Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

 alt

Program for den norske Sjømannskirken på Costa del Sol:

El Campanario
Åpent tirsdag til søndag kl. 12.00 – 16.00 Mandager stengt
Tidebønner hver dag kl. 13.00 (ikke mandag)
Hver søndag kl. 16.00 Messe og kirkekaffe.
Ikke hverdagsmesse onsdager kl. 17.00 juni, juli og august

Ved akutte behov ring 650 446 348

Kirkebussen
Det kjøres ikke ”kirkebuss” på søndager i juni, juli og august. Første ”kirkebuss” etter sommeren er søndag 6.9.

Veibeskrivelse
Fra Fuengirola og Marbella kommer du med buss 220. (Ca. 15 minutter)
Fra Fuengirola: Gå av på busstopp ”Sitio de Calahonda”. Gå opp trappen, følg venstre fortau 17 – 20 minutter å gå. Da står det El Campanario på hotellveggen. Følg blått skilt på trafikkøya til høyre. Da er det ca. 100 meter til kirken på venstre hånd.
Fra Marbella: Gå av på ”Sitio de Calahonda”. Gå gangveien over motorveien – følg videre beskrivelse som fra Fuengirola.

Kirkekafeen: Juni – august
I åpningstiden serverer vi smørbrød, vafler m.m.
Søndag har vi lunsjtilbud fra kl. 14.00 – 15.30, pris 12 euro. Påmelding innen lørdag på tlf. 952 939 800

Barne- og ungdomsklubbene
Det er ikke klubber fra juni og over sommeren. Kateket Siv Askvig kommer tilbake med informasjon om når klubbene starter til høsten. Følg med etter ferien.

Program på El Campanario i Calahonda:

Juni – juli – august
(Hver søndag Lunsjgrill kl. 14.00, Gudstjeneste kl. 16.00)
Søndag 14/6, 21/6 og 28.6.: Lunsjgrill kl. 14.00, Gudstjeneste kl. 1600
Søndag 5/7, 12/7, 19/7 og 26/7: Lunsjgrill kl. 14.00, Gudstjeneste kl. 1600
Søndag 2/8, 9/8, 16/8, 23/8, 30/8: Lunsjgrill kl. 14.00, Gudstjeneste kl. 1600

På norsk i Fuengirola
Det er ikke norsk betjening i Fuengirola i sommer. Alle henvendelser rettes til El Campanario.
I perioden 24.7. – 1.9. er Den svenske Kirken stengt.

Vi tar forbehold om endringer. Følg med på oppslag og på våre nettsider: www.elcampanairo.no

Nytt om navn
Etter nær tre års tjeneste slutter Eli Bringeland Lofthus og Kjell Lofthus på Sjømannskirken. Kjell har vært vår kontormedarbeider og Eli har arbeidet med barne- og ungdomsklubben. Ja, det var Kjell og Eli som tok hovedansvar for ungdomsklubben ”After Eight”. Ungdom fra konfirmasjonsalder og eldre samles på El Campanario hver fredagskveld fra kl. 20-23. Yngstesønnen Reinert var med de to første årene. Han gikk på den norske skolen i Benalmadena. Nå er det hjem til Son og husbygging og nye jobber. Huset deres brant ned bare noen uker etter at Eli og Kjell begynte her høsten 2006. Kjell har hatt noe permisjon for å være i Son og bygge det siste året.

Vi har stilling ledig som kontormedarbeider på El Campanario. Vi søker etter en lokalt ansatt som kan spansk og kjenner det lokale byråkrati godt. I mellomtiden har vi engasjert Espen Havnen-Olesen som vikar. Han har gått i en god skole hos Kjell og vi opplever at vårt kontor er i trygge hender til vi finner den medarbeideren vi søker.

Til nyttår får Sjømannskirken ansatt kantor. Kirken og menigheten trenger sårt en profesjonell kirkemusiker. Vi har et nytt flygel på plass på El Campanario. Orgelet er også meget bra. Vi har store forventninger til at sang- og musikklivet skal blomstre her etter nyttår. Hvem er det som er ansatt? Trond Gilberg! Han har de siste årene vært organist ved Sjømannskirken i San Fransisco. Visumet hans går ut til nyttår. Trond vil gjerne fortsette i Sjømannskirken. Stillingen her skulle passe godt for hans kompetanse.

Høsten blir en overgangsperiode for oss inntil kontormedarbeider og kantor er på plass. I mellomtiden har vi engasjert Turid og Jon Arne Garmo i vikariater. Turid vil gå inn i kjøkkenarbeidet og Jon Arne vil i hovedsak får ansvar for El Campanarios vedlikeholdsprogram. Vi forvalter en eiendom fra 1572. Det krever at vi følger opp stedet med argusøyne samt malekost og annet vedlikehold.

”Vinterassistenter”
Høstens assistenter på den svenske kirken i Fuengirola og på El Campanario i Calahonda er klare: Leif-Gunnar og Reidun Sørlien har sagt ja til å være vinterassistenter i Fuengirola fra 20. sept. til 20. des. De er nye i Sjømannskirken, født i 1943 og 1944. Leif-Gunnar har vært lærer og Reidun har vært saksbehandler i NAV. Begge har vært aktive i Brumunddal menighet i Hedmark.

