Månedsmagasinet på Costa del Sol
Opplev verden – selv på videregående skole

Opplev verden – selv på videregående skole

Videregående skole og studietiden er en tid hvor vi bruker utrolig masse tid med gode venner. Vi skaper minner, vi har det moro og vi forbereder oss på livet videre. Når de fleste eldre tenker tilbake til tiden på videregående så er det ikke nødvendigvis alt det harde skolearbeidet eller slitet man husker I så fall kunne du ha brukt inspio.no til å hjelpe til med lekser. Man husker de gode minnene, alle de gode vennene og alt det morsomme man gjorde. 

Dessverre krever også årene med videregående skole og studier en del skolearbeid fra oss. Vi er nødt til å lære oss hvordan tiden vår bør prioriteres, hvordan jobb, skole og fritid bør balanseres, og alt dette er svært nyttig når vi skal videre i livet. En ting mange av oss også gjerne skulle gjort under skole og studietiden vår, det er å oppleve verden. 

Utnytt feriene

Når man går på videregående skole og studier har man nok ikke alltid friheten til å reise verden rundt, her setter selvsagt ens alder visse begrensninger, men man har skole og ofte også en jobb man er forpliktet til. Feriene er dog ofte åpne, og hvis man har muligheten til å utnytte de feriene til det fulle, kunne man kanskje dra til Spania eller et annet spennende land – enten med familie eller med venner. Sørg derfor for å forberede alt skolearbeid til de tider og frister som er satt. Bruk for eksempel gjerne hjelp som inspio.no til notater, inspirasjon og hjelp til å få mest mulig ut av skolearbeidet ditt når du gjør det. 

På den måten kan du ta deg ferier med god samvittighet, og ikke ha noe kjedelig skolearbeid hengende over deg når du egentlig bare skal nyte opplevelsene rundt deg. 

Dra på utveksling

Her i Norge er vi utrolig heldige som har muligheten til å dra på utveksling. Utveksling er noe vi kan gjøre allerede på videregående skole, og man vil da bo hos en vertsfamilie i det landet man drar til utveksling på. På den måten vil man også kunne oppleve det lokale, og bli bedre kjent med kulturen i landet. 

Drar man på utveksling i studietiden, bor man gjerne i egne boliger. Spania er et populært land å dra på utveksling til, da mange ønsker å bruke tiden på å lære seg spansk – som igjen vil gi deg fordeler senere. Det finnes også mange andre populære land å reise til, så her kan man i grunn velge akkurat det man har lyst til. 

Det å oppleve verden gir deg mye glede, mange minner og en lærer ting man ikke gjør på skolen.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.