Månedsmagasinet på Costa del Sol
Covid-19: sentralregjeringen griper inn i Madrid

Covid-19: sentralregjeringen griper inn i Madrid

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Etter et par ukers med åpenlys politisk uenighet, tar regjeringen nå kontrollen over Madrid. Den spanske regjeringen, med statsminister Pedro Sánchez og helseminister Salvador Illa i spissen, er leie av Madrids passivitet. De har gitt regionalregjeringen akkurat 48 timer til å implementere regjeringens nye dekret for landets hovedstad og omkringliggende byer, hvor smitten nå overstiger 500 personer per 100.000 borgere i de siste ukene. Det betyr blant annet at fra lørdag av vil all kjøring inn og ut av Madrid og ni omkringliggende byer bli stoppet. I byene vil livet fortsette sin gang, om enn med ytterligere innstramninger av restaurantenes kapasitet og størrelsen på forsamlinger. 

Samlet smittetall for Spania ligger daglig fortsatt på ca. 10.000, hvor rundt 40 prosent skal finnes i Madrid. I Andalucía smittes ca. 1.000 mennesker daglig – mellom 100 og 300 holder til i Málaga-provinsen.

Det er fortsatt hver enkelt region som har ansvaret for håndteringen av Covid-19 smitten, men det spanske helsedepartementet har nettopp sendt ut en rekke anbefalinger og retningslinjer for områdene som er hardest rammet.

(Kilder: dagbladet El País og statstidende BOE)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet