Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

 
 
Åpningstiden er utvidet, og er nå fra kl. 11.00 til kl. 16.00.
 
Samtidig er matserveringen utvidet med en halv time, kl.13.00 til kl. 15.30.
Se på Facebook: Medlemside Norsk Forening Costa del Sol, for ukemenyen.
 
Dagstur til Alhama de Granada onsdag 20. november:
Pris 68 euro (5 euro ekstra for ikke-medlemmer). Turen arrangeres av Ruta Solar.
Det er lagt opp til en spennende dagstur til Alhama de Granada. Den vakre fjellbyen i det frodige landskapet ligger fem mil fra Granada, og det finnes mange historiske minnesmerker – både fra romersk og maurisk tid. Her er canyons og en elv ned i dalen som renner parallelt med en elv med 47 graders mineralvann. Dette vannet velter ut fra en hule og utnyttes i de kjente termiske badene.
 
Kunstnertreff torsdag 21. november kl. 18.00
Alle er hjertelig velkommen til våre intime og hyggelige Kunstnertreff i våre lokaler i Calle Miguel de Unamuno 3 i Fuengirola.
Vi har alltid noe på programmet, litt mat og diverse forfriskninger. Det vil også være mulighet til å vinne et lite kunstverk.
Kanskje vil du være Støttemedlem for gruppen, 10 euro pr. år?
 
For øvrig er åpningstiden for det kontinuerlige malekurset med Knut Kråkevik som kunstnerisk leder, besluttet endret til tirsdager og torsdager kl. 12.00 til 15.00.
 
Ettermiddagstimene på torsdager går ut på grunn av at lyset mot kvelden er for dårlig. De som har egen nøkkel bestemmer selv når de vil komme og gå.
 
Lutefiskaften lørdag 23, november
Å spise lutefisk i Foreningen er en mangeårig tradisjon. Det markerer at julen snart står for døren. Oppslag kommer i foreningen.
 
Britt Helen Johansens gratis spanskkurs for medlemmer hver onsdag kl. 16.30
 
Tombola hver tirsdag kl. 17.00
 
Alpingruppen planlegger førjulsfest torsdag 28. november på Aquavit Restaurant
Merk dere datoen.
Gruppen oppdaterer sin status: Som tidligere fortalt har lederteamet i denne selvstendige gruppen, vært nødt til å trekke seg på grunn av sykdom. Olaf Jakhelln har sagt seg villig til å fortsette som koordinator og kasserer inntil nye team er etablert. Gruppemedlemmer veksler på å lede søndagsturene.
Det er alltid fine søndagsturer. Start fra Feriaplassen kl. 11.00. Vandringen begynte forsiktig. 6. oktober startet turen ved havet med båttur til Benalmádena, videre vandring til Plaza Major. 13. oktober forflyttet gruppen seg litt lenger opp ved vandring langs Rio Fuengirola. Denne gangen passet det fint med samling på ventaen ”Det nittende hullet” etter turen, ikke langt fra Mijas golfbane. Neste turer går opp mot fjellene.
 
Cupfinale søndag 8. Desember
Da er det direkteoverføring på TV av cupfinalen for menn.
Vi åpner dørene i foreningen og ønsker fotballinteresserte hjertelig velkommen til litt spenning.
 
REFERATER:
 
Medlemsmøte 3. oktober
Det ble et hyggelig møte. Styret ønsket få fram litt synspunkter og ideer for driften i Foreningen fra medlemmene.
En av sakene som ble diskutert var å få fram meninger om hvem Foreningen er for. Det er av betydning for driften at vi har flest mulig medlemmer, og at medlemmene føler at det lønner seg å være medlem. I kommunens Licencia de apertura – driftstillatelsen – er det uttrykkelig fastslått at aktivitetene i lokalet utelukkende er for Foreningens medlemmer. Presidenten innledet til diskusjon om hvordan Foreningen kan praktisere dette. På den ene siden er Foreningen til for sine medlemmer, og på den andre siden må vi la interesserte få se hva vi driver med og hvordan vi har det. Men det er ikke meningen at folk som har funnet ut at her er det god mat å få, til stadighet skal komme og bli servert uten å gjøre seg til medlemmer, og betale den nødvendige kontingent.
Under den påfølgende diskusjon kom det frem flere forskjellige ideer. Bl. a. på nytt forslag om korttidsmedlemskap. Styret har tatt med seg saken og vil se om forslag eventuelt kan legges fram på Generalforsamlingen. Det må synliggjøres hvilke fordeler man har av medlemskap. Det kom innspill om at Foreningen trenger inntektene fra serveringen og derfor ikke må begrense kundegrunnlaget.
Foreningen har i sesongene åpent hver dag unntatt søndager. Mange og lange vennskap oppstår. Vi kan spørres om råd, på tavla kan beskjeder og ønsker settes opp.
 
