Månedsmagasinet på Costa del Sol
Stort bilsalg · Spanjolene bor fortsatt lenge hjemme · Uber og Cabify stormer frem

Stort bilsalg · Spanjolene bor fortsatt lenge hjemme · Uber og Cabify stormer frem

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Stort bilsalg

bilsalg

Spar 40 prosent på din nye bil. Det høres nesten for godt ut til å være sant, men frem til 1. september kan du få en stor rabatt når du kjøper ny bil. Denne datoen trer en ny lov med nye miljøkrav for biler i kraft, så provinsens bilforhandlere må tømme lagrene sine raskt. Oftest er kontantrabatten på mellom 2500 og 3000 euro, som tilsvarer en rabatt på rundt 40 prosent. Bilforhandlere påpeker at dette er helt nye biler som selges med samme garanti som vanlig. Det er bare to ulemper; bilen du ønsker, må være på lager. Den kan ikke bestilles hjem. Og så har du bare noen få dager på deg til å handle.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Spanjolene bor fortsatt lenge hjemme 

bo hjemme
 
Det er velkjent at mange spanjoler flytter sent hjemmefra. Noen mener det viser hvor nær familiemedlemmene står hverandre, men flere og flere sier dette er en gammel skrøne, og påpeker hvor vanskelig økonomisk det er for en ung spanjol å flytte hjemmefra. I provinsen Málaga ligger prisen på en utleiebolig i dag på samme nivå som gjennomsnittslønnen til en ansatt på 16 til 29 år, som er 892 euro i måneden. Det er en klar grunn til at bare 20 prosent av provinsens spanjoler under 30 år har forlatt redet. Gjennomsnittlig leie for en leiebolig er rundt 800 euro – også i utkanten av byene. Leiligheter tilbys til månedlige leiepriser på 700 euro, men som oftest er det gamle boliger fra 70-tallet som trenger renovering. Derfor er den eneste løsningen for de fleste unge spanjoler å dele leilighet, flytte sammen med kjæresten eller bli boende hjemme.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Uber og Cabify stormer frem

cabify 

Denne måneden har antallet lisenser for privatsjåfører rundet 1500 stk. Dermed er Málaga en av provinsene i landet som har flest private sjåfører målt mot mengden drosjer, som teller 2 733 biler. Tallene viser tydelig at interessen for å leie bil med privatsjåfør er stor. Tilsvarende viser også tallene at drosjesjåførenes massive protester mot den nye konkurransen ikke har gitt resultater. De «nye» privatsjåførene tilbyr ofte tjenestene sin via de nettbaserte selskapene Uber og Cabify.
 
 
 
 
 {loadposition google}

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet