Månedsmagasinet på Costa del Sol
Et blikk på neste sesong

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Nå som sesongen straks er over, skulle en kanskje tro at klubben får et pusterom, men de neste ukene og månedene vil garantert føre med seg omfattende endringer i Málaga. Det er klart at Sergio Pellicer er ferdig som hovedtrener i klubben, noe som er synd. Han har gjort en fenomenal jobb under svært utfordrende forhold og overgått de flestes forventer fra i fjor sommer. Det må hentes inn en ny trener, og stallen vil nok også se ganske annerledes ut før neste sesong sparkes i gang. Relativt mange spillere er i klubben på lån, og det er begrenset med ressurser til å hente noen av dem permanent. Nye gratisspillere og lånespillere vil nok komme inn som erstatninger i løpet av de neste ukene. Det kan skje ting på eiersiden også. Men alt dette er uvisst. Noe vi med sikkerhet vet, er hvilke nye lag Málaga vil møte i Segunda División neste sesong. Vi tar en kort gjennomgang av klubbene som har rykket opp fra Segunda División ‘B’ her.

Unión Deportiva Ibiza
Fra: Ibiza på Balearene, øygruppa øst for det spanske fastlandet.
Dannet i 2015 og spiller sine hjemmekamper på Estadi Municipal de Can Misses med 4500 seter.

Klubben ble dannet som en erstatning for UD Ibiza-Eivissa. Tross sin unge alder, er klubben på papiret en forlengelse av klubber som har eksistert i Ibiza siden 50-tallet. Foruten denne sesongens opprykk til Segunda etter at UCAM Murcia ble beseiret i play-off, er klubbens største prestasjon å ha slått ut Pontevedra og Albacete fra Copa del Rey i 2019/20-sesongen, før de ble slått ut av Barcelona (12, ledet 10 til det var ca. 20 minutter igjen av kampen). Málagas keeper Kellyan har vært på lån i Ibiza denne sesongen, men ikke spilt veldig mye. Ledes av Juan Carlos Carcedo.

Sociedad Deportiva Amorebieta
Fra: Amorebieta-Etxano, som er en del av Baskerland.
Dannet i 1925, spiller sine hjemmekamper på Campo Municipal de Urritxe med 3000 seter.

I mesteparten av sin historie har klubben kjempet i de regionale ligaene og Tercera División, og rykket for første gang opp til Segunda División ‘B’ i 2011. Allerede i påfølgende sesong ventet en ny play-off, denne gangen til Segunda División, men der ble Balompédica Linense for sterke. Siden fulgte flere sesonger omtrent midt på tabellen, før resultatene har vært litt bedre de siste sesongene, og nå er opprykket klart etter at Badajoz ble beseiret i opprykksplay-off. Det blir første gang i klubbens historie at Amorebieta spiller i Segunda División. Ledes av Iñigo Vélez.

Real Sociedad ‘B’
Fra: San Sebastián/Usurbil i Baskerland.

Dannet i 1951, spiller sine hjemmekamper på Campo José Luis Orbegozo med 2500 seter.

Reservelaget til La Real har for det meste spilt i Segunda ‘B’ siden begynnelsen av 80-tallet, og har for første gang rykket opp til Segunda etter at de slo Algeciras og tidligere Málaga-spiller Salva Ballesta i opprykksplay-off. Ledes av den tidligere spilleren Xabi Alonso.

Burgos Club de Fútbol
Fra: Burgos i Castilla y León.

Dannet i 1985 (men startet først å spille kamper i 1994), spiller sine hjemmekamper på Estadio El Plantio med 12 194 seter. Klubben har en ikke helt ulik historie som Málaga, med en klubb som hadde eksistert i mange år (siden 1922 i Burgos tilfelle) før økonomiske problemer førte til at reservelaget tok over som A-lag på 80-tallet og det gikk galt også for dette laget. I 1994, samme år som Málaga CF, ble Burgos CF født. Klubben oppnådde tre opprykk på rappen mellom 1994 og 1997, og har siden da stort sett spilt i Segunda División ‘B’, med noen perioder i Tercera División. Athletic Bilbao ‘B’, Athletic Clubs reservelag, ble beseiret i opprykksplay-off, og nå er Burgos klare for Segunda División for første gang i sin historie. Ledes av Julián Calero.

Málaga de Noruega ønsker å uttrykke for dypeste medfølelse med avdøde Francesc Arnaus familie og venner. Det var et trist budskap å få. Den tidligere keeperen, treneren og sportsdirektøren var en del av klubben i 16 år, og var en kontinuitetsbærer i klubben fra 2001 til 2017. Vi forstår også at han var en hederlig mann som vil bli dypt savnet, noe alle kondolansene som har strømmet inn til hans etterlatte vitner om. Hvil i fred, Arnau!


Arild’s Corner

Årets sesong med Málaga CF

Det har vært en underlig sesong under pandemiens klamme vinger –
en klubb på konkursranden, opprydding og reduksjoner, nye spillere og en organisasjon som måtte ‘finne seg selv’, satsning på yngre spillere og akademitalenter, strenge økonomiske retningslinjer, gjeld og forpliktelser, sjeiken med rettssaker og usikkerhet, nye investorer, samarbeidspartnere, sponsorer og muligheter og myndigheter som har kommet på banen og støtter laget.

Alt dette og 1000 andre ting har gjort at klubben har overlevd, puster ut og tar sats for veien videre.

Mange utfordringer

Foran sesongen 2021–2022 blir klubben stilt overfor mange veivalg. Pandemien gir store svingninger og usikkerhet og endringene fortsetter – ny trener og spillere, utvikling av organisasjonen, og sist, men ikke minst å få fotballpublikum og fansen tilbake på tribunen. Ledet av de mest trofaste ‘malaguistas’.
Økonomien må på fote igjen og skape grunnlaget fremover.

Vi har sett at grådige ledere vil ha mer, og vil etablere en egen superliga. De vil sikkert ikke gi seg. Grådigheten er som en pandemi. Dette må møtes med en annen stor makt: supporterne. De må lyttes til for at klubben skal lykkes, og de må ha en hånd på rattet videre.

Fotballen har vist seg å være mental hygiene

Vi har i disse tider levd med fotball 24/7 via TV, nett etc. etc. Hver kamp, hvert spark, hvert mål, repriser fra serier, cuper, ligaer osv. fra alle land. Men ingen ting kan erstatte det å være på kamp, og alt det sosiale som skjer før, under og etter. Dette suget skal tilfredsstilles når verden har kommet tilbake til normalen. Gleden med fotball og alt den bringer med seg har vist seg å være uvurderlig for svært mange.

Hva med Peña Oso Polar?

Svært mange av våre medlemmer har reist hjem til sine respektive land, og der er fotballen i full gang. Puh! Men, vi lengter tilbake til sesongstart i Malaga CF. En liten ‘pit stop’, reise til La Rosaleda, juble og gråte, og så hjem til dype diskusjoner og analyser. Opp og nedturer.

Peña Oso Polar trekker også pusten, men planlegger for neste sesong. Vi ønsker flere medlemmer og besøkende å dele fotballgleden med. Fra Norge, Sverige og andre land. Organisasjonen jobber videre for å øke tilbudet til medlemmene. Det sosiale engasjementet og gleden ved fellesskapet, nye venner og bekjente, aktiviteter og ikke minst fotballgleden. Imens: Ta vare på deg og dine i disse vanskelige koronatider. Vi får komme oss igjennom, som resten av verden.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet