Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Oktober 2021)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

To minutter med Sjømannspresten

I helgen som var hadde vi Grønn helg på Sjømannskirka. Det var familiekveld med gjenbrukskunst, lekeloppemarked og fokus på skaperverkets gaver. På lørdag hadde vi Vintageshow og salg av brukte klær. Og på søndag var det høsttakkefest. En stor feiring og glede over alt det Moder Jord gir oss, og som vi kan glede oss over på høsten. For om høsten kan vi virkelig sanke godene. Frukt og grønnsaker, sopp og nøtter. Og vi kan spise oss mette.

Jorda vi bor på bærer faktisk mat nok for alle. Men TV2 nyheter skriver i april i år at

«Det kastes over 400 000 tonn fullt spiselig mat i Norge hvert eneste år. Sett i perspektiv betyr dette at den spiselige maten vi kaster kunne mettet 850 000 mennesker. Mesteparten av maten er helt fin og ennå ikke utgått på dato».

Det er tankevekkende og ganske skremmende, spør du meg. Og jeg er en av synderne. Det er ikke alltid jeg lager arme riddere av det tørre brødet eller lapskaus av restemiddagen. Rett som det er, går det skalker og rester i søpla. Men disse tallene sier noe om hva vi tar for gitt. At det alltid skal være mat. Når vi ser flom og tørke bre seg over jorda vår, så skal vi ikke ta det for gitt. Ifølge FN er ca. 800 millioner rammet av sult og underernæring hvert år. Det er skremmende mange. Før måltidene i helgen som var, og før nattverden under høsttakkefestens gudstjeneste, sang vi denne bønnen, som jeg håper kan få være fleres bønn:

«Herre, din jord bærer mat nok for alle. Takk for den delen du vil vi skal ha. Lær oss å dekke et langbord i verden, som alle kan reise seg mette fra. Amen».

Caroline Lygre
Sjømannsprest på El Campanario


Tilbakeblikk på semesteråpningsdagen!

Lørdag 11. september arrangerte vi semesteråpning med familie-BootCamp på Sjømannskirka. Over nitti barn og voksne var samlet til en aktiv formiddag med fysiske aktiviteter for hele familien, ledet av Monica Dale Claussen fra treningssenteret Alhamar i Calahonda. Familie-BootCampen ble avrundet med tautrekkingskonkurranse på stranden, før det ventet grillmat på kirken og bading og lek i bassenget. En stor takk til alle som kom og deltok, og til de frivillige, som alle bidro til en vellykket gjennomføring av arrangementet.

Takk til våre sponsorer!

  • DNB
  • Alhamar treningssenter
  • Real Estate Segarra & Bråteng
  • Sector Alarm
  • Clinica Medic
  • Clinica NorMed
  • Clinica NorDental
  • Vogt Advokatfirma
  • Det Norske Magasinet

Arrangementer

Onsdag 20. oktober

Gratis lunsjforedrag ved advokat Heidi Oppegaard kl. 12.00

«Når bør man opprette et testamente, hva bør det inneholde og hva sier den nye Arveloven om formkravene til testament?»

Fredag 22. oktober

Ungdomskveld kl. 19.00

Fredag 5. november

Velkommen til familiefredag!
Kirka er åpen, og tacoen er varm fra kl. 16.
Det blir samlinger og aktiviteter for barn i alle aldre.
Avslutning i kirkerommet kl. 19.30.

Konserter kl. 19.00, med konsertkafé kl. 18.00

Torsdag 4. november: Pernille Heckmann

Mange av våre faste konsertpublikummere vil dra kjensel på navnet Pernille Heckmann. Hun har, sammen med sin faste pianist Bjørn Halstensen, fylt kirkerommet på El Campanario flere ganger med populære forestillinger som «Piaf på norsk» og «Stjerneglimt». I november er hun tilbake og akkompagneres av kirkemusiker på El Campanario, Magnus Køhn. Billettpris €20,–

Torsdag 11. november: Espen Eriksen og Gunnar Halle

Duoen Espen Eriksen (piano) og Gunnar Halle (trompet) har flere ganger tidligere spilt konsert i Sjømannskirken på Costa del Sol, både med sin julekonsert «Meditations On Christmas» og salmekonserten «Psalm». Denne gangen kommer de med sitt nye prosjekt «Den norske sangboka», som også gis ut på plate i oktober 2021. Her presenterer de to jazzmusikerne sine personlige tolkninger av den norske sangskatten. Billettpris €20,–


Gudstjenester
Hver søndag kl. 12

Strikkekafé
Hver tirsdag kl. 18–20

Selofhads døtre (basargruppe)
Hver onsdag kl. 11–13

Hagegruppe
Hver tirsdag og torsdag fra kl. 10

Turgruppe
Hver fredag kl. 10 (NB ikke tirsdag som i september magasinet)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet