Månedsmagasinet på Costa del Sol
Den skandinaviske strømleverandøren som hjelper deg å spare

Den skandinaviske strømleverandøren som hjelper deg å spare

Mange skandinaver er ikke fornøyd med strømleverandøren sin i Spania. Noen betaler for mye for strøm, og andre betaler for tjenester de ikke behøver. De fleste forstår ikke strømregningen, og det er enda vanskeligere om man ikke snakker spansk. 

Kraftsektoren fungerer annerledes i Spania sammenlignet med de nordiske landene hvor vi er vant til å motta to fakturaer, én fra nettleverandøren og én fra strømleverandøren. Den første fakturaen gjelder omkostninger for bruk av nettverket og for levering av en viss mengde strøm, mens den andre fakturaen angir hva leverandøren tar betalt for i levert strøm.

I Spania legges begge beløpene sammen i leverandørens faktura, dermed mottar man og betaler én strømregning med det samlede beløpet.

Hvordan er strømregningen i Spania?

 La oss ta et eksempel: Når vi leier en bil er det første vi vurderer størrelsen på bilen. Dersom man kun er to personer holder det med en mindre bil, er man en hel familie med venner behøver man en større bil. 

Leieprisen er en fast pris per dag og størrelse. Men bensin er en variabel utgift. Hvis du ikke bruker bilen, har du ingen bensinutgifter, men du må fortsatt betale for å leie bilen. 

Slik er det også for strømregningen, som også har en fast og en variabel pris.

Som når det gjelder å velge bil bør du tenke på hva du virkelig har behov for. Holder det med en mindre personbil, eller behøver du en stasjonsvogn? 

Visste du at man kan tilpasse levering av strøm etter behov og boligstørrelse?

Strømmen du benytter tilsvarer bensinutgifter: hvis du ikke er hjemme og alt er avslått har du ikke strømutgifter.

I Spania opereres det med mange ulike priser, men det er to grunnleggende forhold å velge mellom; en fast pris hvor strømmen koster det samme alle de 24 timene i døgnet, og så er det den såkalte ‘tidsdiskriminering’-prisen.

Hva betyr dette? La oss ta enda et eksempel:

I mange store byer betaler man veiavgift. I rushtiden er det dyrere å kjøre, og utenfor rushtiden betaler du mindre. Det samme er tilfelle når det gjelder strøm. I de tidsperiodene det er mindre belastning på nettverkene er energien mindre verdt, noe du kan dra fordel av. Vi kaller det Dag- og Natt-takst. Strøm i tidsperiodene uten stor belastning koster ca. halvparten av hva det koster i de travle timene. 

Tidsplanen er som følger: om vinteren er de rimeligste periodene fra kl. kl. 22 til kl. 12 hele uken. Om sommeren fra sommertid gjelder dette fra kl. 23 til kl. 13. Husk at en stor del av strømforbruket vårt (vasking, stryking, støvsuging osv.) foregår i helgene og vi har en halv dag til å utnytte dette.

På strømregningen din finner du også kostnadene for å leie måleapparatet (måleravgift) og de skattene og avgiftene som ingen slipper unna.

Det skal ikke være flere kostnader på en strømregning. 

Står det oppført flere på din faktura? Ta kontrollen og spør oss. 

Å bytte strømleverandør er raskt og enkelt – og vi tilbyr rådgivning.

Snakk med oss for å høre hvilket strømnivå som vil være best tilpasset ditt forbruk. 

Gjennom vår 100 % sertifiserte fornybare energi hjelper du til å bekjempe klimaendringer. Vi kan alle bidra med noe når det gjelder å skape en mer bærekraftig verden.

Vi skiller oss ut når det gjelder den nordiske stilen med tydelighet, enkelhet og bærekraft. Du kan snakke engelsk, svensk og spansk med oss, og vi ser frem til å kunne inkludere flere nordiske språk fremover.

Ta iniativ og bidra til endring

Det er enkelt og trygt å motta strøm fra oss. Vi gjør alt via nett og tilbyr også en kostnadssammenligning. Bare send oss din siste strømregning (begge sider) så forteller vi deg hvor mye det ville kostet hos oss, svart på hvitt.

Du kan også gjøre din egen beregning på vår hjemmeside.

www.escandinavaelectricidad.es

Gratis telefon: 900 373 681 • 931 845 583

contacto@escandinavaelectricidad.es

Whatsapp: +34 648 506 583

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.