Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spanias tidligere konge operert for 17. gang · Flere parkeringsbøter en noen gang · God sesong Málaga-vinen

Spanias tidligere konge operert for 17. gang · Flere parkeringsbøter en noen gang · God sesong Málaga-vinen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Spanias tidligere konge operert for 17. gang

juan carlos exkonge
 
Den avgåtte spanske kongen, Juan Carlos, gjennomgikk en omfattende bypass-operasjon i løpet av helgen. En legesjekk i juni antydet et hjerteproblem og legene valgte å gjennomføre en større undersøkelse. 81 år gamle Juan Carlos ankom sykehuset i Madrid i godt humør denne helgen, til tross for at han hadde en komplisert operasjon i vente. De påfølgende dagene har bestått av besøk fra nærmeste familie og en rekke medisinske kontroller. Både familien og legene forsikrer at Juan Carlos er ved godt mot, og at operasjonen har gått bra. Det er 17. gang den tidligere kongen er på operasjonsbordet. Så langt er det hovedsakelig kneet og hoften som har skapt problemer.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Flere parkeringsbøter en noen gang

parkering
 
Lokalpolitiet i flere kystkommuner skriver ut bøter som aldri før. I flere kommuner er mengden parkeringsbøter både doblet og tredoblet denne sommeren sammenlignet med tidligere somre. Og det er både turister og fastboende som må bla opp. I juli har lokalpolitiet i Marbella utstedt 2 115 parkeringsbøter. I Benalmádena er tallet 913. I begge byene er det en dobling i antall bøter sammenlignet med tidligere år. Trenden er den samme i flere andre byer, som for eksempel Fuengirola og Nerja. I førstnevnte by ble det i fjor utstedt mer enn 46 000 trafikkbøter (ikke bare parkeringsbøter), hvorav nesten 50 prosent ble utstedt i løpet av sommeren. Man kan saktens mene at Costa del Sol mangler parkeringsplasser, og det er unektelig vanskelig å finne plass til alle når bilutleiebransjens 20 000 biler inntar gatene i sommervarmen.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

God sesong Málaga-vinen

Malaga vin
 
Årets innhøsting blir god for Málagas vinbønder – både store og små. Mengden druer blir mindre enn i fjor, men derimot blir kvaliteten den beste på flere år. Det skyldes den beskjedne mengden regn som har falt, noe som gir mindre fuktighet og som dermed hindrer insekter fra å angripe druene. Den klart største produksjonen foregår i Axarquía og er preget av mange mindre produsenter. Bodega Jorge Ordóñez har imidlertid hatt stor suksess med utvidelsen med tanke på eksport. 25 prosent av bodegaens produksjon blir nå eksportert til USA. Ellers selges og nytes Málaga-vinen vanligvis innenfor landets grenser. Vinen produseres i flere varianter, men er relativt søt og kan nytes som både aperitiff og dessertvin.
 
 
 
{loadposition google}

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet