Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ny økoturisme i Málaga · Ingen klarhet rundt valget · Ingen vil plukke jordbær

Ny økoturisme i Málaga · Ingen klarhet rundt valget · Ingen vil plukke jordbær

Ny økoturisme i Málaga

 
shutterstock 1232220469
Málagas turistguider vil fremover fokusere mer på økologi under sine omvisninger i byen.
Fra 22. november vil guidene bak de såkalte «free tours» vise turistene hvordan man i Málaga gjennomfører avfallssortering, minimerer plast, samt tar vare på og skaper nye grøntområder. Guidene vil også fortelle om kommende økosatsinger, samt forklare hva som bør gjøres i fremtiden for å beskytte Málaga mot klimaendringer.
«Free tour» er et relativt nytt konsept for turister som ønsker å komme tett på byen. Turene gjennomføres til fots og tar vanligvis to til tre timer. Som navnet antyder er turene i utgangspunktet gratis. Hver gjest betaler på slutten av turen et beløp som tilsvarer det man mener turen har vært verdt.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Ingen klarhet rundt valget

 
spanien valg
Søndag blir de 34 millioner stemmeberettigede spanjolene kalt til valgurnene – igjen. Det er femte gang i løpet av de siste ti årene at det blir avholdt parlamentsvalg i Spania. Også denne gangen er valgresultatet helt åpent. PSOE blir etter all sannsynlighet landets største parti, men det er uklart hvem partiet kan og vil gå i koalisjon med for å løse blokaden som har preget spansk politikk det siste året. De nåværende opposisjonspartiene som Partido Popular og Ciudadanos har heller ikke kommet med konkrete løsninger for hvordan en ny regjering kan settes sammen. PP ser ut til å få stor fremgang, mens meningsmålingene gir Ciudadanos en real ørefik. Det nye partiet på høyrefløyen, VOX, gjør fremskritt, mens det nye venstresidepartiet, Más País, mulig akkurat får nok stemmer til å bli presentert i parlamentet. Alt tyder derfor igjen på et veldig tett valg der mandatene til de katalanske og baskiske uavhengighetspartiene kan få en avgjørende innflytelse. Alt kan skje, så Spania holder pusten til søndag kveld rundt midnatt, når de endelige valgresultatene er klare.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 

Ingen vil plukke jordbær

 
shutterstock 74967256
De beste spanske jordbærene kommer fra Huelva. Alle vil spise dem – men ingen vil plukke dem. Sesongen står for døren og det er behov for 10 000 jordbærplukkere i desember, januar og februar. Men også i år er det svært få som har lyst. Kun 500 personer har takket ja til jobbtilbudet. Arbeidet er monotont og fysisk krevende, og for en månedslønn på 900 euro er det vanskelig å finne arbeidskraft. Dette til tross for at arbeidsledigheten i Huelva er svært høy – akkurat som i resten av Andalucía. Alt tyder derfor på at Huelva-provinsen vil fylles av marokkanske kvinner som ønsker jobben i år også.
Jaén-provinsen har det samme problemet i samme periode når den årlige olivenproduksjonen skal høstes.
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.