Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sløv start på turistsesongen

Alle i turistsektoren håper på det beste – men frykter det verste. Efter flere ukers forberedelser til høysesongen, ligger de første data nå klar. Costa del Sols hoteleierforening, Aehcos, forventer en belegning på 30 prosent for juli. For august stiger den til 40 prosent. ”Det er lave tall, men bedre enn forventet,” uttaler hoteleierforeningens formann, Luis Callejón, til dagbladet Málaga Hoy. Han forklarer at juni har vært treg, med en belegning på bare ti prosent. Aechos melder at 25 hoteller til åpner denne uken og at noen få kommer etter i løpet av måneden. Dermed vil det i Málaga-provinsen være 90 åpne hoteller i slutten av juli. Hoteleierforeninger forteller at gjennomsnittsprisen på et rom i år blir ca. 40 prosent lavere enn i fjor. Man forventer at 90 prosent av årets turisme på Costa del Sol blir skapt av spanjolene selv, og bare 10 prosent forventes å komme utenfra.

Mens Costa del Sol har fått en sløv start på høysesongen, har det gått enda verre i masseturismens sentrum, Benidorm. Her forventer man midt i juli en belegning på ynkelige ti prosent. Det er tomme strender og tomme barer som setter sitt preg på denne ellers overfylte feriebyen.   

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.