Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Utsikt over Fuengirola. Fotograf Ivar Johnsen.

Så er Norsk Forening i gang igjen til en ny sesong med en vellykket åpning. Allerede samme dag, mandag den 13. september, holdt den valgvake. Det meldes om god stemning i flere spennende timer fram til klokka 24.

Det er hyggelig at flere nordmenn er på vei tilbake til Spania. Fortsatt må det vises respekt for de smittereglene som gjelder. Kjøkkensjef Helen Gusjås forteller at de jobber for fullt med å lage god mat og gi service til medlemmer og andre.

Foreningen holder åpent alle ukedagene:

Mandag til fredag kl. 11.00 – 16.00

Lørdag kl. 11.00 – 15.00.

Det serveres middag og smørbrød hver dag. Ukedagene serveres middagen fra kl. 12.00.

Generalforsamling

President Gunnar Finholth innkaller til Generalforsamling torsdag den 21. oktober kl. 18. Innkalling og årsrapport ligger framme i Foreningen. Årskontingenten må være betalt før møtet starter.

Tombola og Spanskkurs

Det planlegges Tombola på mandager, og Spanskkurs ved Britt Helèn Johansen, i oktober. Dag for spanskkurset er ikke fastsatt. Spanskkursene starter onsdag 6.oktober på foreningen og fortsetter deretter hver onsdag med nybegynnerkurs 16.30 og kurs for viderekommende kl. 17.30. Alle deltakerne må være fullvaksinerte.

Her viftes det med gevinsten, gratis måltid i Foreningen. Vinnerlaget 22. september, St Halvard.

Dagstur og overnattingstur

Det er gledelig å kunne meddele at turaktiviteten kommer i gang igjen. Det blir både dagstur og overnattingstur i høst. Følg med på Facebook, hjemmesiden og ved oppslag i Foreningen.

Boulegruppa Noruegos

Det har ikke vært anledning til å holde årsmøte siden 2019. Styret skulle vært avløst, men på grunn av omstendighetene har det ikke vært mulig å få det til. Grete Folkedahl har fungert som leder og Gunnar Finholth som kasserer. Roal Kjønstad har vært støtte for gruppa i hele denne tiden. Grete Folkedahl opplyser at det blir årsmøte i slutten av oktober. Nytt styre skal velges: Leder, nestleder, kasserer, festkomite og valgkomite. Hun opplyser videre at gruppa er kommet godt i gang etter sommeren. Stadig flere medlemmer møter opp.

Quizen er en populær aktivitet, konkurransen setter fart i deltagerne. Et par dager etter åpningen av Foreningen, var quizen i gang igjen. Tone Elisabeth Hølland og Arne Bjørndal er inspirerende ledere som hver gang serverer 40 spørsmål i alle kategorier. Det er nye utfordringer hver onsdag kl. 19.00. Foreningen gjør sitt for at deltagerne skal være fornøyde på alle måter.

Hyggelig er det at også deltagere fra Den Norske Skolen og Sjømannskirken møter opp. Facebook-siden til Norsk Forening holder oss oppdaterte om vinnerresultatene.

Helge Mossin under intervjuet 31. januar 2020.

Til minne om Helge Mossin

Vi har fått melding om at Helge Mossin døde 11. oktober hjemme i Vikersund. Han ble født i 1931. Helge var en kjent person i Norsk Forening. Den 31. januar i fjor, like før Coronaen satte en stopper for flere turer til Spania, fikk Solveig Tandberg en lengre samtale med han. Han fortalte om sitt yrkeslivsliv som pilot, og om sitt pensjonistliv i Spania. Intervjuet sto på trykk i Det Norske Magasinet i april i fjor. Han hadde en lang karriere bak seg som pilot og avsluttet sin karriere som leder for Widerøe i Bodø.

Helge og kona Inger kjøpte et nybygget hus i El Faro i 1988, og i 1991 flyttet de som pensjonister til Spania og bodde her store deler av året. De kom raskt i kontakt med Foreningen og deltok sterkt i driften av den. Helge ble valgt som president, og begge ledet bingoen annen hver uke i flere år. Samtidig startet han Boulegruppa, og Inger deltok i Foreningens Dameklubb. Begge vandret i fjellene sammen med andre i Alpingruppa.

Etter at Helge i 1994 startet Norsk Forenings Boulegruppe, var han gruppas formann i flere omganger og arrangerte internkonkurranser i stort sett alle årene som kom. Gruppa har ikke æresmedlemmer, men uoffisielt ble han det, alle var enige om det ved gruppas 25-års jubileum i 2019.

Helge mistet Inger i 2004, men fortsatte å bo i Spania. Etter som tiden gikk ble han samboer med Karoline. Karoline og Helge spiste middag og deltok i alle tilbud Norsk Forening måtte ha. I 2018 fikk Helge konstatert kreftsykdom og kom under behandling i det norske helsevesenet. Likevel var han siden flere ganger i Fuengirola for å besøke sin kjære Karoline, inntil pandemien i 2020 satte en stopper for reisingen. Det var et hardt slag for Helge da Karoline døde sist vinter.

Alle vennene i Norsk Forening vil savne Helge. Fred over hans minne!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.