Månedsmagasinet på Costa del Sol
Valg på søndag · Ny dokumentar om Francos Spania · Semana Santa går verden rundt

Valg på søndag · Ny dokumentar om Francos Spania · Semana Santa går verden rundt

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Valg på søndag

På søndag skal spanjolene til valglokalene – igjen. Pedro Sánchez har nemlig utskrevet til ekstraordinært valg, da hans mindretallsregjering ikke har kunnet samle flertall for å få gjennomført statsbudsjettet for 2019. På en og samme tid tyder mye på at vi både får et jordskjelvsvalg, og at alt forblir ved det gamle. Sosialistpartiet ligger således an til en kjempefremgang, mens Podemos står foran et katastrofevalg. Partido Popular står foran et av historiens dårligste valgresultater, mens det nye partiet i spansk politikk, VOX, stormer frem. Samlet forskyves maktbalansen mellom den røde og blå blokken i parlamentet dog ikke, og intet tyder på en forløsning og et bredt flertall over midten. Men det kan selvfølgelig endre seg når valgresultatet foreligger på søndag kveld. Overraskelser er så absolutt ikke et ukjent begrep i spansk politikk.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Ny dokumentar om Francos Spania

I mai viser TV-kanalen Dmax en ny, ambisiøs dokumentarserie om tiden i Spania under Francos styre fra 1939 til 1975. Serien starter med den store seiersparaden i Madrid 19. mai 1939, og belyser deretter livet og hverdagen i et fattig Spania, som skulle gjenoppbygges etter en slitsom borgerkrig. Dokumentarserien fører oss gjennom en tid hvor Spania var isolert, hadde store problemer i industrien, og hvor de måtte rasjonere livsnødvendige matvarer. Dette var også den tiden hvor kirken var ensbetydende med undervisningsdepartementet, kun få kvinner var ute på arbeidsmarkedet og spanjolene måtte tenke kreativt for å få litt livskvalitet i deres hverdag. Dokumentarserien forventes å bli vist i over 100 land.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Semana Santa går verden rundt

Påskeuken i Málaga og resten av provinsen har i år nådd ut til 109 land. Turistrådets seneste tiltak på å få påskeuken i Málaga promotert i den store verden har gitt resultater. Rådets kampanje “Semana Santa 360”, hvor man via den nyeste teknologien kan følge påskeuken i 360 grader, har blitt sett av over 300.000 brukere på verdensplan. Og interessen i den store verden merkes lokalt. Således kan Málaga-provinsens hotelleierforening (Aehcos) melde om et belegg på 86 prosent i påskeuken, hvilket er ny rekord.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet