Månedsmagasinet på Costa del Sol

003

Den dansktalende gartner Eutimio fra Zona Verde Lopez giver gode råd og tips til, hvad du kan gøre lige nu i din spanske have.

Det spanske klima og den spanske flora er meget forskellig fra det, vi kender fra Danmark, og kræver derfor anderledes pasning – men det betyder ikke, at vi skal holde os fra havelivets glæder. Er du nybagt haveejer, eller er du bare ikke blevet dus med din spanske have endnu, så læs med i La Danesa’s månedlige havespalte. Her forklarer Eutimio, hvordan du med enkle midler får det optimale ud af den have, der nu alligevel ligger udenfor døren.

Hver måned får du en række årstidsrelevante råd, men du har også mulighed for at stille spørgsmål om have- og poolpasning til eutimio@zona-verde-lopez.com eller tel. 661 659 249.

Badesærsonen starter snart, og derfor er det passende med nogle pool-anbefalinger:
1.Vandet bliver snavset af de mikroorganismer, der er i luften samt dem, som de badende tilfører.
2. Luften og regnen medbringer også store mængder støv, jord og blade, som gør vandet uklart.

På få dage har vi derfor et helt uklart basin.

Måden at løse dette problem på er:
1. Forsyn poolen med et filter, som tilbageholder alt flydende materiale i vandet.

2. Sørg for at vedligeholde den passende pH (mellem 7,2 og 7,6) og, med tilstrækkelig klor og antialgeprodukter, at fjerne bakterier og mikroorganismer. Klor fungerer kun mod bakterierne når pH er mellem 7,2 og 7,6. Hvis pH´en er for høj, vil vandet være uklart og hvidligt – en belægning, som også sætter sig på væggene som et fedtet lag. Med for lav pH vil vandet være ætsende, som giver kløende i øjnene og producerer snot i næsen, og man risikerer, at filtersystemets metaldele i poolinstalationerne bliver ødelagt.
En pool har brug for forskellige produkter for at bevare den bedste kvalitet af vandet.

Gode pool-produkter:
• Klor: Selv om man filtrerer vandet med motoren, er der stadig en serie af fjender, som kun kan elimineres ved brug af klor (men i de rigtige proportioner). Hvis man putter for meget klor i vandet, er det skadetligt.
• Antialge: I pool vandet eksisterer en lang række algetyper, som især nyder høje vandtemperaturer, og som gør vandet grønligt. For at forbygge dette tilsætter man den rette mængde algefjerner i forhold til poolens størrelse.

Udover den kemiske behandling, har poolen brug for en fysisk rensning, som foretages med hjælp af motorsystemet:
• Filtrering: Denenne proces er uadskillelig fra den kemiske rensning. Vandets overflade bliver støvsuget ved hjælp af ”skimmerne” og ”bundventilen”, hvor også affaldet på bunden bliver stuget ud. Vandet, som er blevet filtreret, ledes tilbage i poolen.
Efter filtrering af vandet, skal man rense filteret.
Filter-beholderen indholder specielt sand, som skal skiftes ca. hvert 4. år.
Holdes vandet ikke rent, og i det rigtige kemiske forhold, ødelægges dette sand.
• For at få bunden ektra ren skal man støvsuge den med en manuel støvsuger. Dette skal gøres mindst en gang om ugen.
• I ”skimmerne” er der nogle kurve, som skal tømmes for de blade og insekter, som er blevet suget ind.

Rensningen af poolen består altså af en kemisk og en fysisk del.

Zona Verde Lopez anbefaler, at man søger professionel hjælp, hvis man er i tvivl om poolens tilstand og dens pasning, da fejlbehandling kan blive en dyr affære.

Hos Zona Verde Lopez får man 10% rabat ved køb af alle poolprodukter.
 

Av La Danesa

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.