder til på Tranby i Lier. Korpset har ca. 40 aktive medlemmer. Høsten 2004 var korpset i Spania og holdt flere konserter, blant annet på El Campanario om de første som noen gang hadde gitt konsert her.

Lindesnes trekkspillklubb kommer på besøk torsdag 22.10.
De er blitt kjent over det ganske land fordi de spurte om å få spille i den nye Operaen, noe de ikke fikk, fordi trekkspillmusikk ikke hører hjemme der, ifølge Operaen, så de måtte nøye seg med å spille ute på taket. Ellers har de deltatt i det populære programmet på TV, ”Nytt på nytt” i fjor høst. De har holdt konserterAgder teater med fullt hus og i Grieghallen med 1100 i salen. Deres musikk spenner over et vidt spekter, også med et kirkelig repertoar. Musikken er glad og livlig og full av humør.Kirkehistorisk øyeblikk på El Campanario
Foto: Helge Stangeland
Den norske sjømannskirken sto sentralt da det lørdag 11.juli ble skrevet spansk kirkehistorie. Det var nemlig på El Campanario, den norske sjømannskirken på Costa del Sol, at en kvinne ble ordinert til kirkelig tjeneste, og det var første gang noe slikt har skjedd i Spania.
Det var den Anglikanske kirken som hadde lånt sjømannskirken for å ordinere Lindy Juliet McNaughton-Jordan til tjeneste som diakon i den engelske kirken i Spania. Hun vil bli knyttet til det bispedømme som dekker Gibraltar og Costa del Sol, og som går under navnet St. Andrews.
Det var sjømannsprest Mette Buvik som førte den nye diakonen frem for biskop David Hamid, som sto for selve ordineringen. Han er såkalt "reisende" biskop, og dekker hele Europa. Den faste biskopen av Gibraltar som heter Geofery og som ikke selv ønsket å foreta ordineringen. Han er nemlig motstander av kvinnelige
prester.
– Lindy har tilbragt noen dager her hos oss for å forberede seg på den store dagen, sier Mette Buvik, som legger til at det var en stor ære å få være den som presenterte henne for biskopen.
– Og ikke minst å få være med på det som må betegnes som et stort, historisk, øyeblikk, legger hun til.
– Hvorfor ble høytideligheten lagt til El Campanario og ikke til hovedkirken i Gibraltar?
– Jeg forstår det slik at kirken i Gibraltar er under reparasjon. Den skal få nytt tak, sier Ragnhild
Dean Ulvestad som sammen med sjømannsprest Mette Buvik, representerte sjømannskirken under høytideligheten.
– Dessuten ønsket Lindy selv at det skulle skje hos oss, sier hun.
Etter høytideligheten, som varte i nærmere to timer, benket deltakerne seg rundt smijernsbordene i patioen til medbrakt mat og drikke.


2 minutter med sjømannspresten

På NRK går det en serie for tiden som heter: ”Er jeg normal?” Det er en tittel som fanger oppmerksomheten og interessen. Og serien er ganske interessant, uten at jeg skal komme noe videre inn på innholdet. Vi vil gjerne være såkalt normale. Og i disse augustdager, når (i hvertfall den norske) ferien nærmer seg slutten, snakker vi også om at alt vender tilbake til det normale.
Hva er det normale? Er jeg normal? Hva med deg? Ikke vet jeg. Vi er i hvert fall alle originaler, vi er oss selv på godt og ondt og får både nøye oss med det og tillempe oss der det er nødvendig i samkvem med andre. Som Guds skapninger og barn er vi helt unike, ingen er akkurat slik som du, og det skal du være stolt over. Gled deg over din originalitet , mens alt vender tilbake til ”det normale”

Fortsatt sommerhilsen, Mette Buvik
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.