Tove Mykland Omvik og Arne Omvik gir seg ikke! De vil være assistenter på El Campanario fra 15.9. – 15.12. Det er nå fjerde eller femte sesongen vi kan glede oss over Tove og Arnes nærvær. Glede og vennlighet preger samværet med de to. Tove ble dessuten valgt inn i Kirkerådet i mars. (pict 2975: Arne Omvik; pict 2977 Tove Mykland Omvik)

Sommer vikarer
El Campanario i Calahonda er åpen i hele sommer. I løpet av sommeren vil dere møte disse som er engasjert som sommervikarer. 24.6. – 17.7. Tove Karin Jonassen Dyvik (57). Tove skriver om seg selv at hun ”må erkjenne at jeg i de senere år har blitt glad i kjerka og engasjert meg en del. Er med i kretsstyret her i Bergen, noe som jeg synest er både givende og lærerikt. Har vært ute på noen kjerker som sommerhusmor tidligere år blant annet i San Francisco, Rotterdam og Singapore. Randi er utdannet sykepleier fra Diakonhjemmet.

10.7. – 31.8. Eskil Havgar (28) er eldste sønn av diakon Hans Kristian og kateket Siv Askvig. Eskil har bosatt seg på kysten sammen med sin kone Christine. Eskil har i løpet av det siste året gjort en stor innsats i barne- og ungdomsarbeidet og har lang ledererfaring fra KFUK-M i Norge.

17.7. – 7.8. Prestevikar deler av sommeren er Gunnar Farsund. Han har yrkesbakgrunn som sykehusprest på Gaustad sykehus i Oslo. I mange år var han stiftskapellan ved Bispedømmekontoret i Tromsø. I Tromsø var han også fengselsprest i flere år. Gunnar Farsund har tileggsutanning i sjelesorg fra USA.

1.8. – 23.8. kommer Gunn Elin og Atle Hannevik. Gunn Elin er ellers i året regnskapsmedarbeider ved Sjømannskirkens hovedkontor i Bergen.

Fra høstens program
Onsdag 30.9. kl. 18 blir det gratis konsert med Hennummusikken som er et av Norges eldste korps (112år) og holder til på Tranby i Lier. Korpset har ca. 40 aktive medlemmer. Høsten 2004 var korpset i Spania og holdt flere konserter, blant annet på El Campanario om de første som noen gang hadde gitt konsert her.

Lindesnes trekkspillklubb kommer på besøk torsdag 22.10.
De er blitt kjent over det ganske land fordi de spurte om å få spille i den nye Operaen, noe de ikke fikk, fordi trekkspillmusikk ikke hører hjemme der, ifølge Operaen, så de måtte nøye seg med å spille ute på taket. Ellers har de deltatt i det populære programmet på TV, ”Nytt på nytt” i fjor høst. De har holdt konserterAgder teater med fullt hus og i Grieghallen med 1100 i salen. Deres musikk spenner over et vidt spekter, også med et kirkelig repertoar. Musikken er glad og livlig og full av humør.

Julebasaren
Siden folk allerede har begynt å spørre vil vi allerede nå få kunngjøre at høstens julebasar går av stabelen lørdag 21.11. kl. 12.00. Sett av dagen nå. Det har dameforeningen Selofahds døtre gjort.

Konsert og golfturnering
Vinterens golfturnering går av stabelen på La Cala lørdag 6.2. neste år. Komiteen, Britt Jeppson, Tove Omvik og Arne Lie gjorde de første forberedelser før de reiste til Norge for sommeren. I forbindelse med turneringen blir det fredag 5.2. holdt en konsert på kirken med ingen ringere enn Per Borthens Swing Department Limited. De har med seg Laila Dalseth! Da vet alle hva de skal bruke fredagskvelden og lørdagen til.

To minutter med Sjømannspresten
Hva er sommer for deg? Strand og sol, myggstikk og hytteliv, båt og sjø? Kanskje har du stemningsfulle asossiasjoner lik de vi finner i dette lille utdraget av Elsa Beskows sommer-dikt ”Juni?”:

Nyperose og nattfiol
dufter fra eng og kratt.
Høyt på himlen står sommersol
skinnende dag og natt.

Eller har du negative erfaringer med sommer- ferier som ble en skuffelse, kjærlighet det ikke ble noe av, ensomhet? Kanskje sommersolen slett ikke skinner over ditt liv, verken dag eller natt? Livet har mange sider, vi gjør våre erfaringer, har våre forventninger,gleder og skuffelser, sommer som vinter.
Men, i dag er i dag, i dag er ditt liv, og nå ER det sommer på Costa del Sol. Grip denne sommerdagen, tross tidligere mulige nederlag, og skap din egen poesi! Og kom gjerne en tur innom Sjømannskirken.

Sommerhilsen fra Mette Buvik

Av Sjømannskirken

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet