Månedsmagasinet på Costa del Sol
2 min med sjømannspresten: Lys i mørket

2 min med sjømannspresten: Lys i mørket

«Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules. Heller ikke tenner man en oljelampe og setter den under et kar. Nei, man setter den på en holder, så den lyser for alle i huset. Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen!»
 
Det begynner å bli kaldt og mørkt ute, selv her på Solkysten. Vi finner frem ullklær og varme jakker for å holde varmen. Det er slutt på sommermånedene og vi lengter ikke lenger etter sval skygge, men trekker oss heller ut i solen for å varme oss.
 
Vi er verdens lys, sier Jesus. På denne tiden av året blir Jesu ord om å være lys ekstra meningsfulle. Vi er alle skapt i Guds bilde. Vi har en guddommelig gnist i oss. Livet handler om å holde denne flammen levende, så andre kan skimte lyset og kjenne varmen.
 
Et godt eksempel på noen som er lys i mørke, er Kirkens bymisjon. For noen uker siden samlet vi inn penger til dem gjennom årets TV-aksjon. De har satt fokus på hvor viktige vi er for hverandre – hvor viktig ulike typer fellesskap er. Slagordet deres er: Mindre alene sammen! De skaper viktige møteplasser for å hjelpe mennesker til å få seg en ny start på livet. Det kan være mennesker som bor på gata og som trenger å komme seg inn i arbeidslivet, det kan være innvandrere som trenger å lære seg norsk, eller det kan være en sørlandsjente som skal bli Norges dronning.
Vi nordmenn i Spania kan også være lys i mørke for hverandre. Det handler om å være tilstede for hverandre. Tørre å være en venn både i glede og i sorg, og ikke minst i hverdagen!

 

Ruth Ingeborg Sveinsdotter

Kunstutstillinger i Sjømannskirkens kafé
Månedens kunstner for november er Knut Kråkevik. Gjennom mange år som aktiv billedkunstner har han vært innom mange ulike teknikker, motiver og materialer. Utstillingen på kirken har fått navnet «Spor», og inneholder arbeider innen en halvabstrakt figurverden med filosofiske motiver.
 
29. november kl. 12.00 blir det åpning av kunstutstilling med Alumnos Novaschool, Benalmadena (3.de Primaria) og John Flower (foto). Utstillingen varer til 5. desember.
 
Torstein Antonsen er månedens kunstner for desember. Utstillingen åpner torsdag 6. desember kl. 12.00. Hans fargerike elefantbilder er populære og har blitt et slags signaturmotiv for kunstneren.

Salmekveld

Torsdag 15. november skal kirkerommet fylles med vakre toner fra salmeboken. Det blir mye allsang og enkelte soloinnslag. Arrangementet starter kl. 18.00 og har fri entre. Etter sangstunden blir det kveldsmat, til 5 euro per person. Velkommen!
 

Hyggekveld

Torsdag 22. november kl. 19.00 blir det hyggekveld på El Campanario, med bevertning og kulturelt program. Fri entre. Det settes opp transport fra Svenska Kyrkan i Fuengirola. Kontakt resepsjonen på elcampanario@sjomannskirken.no innen 19. november.
Sjømannskirkens julekonsert
Torsdag 29. november kl. 19.00 inviterer vi til Sjømannskirkens årlige julekonsert. Et barnekor fra Den norske skolen og EC Singers sørger for den helt spesielle julestemningen. Dette er også konserten hvor du får være med og synge de vakreste julesangene. Overskuddet fra konserten går til å hjelpe gatebarn i Marokko. Billetter €10,- Barn gratis. Utlodning, gratis gløgg og pepperkaker fra kl. 18.00.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.