Månedsmagasinet på Costa del Sol
Slik bestiller du kaffe i Spania

Slik bestiller du kaffe i Spania

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Café solo

Café solo er den spanske versjonen av espresso, men i en sterkere versjon. Det er den mest populære kaffekoppen i Spania, og den drikkes ofte etter måltider.

Cortado

En cortado er en café solo med et skvett melk, i noen tilfeller melkeskum, og den kaffetypen som ligner mest på en cappuccino. I noen regioner kalles det en café manchado.

Café con hielo

Når det er varmt og du trenger en liten pause fra solen, kan det være deilig å sette seg i skyggen med en deilig iskaffe. Det er nettopp det du får når du bestiller en café con hielo. Du får gjerne en kopp varm kaffe og et glass is ved siden av. Hell kaffen i glasset med is, og et øyeblikk senere har du en iskaffe. Hvis du vil ha melk i iskaffen din, kan du bestille en café con leche con hielo. Da er det bare å lene seg tilbake, se på livet, lese avisen, se etter underholdning som nye casinoer på mobilen, planlegge hva du skal resten av dagen , eller noe helt annet.

Café con leche

Det er ingenting som å sette seg ned med en god bok på en hyggelig kafé med en god kopp café con leche. En café con leche består av like store deler espresso og melk. Den ligner på en café latte, men har en sterkere kaffesmak. Av og til spør servitøren om du vil ha varm (caliente) eller kald (fría). En café con leche med varm melk serveres med og uten melkeskum på toppen.

Americano

Café Americano er en vanlig svart kopp kaffe som ligner mest på den vi drikker i bøtter og spann i Norge. I Spania serveres imidlertid ikke filterkaffe, men en espresso med kokende vann. Hvis du bare bestiller un café i Spania, får du også en kopp svart kaffe.

Leche manchada

Hvis du ikke er den store kaffedrikkeren men bare vil ha et lite snev av kaffesmak, kan du bestille en leche manchada. Oversatt betyr det «melk med kaffe», og du får en kopp varm melk tilsatt til en liten slurk kaffe.

Descafeinado

Hvis du vil ha koffeinfri kaffe, skal du bestille en café descafeinado. Spanjoler drikker ikke mye koffeinfri kaffe, så ofte er den bare tilgjengelig som pulverkaffe. Imidlertid har flere moderne kaffebarer og kafeer i økende grad koffeinfri kaffe på maskinen. Hvis du vil ha koffeinfri kaffe med melk, så husk å bestille den con leche.

Café bombón

Hvis du har en søt tann, bør du smake på en café bombón, som er fet og søt, kondensert melk toppet med et skudd med espresso.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet