Månedsmagasinet på Costa del Sol
Andalusisk offensiv på World Travel Market · Iberia kjøper Air Europa · Ny MercaCentro kommer til Fuengirola

Andalusisk offensiv på World Travel Market · Iberia kjøper Air Europa · Ny MercaCentro kommer til Fuengirola

Andalusisk offensiv på World Travel Market

world travel market
Det er verdens tredje største reisemesse – og det viktigste av alle for spansk turisme. Hver tredje turist i Andalucia kommer fra Storbritannia, og på bakgrunn av Thomas Cooks nylige konkurs og forestående Brexit, har både Málaga by, Costa del Sols turistråd og Junta de Andalucía satt seg som mål å gjøre en god figur under ukens World Travel Market (WTM) i London. Junta de Andalucías stand er med sine 500 kvadratmeter den største noensinne, og Málaga er som den eneste byen på messen presentert under eget navn. Hundrevis av politikere, turoperatører og andre fra bransjen har fylt ukens kalender med møter hos den andalusiske standen. Totalt deltar 180 land på messen, som samler totalt 50 000 fagfolk, 9000 turoperatører, 5000 utstillere og 3000 journalister.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Iberia kjøper Air Europa

air europa
Avtalen er stor – og uvanlig, men i løpet av helgen falt en gigantisk avtale på plass mellom de to største spanske flyselskapene. Iberia kjøper Air Europa for nøyaktig en milliard euro. Med oppkjøpet ønsker IAG-gruppen som eier Iberia, Vueling og British Airways, først og fremst å styrke sin posisjon på de transatlantiske flyvningene der Air Europa lenge har stått sterkt. Air Europa er historien om den spanske gründeren Juan José Hidalgo fra Salamanca, som etablerte et reisebyrå i Madrid for 40 år siden. Han har aldri vært redd for å konkurrere med de store, og han har alltid vært dyktig til å skaffe nødvendig kapital for å få prosjektene sine gjennomført. Han har alltid beholdt majoriteten av aksjene i sin egen familie. Med en flåte på 66 fly og 11,8 millioner passasjerer i fjor, selger han nå sitt livsverk.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 

Ny MercaCentro kommer til Fuengirola

mercacentro fuengirola
Etter mange års debatt, usikkerhet og administrativt arbeid har Fuengirolas ordfører, Ana Mula, nettopp presentert planene for markedshallen, Mercacentro, som ligger like ved byens togstasjon. Byrådet har vedtatt et prosjekt som innebærer at dagens marked skal rives allerede neste år. I stedet skal et nytt og moderne «epicentro» med åpne, lyse arealer bygges. «Senteret vil gi plass til nye bedrifter og restauranter og tilføre Fuengirola et pluss som vil gagne hele byens næringsliv», sa Ana Mula under presentasjonen. «Fuengirola er en by i utvikling, og slik vil det være i mange år fremover. Tiden er over for det nåværende Mercacentro, som lenge har vært preget av tomme lokaler og få besøkende», avslutter hun.
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Juleskog lyser opp julen i Málaga

julelys2019
I dag, onsdag, begynner monteringen av julebelysningen på Calle Larios i Málaga, gågaten som gjennom årene har blitt kjent langt utenfor landets grenser for sin spesielle julebelysning. Årets tema er «El Bosque de la Navidad» (juleskogen), og det blir en skog med soler, engler og vakre høstfargede blader. Totalt består juleskogen av 22 buer (12,8 m høye) med 730 000 lyskilder langs Calle Larios, alt levert av Iluminaciones Ximénez, Córdoba-selskapet som også har stått for belysningen tidligere år.
Innvielsen av juleskogen finner sted 29. november, og den vil stå fremme til 5. januar. I løpet av denne perioden vil det være lys- og musikkshow tre ganger hver kveld, nærmere bestemt kl. 18.30, 20.00 og 21.30. Musikken som vil spilles er: All I Want for Christmas Is You med Mariah Carey, Jingle Bell Rock med Hillary Duff, A Navidad med Javián, Alex, David Bustamante og Academia OT med Rosana, samt Never Back Down (Battlecry) ved Sofia Session med orkester og kor.
I tillegg til Calle Larios, vil ytterligere 76 gater dekoreres i Málaga sentrum. Den totale kostnaden for dekorasjonene utgjør 806.000 euro, hvorav 532.000 euro går til dekorasjonene på Calle Larios. Å ha julelysene tent i 40 dager anslås å koste 1.500 euro.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.