Forslagskasse er tilgjengelig. Vi har egen medlemsside på Facebook. Gratis kan spørsmål hos advokatfirmaet Cramer stilles. Ved turer prioriteres medlemmer. Ikke-medlemmer må betale ekstra. Tilstelningene er bare for medlemmer. Hver ellevte lunsj/middag, er gratis for medlemmer. Stor boksamling har vi. Mange leverer sine leste bøker til oss. Vi låner ut og sier at vi blir ikke lei oss dersom bøkene ikke kommer tilbake.
Og ofte blir det sagt at ”Hva skulle man gjort her uten Foreningen?” Vi vet at Foreningen er en trygghet for mange.
Det poengteres at Norsk Forening drives av frivillige medlemmer, for medlemmer.
 
Toldoen. Foreningen venter stadig på tillatelsen for å sette opp den nye toldoen. Så snart denne foreligger, vil toldoen komme opp i løpet av en ukes tid. I skrivende stund vet vi ingen ting, men kanskje i morgen får vi positivt svar?
 
Styret har diskutert litt om aktiviteter. I neste nr. av Det Norske Magasinet kan vi fortelle litt om Filmaften, Bacalaoaften, neste Medlemsmøte og Vennetreff som vil være i oktober og begynnelsen av november..
 
Hyggekveld/vennetreff 10. oktober
 
Nærmere førti personer kom for å ha det hyggelig. I det varme været var glassdørene skjøvet til side og folk satt både ute og inne. Feria de Rosario var ikke langt unna.
 
Etter som mørket falt på, kunne vi se lyset fra tivoliet og høre musikken derfra. Foreningen hadde til ære for festivalen, pyntet lokalet i de Andalusiske fargene. Hvite og blå lykter hang fra taket Trioen Helen, Bjørg og Anne-Marie som serverte høye smørbrød og nystekte vafler gjennom kvelden, hadde pyntet seg med røde roser. Praten gikk livlig hele tiden. Litt felles ble det. Ivar Johnsen arrangerte allsang, det ble fortalt vitser og et par fortellinger ble lest opp. Oppmøtet viste at folk har behov for å komme sammen og prate litt, også på kvelden. Det blir sikkert flere slike aftener gjennom vinteren.
 
Lokalet pyntet i de Andalusiske fargene i festuken i Fuengirola.
 
Feria de Rosario
Mange medlemmer fortalte om besøkene sine på Feriaplassen, det storslagne arrangementet med flotte hesteopptog og spanske damer i de vakreste kjoler. Dette må nesten oppleves personlig. Etter Hyggekvelden 10. oktober, var det flere som tok seg en runde. Tivoliet var enormt. Med alle blinkende lys virket det dobbelt så stort som en besiktigelse på formiddagen viste oss. Vi litt tilårskomne talte på knappene om vi skulle besøke Grand Hotell, spøkelseshotellet. Men det holdt å høre på bråket der og synet av de som kom ut døren etter oppholdet. Noen av oss prøvde å vinne en bamse i en av de mange bodene. Bamsen ble vunnet. Vi tittet inn i de mange Casitaene, men flere steder slo musikken oss nesten over ende.
Utrolig flott å få oppleve den glede spanjolene, både store og små, viste denne vidunderlige kvelden.
 
Noen av medlemmene på Tivoli.
 
Vinsmaking 14. oktober
 
Trond Høiklev er en aktiv mann. Nå hadde han funnet fram til en liten bodega i nærheten av Monda, Bodega Remsamen. Han inviterte en liten gruppe medlemmer, 7 stykker, med dit på en ettermiddagstur. Bodegaen tar bare i mot slike små grupper. Våre medlemmer fikk en grundig og interessant gjennomgang av dyrking av vindruer og vinlaging. Det ble vandring ute på marken og vinsmaking med tilbehør. Tilbakemeldingen fra deltagerne var positiv. Trond gjentar sikkert turen hvis flere er interesserte.
 
Gunvor Sørhus maleriutstilling i Sjømannskirken El Campanario 3. – 30. Oktober
Gunvor Sørhus er kunstner og Norsk Forenings Malegruppe, Artic Circle, ”administrative leder”. Knut Kråkevik, gruppens kunstneriske leder, og flere fra gruppen, dro til Sjømannskirken for å se på utstillingen. Noen bilder hadde vi sett henne male, andre var helt nye for oss. Bildene var fargerike og vakre på den hvite veggen i kirken. Vi kunne se at hun hadde fått solgt to bilder. Hver vår har Artic Circle sin egen utstilling i kirken. For oss i gruppen er det noe å se fram til.
 
Solveig Tandberg
Av Caroline Lygre

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.