Månedsmagasinet på Costa del Sol
31.000 briter har forlatt Andalucía · Nytt skandinavisk bedriftssenter i Fuengirola · Fornuftig vekst i Málaga

31.000 briter har forlatt Andalucía · Nytt skandinavisk bedriftssenter i Fuengirola · Fornuftig vekst i Málaga

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

31.000 briter har forlatt Andalucía

Først kom finanskrisen i 2008/09 og så kom Brexit. De to hendelsene har tilsynelatende fått flere tusen briter til å forlate Andalucía det siste ti-året. De siste tallene fra myndighetenes registre taler sitt tydelige språk. For nøyaktig ti år siden hadde rundt 108.000 briter residens i Andalucía. I dag er tallet 77.000. Da finanskrisen brøt ut ble pundet hardt rammet og økonomien så dårlig at flere valgte å returnere hjem. De siste par års usikkerhet om følgene av Brexit har ikke snudd trenden. Totalt har 31.000 briter forlatt solrike Andalucía de siste ti årene. Det til tross for at den spanske regjeringen har innført et dekret som sikrer de britiske residentenes rettigheter til pensjon og sykeforsikring, hvis vi får en hard Brexit. Av de 77.000 britiske residentene i Andalucía bor det 47.000 i Málaga-provinsen.
(Bemerk at tallene er for britiske residenter, og ikke for hverken britiske boligeiere eller turister som besøker Andalucía og sågar kjøper seg en bolig, hvilket kan skje uten å være resident).
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Nytt skandinavisk bedriftssenter i Fuengirola

Smart Work Plaza er navnet på det hittil største og mest ambisiøse skandinaviske bedriftssenteret i Fuengirola. I forrige uke ble den røde snoren til det nye senteret klippet av byens borgermester, Ana Mula, men allerede nå er det nye bedriftssenteret godt fylt opp. Bak initiativet står et par finske grundere, som får massiv støtte fra en rekke skandinaviske selvstendige. Sammen setter de det skandinaviske arbeidsmiljøet og verdier i høysetet, og betegner derfor Smart Work Plaza som et skandinavisk bedriftssenter. Senteret er designet til enkeltmannsforetak og mindre virksomheter, som ønsker å leie en enkelt arbeidsstasjon eller et mindre kontor, samt muligheten for å booke møte- og konferanselokale etter behov. I tillegg kommer muligheten for å knytte kontakt med andre selvstendige og ha en god hverdag i et inspirerende grunder-miljø. https://www.smartworkplaza.com
 
 
{loadposition google}
 
 

Fornuftig vekst i Málaga

Økonomene i Málaga-banken Unicaja Banco tror på en økonomisk vekst på 2,6 prosent i år. De nye offentlige prosjektene og private byggetillatelser er hovedaktøren bak de positive tallene, som i følge bankens økonomer vil medføre et fall i den lokale ledigheten på 1,8 prosent til totalt 21,2 prosent ledighet ved årets utgang.
Generelt er det en beskjeden optimisme i alle yrker. Det gjelder også i turismen, hvor mange ellers fryktet en tilbakegang i år. Men inntil videre melder Málaga-provinsens hoteller om en fremgang på fire prosent i forhold til i fjor, samtidig som tallene fra lufthavnen også viser en svak stigning i antall passasjerer.
 

{loadposition google_native}

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet