Månedsmagasinet på Costa del Sol
Et godt læringsmiljø er en forutsetning for elevenes faglige og sosiale utvikling. På Den Norske Skolen, Málaga jobber vi proaktivt for å skape et godt læringsmiljø for elevene våre. Dette er høyt prioritert hos oss. Dette gjenspeiles både i de uttalte verdiene våre knyttet til positivt elevsyn og fokus på relasjonsbygging, men også i de aktivitetene vi tilrettelegger for gjennom året.

 
En av de store visjonene for læringsmiljøet på skolen er også å oppfylle setningen: “We don’t have rules, we have values.” For oss betyr dette at vi ønsker å ha mer fokus på å utvikle gode holdninger og bevisstgjøre alle aktørene i og utenfor skolen i deres medansvar for et godt læringsmiljø for alle.
 

Premiering for inkluderende adferd

Rotary i Marbella skal altså også være vår samarbeidspartner i dette arbeidet, og de vil hvert år premiere og anerkjenne den eller de elevene som har utmerket seg spesielt ved å være positiv både i og utenfor timene, som viser relasjonsbyggende adferd, inkluderer og anerkjenner andre.

Tidligere gikk denne prisen til den eleven som klarte å forbedre sine egne karakterer mellom jul og sommer. Nå vil skolen vekk ifra karakterjaget og heller gi god, konkret og tilstrekkelig underveisvurdering, isteden for et «tall».
Et godt læringsmiljø der man kan mestre og feile, men samtidig være trygg og å bli ivaretatt av medelever og voksne er en forutsetning for læring. Tette faglige tilbakemeldinger som forteller elevene hvor de står, skal hjelpe elevene å forbedre seg underveis i prosessene og pushe dem til å ta utvidet medansvar for arbeid og resultat. Selvfølgelig blir det noen karakterer også, men det vil samtidig bli tydeligere for elever og foresatte vurderingene som ligger bak «tallene», og det vil i større grad bli tydeliggjort hvor effektfullt det er å ta eierskap i egne læringsprosesser.
 

Mindre leksepress

Som en del av denne prosessen vil det også bli gitt mindre lekser. -Det vil bli helt slutt på å gi lekser for leksenes skyld! Det vil likevel fortsatt være en viktig del av læringen å øve for å bli bedre. Det vil bli utvidet bruk av tverrfaglige prosjekter, praktiske og sammensatte oppgaver for bedre dybdelæring. Hvis elevene brukes skoletiden godt, vil det i de fleste tilfeller være tilstrekkelig med tid på skolen til å utfylle oppgavene.
 
 
Den Norske Skolen, Malaga har fortsatt kapasitet for flere elever inneværende skoleår.
Vi følger den norske læreplanen, så det er enkelt å bytte skole.
Skolen har små klasser og høy voksentetthet. Her er dere hjertelig velkomne til en omvisning og en god skoleprat.
Les mer om skolen vår på www.dnsmalaga.com, eller få et innblikk i skolehverdagen
vår ved å følge skolens facebookside:https://www.facebook.com/dennorskeskolen og Instagram: https://www.instagram.com/dennorskeskolenmalaga/
 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.