Månedsmagasinet på Costa del Sol
2 min. med sjømannspresten – Unnskyld!

2 min. med sjømannspresten - Unnskyld!

Har du noen gang måttet be om unnskyldning? De fleste av oss har det. Da vi var små ble vi lært opp til å si «unnskyld» hvis vi hadde gjort noe galt. Det var ofte vanskelig. De fleste av oss hadde en motstand mot dette for så vidt lille ordet. Når man blir voksen er det enda vanskeligere, og kanskje er det fordi vi føler det ydmykende å innrømme feil, eller kanskje vi er redde for å ikke bli tilgitt?

I kristen tro er tilgivelse noe av det mest sentrale. I Bibelen står det at vi skal være «…gode mot hverandre, vise medfølelse og tilgi hverandre…».
Det føles godt å si unnskyld, og det føles enda bedre å bli tilgitt. Å bli tilgitt er ingen rettighet, men vi kan i hvert fall være trygg på at vi har tatt et steg i riktig retning når vi har bedt om tilgivelse. Og kanskje det viktigste av alt, så blir vi minnet om at når vi en gang er i den andres sko og er den som skal tilgi, så er det ikke en enkel sak. Det koster å gi tilgivelse og bør verdsettes av den som får ta imot denne gaven.
Det største eksemplet i verdenshistorien på tilgivelse er historien om da Jesus hang på korset og var i ferd med å dø. I stedet for å bli bitter mot dem som korsfestet ham så sier Jesus til Gud: «Far, tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør.» Kanskje denne historien kan hjelpe oss med å tilgi andre? Den lærer oss i hvert fall at ingen synd er så stor at Jesus ikke tilgir oss.
Skrevet av Ruth Ingeborg Sveinsdotter
 
—–
Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé
Månedens kunstner er Alfonso Hervás. Han bor og jobber på Costa del Sol, og arbeidene hans består hovedsakelig av landskapsakvareller. Utstillingen henger fremme til 4. oktober.
 
—–
Konserter kl. 19.00 med konsertkafé kl. 18.00
Torsdag 4. oktober: Duo Cordoba
 
Duo Cordoba presenterer et sammensatt instrumentalprogram i spennet mellom barokk og spansk romantisk stil, verk av brasilianske komponister, argentinsk tango signert Piazolla og tradisjonell flamencomusikk. Programmet flettes sammen av små historier om stykkene, komponistene og kulturen musikken springer ut fra. Vera har studert piano ved Akademiet for kunst og dans i Plovdiv, Bulgaria, og kirkemusikk ved Norges Musikkhøgskole. Trond studerte klassisk gitar ved Østlandets musikkonservatorium, og spesialiserte seg deretter i flamencogitar, med hyppige opphold hos kjente utøvere rundt omkring i Andalucia. Duoen har derfor sterk tilknytning til Spania og er ofte på festivaler i blant annet Sevilla og Cordoba. Billettpris: 25 euro.
 
Torsdag 11. oktober: Jenny Jenssen
Den folkekjære Jenny Jenssen gjør både verbal og musikalsk varetelling blant norske og internasjonale slagere i sin konsert «Veien hit». Hun legger stor vekt på formidlingen og kommunikasjonen med publikum, og sentrale stikkord for konserten er nostalgien og gjenkjennelsen. Og humøret selvsagt. I beste «Allsang på Grensen/Skansen»-stil får hun publikum til å smile og le, og til å synge med! Billettpris: 25 euro.
Ung Fredag, Sjømannskirkens barne- og ungdomsarbeid har startet opp igjen. Det begynner kl. 16.00 hver fredag med salg av taco til alle. Deretter går det slag i slag med klubber.
16.30 – 17.30: Liv & Røre mini (barn under skolealder)
17.00 – 18.30: Liv & Røre (1. – 4- klasse)
19.00 – 20.30: Friends Downstairs (5. – 7. klasse)
20.30 – 22.30: After Eight (fra 8. klasse og oppover)
—–
Sjømannskirkens nye programblad er ute nå – plukk det gjerne opp og hold deg oppdatert!
 
Av Sjømannspresten

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.