Månedsmagasinet på Costa del Sol
2 minutter med sjømannspresten – En historie om David Livingston

2 minutter med sjømannspresten - En historie om David Livingston

Den engelske legemisjonæren, David Livingston, var født for omtrent 200 år siden. Han hadde sitt virke i det sørlige Afrika og dro på flere oppdagelsesferder rundt omkring i landet. Blant annet var han den første europeer som så Victoriafallene som han da navngav etter dronning Victoria av England. På sine ferder rundt i landet forkynte han det kristne budskap og han la også fram sitt syn på slaveriet, som han var en meget sterk motstander av.

 
Det absolutt verste Livingston kunne se, var lenkede slaver på veg mot kysten for å fraktes over havet til Amerika. Det fortelles at en gang han møtte et slik følge, så hadde han tilfeldigvis godt med penger med seg. Han kjøpte derfor alle slavene fri. Lenkene ble fjernet og de fikk forklart at de var frie og kunne dra hjem. Så la Livingston seg til å sove i sitt telt.
 
Da han våknet neste morgen, så han til sin store overraskelse at de frigitte slavene fremdeles var samlet nær teltet hans. Han forklarte dem igjen at de var frie og kunne dra hjem. Men det virket ikke som om de tok det til seg. Til slutt var det en av dem som tok til ordet og sa: «Vi vil at du skal være høvdingen vår!»
 
De hadde sannsynligvis ikke møtt så mye av godhet i sitt liv. Kanskje var det til og med deres egen høvding som hadde solgt dem til slavedriverne. Så møtte de en som var annerledes. Som var god, og som kjøpte dem fri uten å forlange noe igjen. Da var konklusjonen klar: Han ville de ha til høvding! De ville følge han fordi han var god.
 
Dette er fin historie og dessuten et godt bilde på vårt forhold til Kristus. Han er god og har kjøpt oss fri. Vi skal få åpne oss for denne godhet og be han «være høvdingen vår». Enkelt og liketil skal vi la han få finne oss, igjen og igjen, og sette oss fri.
Med ønsker om en god sommer
Rune Birkeland
Vikarprest
 
Sommeren på El Campanario
På Sjømannskirken har vi vanlige åpningstider hele sommeren! Tirsdag – lørdag 10-1630 og søndag 10-18. Gudstjeneste hver søndag kl. 16.
 
I kafeen går vi over til sommermeny som er noe enklere. I juli blir det lettere mat til lunsj, men vanlig grillbuffet på søndager. Kontakt resepsjonen for påmelding innen lørdag kl. 16. I august blir det ikke lunsjservering hverdager eller søndager, kun lørdagsgrøt.
 
Hver dag er det mulig å kjøpe drikke, is, vafler og kaffe. Velkommen!
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.