Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ny trener, nye spillere – et nytt Málaga CF

Ny trener, nye spillere - et nytt Málaga CF

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Sommeren 2020 var på mange måter en forandringens sommer for Málaga Club de Fútbol, da klubben gjennomgikk store omveltninger og en nærmest komplett restrukturering for å redde seg fra økonomisk kollaps. Det førte også til store endringer på spillerfronten og la grunnlaget for at Málaga ble klubben med lavest lønningsbudsjett i Segunda División, med et lønnstak på 80 000 euro i året.

Sommeren 2021 lover også store endringer i troppesammensetningen, men på trenerfronten er det allerede foretatt endringer. José Alberto López Menéndez har kommet inn som ny hovedtrener, med sitt eget team som erstatter for Sergio Pellicer og hans team. Som alltid når det skjer et trenerbytte, vil det komme nye ideer og nye tanker om hvordan Málaga skal fremstå både på og utenfor banen.

Fotballtrenere bedømmes etter resultater på banen. Fotballtrenere, og ikke minst sportsdirektører, bedømmes også på hva de klarer å hente inn av spillere for å styrke troppen. I sin nye kampanje for den kommende sesongen har klubben bygget opp et image for sportsdirektør Manolo Gaspar som en slags Tira de Genio (ånden i lampen), som med sine magiske evner lokker kvalitetsspillere til å spille for lite penger på Solkysten. Begrensningene på budsjettet henger enn så lenge igjen, og vil uten tvil påvirke det endelige resultatet på overgangsmarkedet. Det bør vi huske når det igjen blir tid for offisielle ligakamper om poeng. Pellicers Málaga overgikk de flestes forventinger. Nå vil nok forventingene være høyere, og kravene til José Alberto og Manolo Gaspar tøffere.

Den nye hovedtreneren har bygget seg opp en karriere fra sine første steg som ungdomstrener for sitt lokale Oviedo ACF, via Vallobín og Astur, før han i 2009 ble ungdomstrener hos Sporting Gijón, deretter hovedtrener for Covadonga i 13/14-sesongen, før han returnerte til Sporting Gijón. Der gikk han gradene fra ungdomsavdelingen til å bli trener for reservelaget i 2016 og trener for A-laget i 2018. Forrige sesong var han trener for Málagas ligarival Mirandés. Der var han ønsket med videre, men Gaspar & co fikk lokket han til La Rosaleda etter at det ble klart at Sergio Pellicer ikke ville fortsette i klubben.

José Alberto og Manolo Gaspars første avgjørelse på spillerfronten var å tilby ny kontrakt til Pablo Chavarría. Den argentinske angrepsspilleren ble skadet i våres og gikk glipp av slutten av sesongen, og kontrakten hans gikk egentlig ut nå i sommer. Den nye kontrakten gjelder for to sesonger, og med det har Málaga sikret seg en rimelig spiss med mye rutine, og som også rakk å bli populær blant supporterne før han ble tvunget ut på sidelinjen. Dette fremstår som god business for klubben.

En annen spiller som gjorde seg bemerket i Málaga forrige sesong, har også returnert til klubben. Jozabed valgte å avslutte kontrakten med Celta de Vigo, og det som forrige sesong var et utlån til Málaga, er nå blitt gjort permanent med en kontrakt ut 22/23-sesongen med opsjon om enda et år. 30-åringen har en fortid i Sevilla, Ponferradina, Jaén, Rayo Vallecano, Fulham, Celta og Girona, og bringer med seg rutine og ferdigheter som trengs på midtbanen. Han sies også å være en populær mann blant sine lagkamerater med sitt rolige og lune lynne.

José Albertos tredje signering er også en gammel kjenning, dog ikke på A-laget. Javi Jimenéz spilte for Atlético Malagueño i 16/17-sesongen, og spilte for Mirandés under José Albertos ledelse forrige sesong. 25-åringen er ikke verdens mest rutinerte spiller på dette nivået, men han kjenner klubben, og er en som treneren kjenner godt og stoler på.

Vi forventer enda flere nye spillere inn i ukene som kommer. Det har Manolo Gaspar langt på vei garantert. Han har også sagt at den eneste posisjonen klubben per nå ønsker å (eller kan) bruke penger på å styrke (altså den eneste typen spiller klubben kan komme til å kjøpe, fremfor å hente gratis eller på lån), er spissplassen på topp. Dette blir spennende!


Arilds corner

Livet etter pandemien – fotballen som en vei ut av krisen

Verden går videre, og land etter land åpnes for fotballen med tilskuere på tribunene. Mange har sterke reaksjoner etter uker, måneder og år uten fotball – live! I de nordiske landene er fotballen i full gang, og publikum strømmer til etter hvert som arenaene åpnes. I de store fotballnasjonene i Europa er seriene avsluttet. MEN ett stort fotballarrangement har blitt avviklet: EM i Fotball 2021 fra 11. juni til 11. juli 2021.

EM i fotball 2021
Mesterskapet ble arrangert i 11 forskjellige byer i 11 forskjellige land. Unikt. Vi har sett hvordan fotballinteressen og engasjementer har eksplodert. Hvordan fotballen har lettet på trykket og har vist veien tilbake til det normale samfunnet igjen. Etterlengtet!

Fotball er terapi
Dette gjelder for gammel og for ung. Aktive, og alle oss andre. Er det noen som har vært skeptiske til fotballens verdi, tror jeg det er motbevist nå. Kraften i fotballen og idrett generelt er klart bevist. Veien videre går mot normale tilstander, der vi igjen kan gå på kamper, heie og juble og nyte alle de verdier fotballen og idretten gir.

Og Malaga CF og fotballen?
Vi gleder oss selvfølgelig til å møtes på La Rosaleda. Heie, gråte og juble. Analysere, diskutere og se frem til neste match. Tilbake til normalen …

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet