Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Lørdag 22. april stengte Norsk Forening dørene, nå er det sommerferie.

De to siste ukene var travle. For første gang var ikke påskedagene stengt. Skjærtorsdag, langfredag og påskeaften var den åpen, men bare for medlemmer, og det ble servert festmat disse dagene.
 
Siste åpningsdag var det ekstra mange tilstede for å ønske hverandre en riktig god sommer. ”Sees til høsten”, sa de fleste. Alle fikk jordbær og et glass Cava til å skåle med. Kjøkkensjef Arne Holmeide kunne oppsummere etterpå at hele lørdagsmenyen var utsolgt: Rømmegrøt, risengrøt, sildetallerkener, karbonade- og rekesmørbrød. Det var flott beregnet. Da er vi garantert helt nyinnkjøpt mat til høsten.

Fuensocialbesøk

Styret i Norsk Forening har ønsket å engasjere seg i nærmiljøet. Det nærmeste er Fuensocial, institusjonen som ligger nesten bare et steinkast unna. Her bor 23 ungdommer og daglig kommer andre ”litt eldre ungdom” og deltar i aktiviteter. De sistnevnte er de kjekkeste i Fuensosial. Vi kjenner godt til disse hyggelige unge menn og damer gjennom ildsjeler som Brynhild Bendiksen, Randi Brekke og Ivar Brekke. Når dette trekløveret hver jul overleverer en virkelig stor julekurv med allslags delikatesser, får noen flere fra foreningen være med på overrekkelsen.
 
Etter at foreningen stengte for sommeren 22. april, åpnet den dagen etter på nytt dørene. Denne gangen var det den ”litt eldre ungdommen” som var invitert på pizza, vafler og brus. Beboerne som også var inviterte, var på en ukes ferie og får ha sin dag til gode til høsten.
Tilstelningen ble riktig vellykket, spesielt siden maten var så god. De ti nystekte pizzaene fra pizzabakeren på hjørnet, var midt i blinken, det samme var vaflene med sjokoladesaus og syltetøy.
Brynhild som kjente alle, satt midt i flokken og koste seg med sine venner. Det hyggelige er at Eva, kontaktpersonen på Fuensocial, er dansk, så kommunikasjonen med oss andre er enkel. Hun kom med mann og en liten baby. Babyen var svært populær blant gjestene, det samme var Marko, foreningens egen hund.

17. Mai

17. Mai-komiteen med formann Elisabeth Petterson og Vigdis Holmeide i spissen, har også i år lovet en tradisjonsrik festdag. Komiteens medlemmer er alle medlemmer i Norsk Forening, derfor var det naturlig at komiteen nå ble nærmere tilknyttet foreningen. En del av gevinstene i 17. Mai-lotteriet har stått utstilt i vårt lokale, og nordmennene har allerede kjøpt mange lodd.
Hjemme i Norge er vi opptatte av været denne dagen, det er vel neppe noe problem her i deilige Fuengirola. 17. Mai-komiteen oppfordrer nordmenn til å møte opp i havnen kl. 09.30 ved flaggheisingen.
Norsk Forening gratulerer alle nordmenn med dagen, både de hjemme i Norge og de i Spania.
HURRA FOR 17. MAI
FUENGIROLA
PROGRAM 2017
Kl. 09.30 Flaggheising ved Club Nautico
Kl. 09.50 17. Mai-komiteen spanderer bløtkake så langt det rekker
Restaurant Regina selger drikkevarer
Kl. 11.00 17. Mai gudstjeneste i Turistkirken i Los Boliches
Adr.: Paseo Maritimo
Kl. 11.30 Toget går fra Turistkirken, langs paseoen og avsluttes ved havnen i Fuengirola.
På havnen markeres dagen med eget program.
Kl.19.30 Kvelden avsluttes med festmiddag på Restaurant Regina
Påmelding til Regina Tlf.: 951534199
17. Mai-komiteen ønsker alle fra hele Costa del Sol velkommen
Forening ønsker alle sine medlemmer en god sommer og velkommen tilbake til høsten!
ST
 
 
 
Så er vi kommet til april nok en gang. Noen reiste hjem til Norge allerede i mars, noen drøyer det til mai, og for hver uke tynnes det i rekkene.
Vinteren og våren har vært kald og våtere enn normalt, men vi har uansett hatt det bedre her enn hjemme i vinterlandet. Men nå er det noe som trekker. Som fuglene vender vi nebbet nordover til løvsprett og hvitveisblomstring og håper på en god sommer i hjemlandet.
 
Den 23. mars hadde Norsk Forening sitt siste medlemsmøte denne våren. Femogfemti personer møtte frem. President Leif Halvorsrød ønsket velkommen og refererte fra siste styremøte.
Finn Mostad holdt et veldig interessant foredrag om jødene i Andalucía. Spesielt interessant er det å høre om tiden da kristne, jøder og muslimer levde side om side her. Vi takker Finn for en flott fremføring av et stort og krevende arbeid.
Inger Jakhelln, som er turkontakt, snakket om Foreningens turaktivitet. Dagsturene er alltid populære, men det har vært verre å samle tilstrekkelig interesse for overnattingsturer. Nå ble vi imidlertid enige om at til høsten, rundt midten av oktober, vil vi prøve å få til en tur til Toledo med to overnattinger.
Det ble servert ost og skinke, og medlemmene koste seg.

Alpingruppen

har hatt mange flotte turer i vinter. Kun en eneste gang, da det øste som verst, ble det ingen tur. Ellers har folk møtt frem i allslags vær og kommet blide og fornøyde tilbake. Turene avsluttes ofte med en felles lunsj i Pizzeria El Parque, like ved Foreningens lokaler. Gruppen har nå 106 registrerte medlemmer, og stadig slutter nye turgåere seg til. Gamle og nye “alpinister“ ønskes velkommen tilbake til høsten. Det kan hende at første tur blir søndag 8. oktober.

Boulegruppen

er også populær og har mange medlemmer. For dem som ikke kan gå i skog og mark er det fint å få beveget seg på boulebanen. Dessuten er det hyggelig og morsomt. Alle kan delta og om du vinner eller taper spiller ingen rolle. Som regel har “løkka“ snudd til neste gang. Det spilles mandag, onsdag og fredag så lenge det er folk som møter på banen.

Hjelpe- og støttegruppen

hadde sitt siste vennetreff 29. mars. Lege Beate Abraham Nilsen forklarte hvordan vi skal forholde oss til Helfo for å få dekket utgifter til legebehandling her i Spania. Hun bekreftet også, som så mange andre som kjenner det offentlige spanske helsevesenet, at her i Spania får vi den aller beste behandling om vi skulle være så uheldige å bli syke.
Det var anledning til å kjøpe snitter og drikke, og møtet ble avsluttet med loddsalg og trekning av mange flotte gevinster.

Skrivegruppen

er i full aktivitet og produserer tekster på løpende bånd. Det er alltid rom for flere deltagere, så om noen har skrivekløe og har lyst til å prøve seg, så er det bare å kontakte BEATE WINTHER på telefon 0047 900 43 163.
Til høsten planlegger gruppen skrivekurs og månedlige møter med åpen mikrofon for skriftlige og musikalske innslag.

Malegruppen

Malerne i Malegruppen har vært svært produktive i vinter. Tirsdag og torsdag møtes medlemmene til veiledning og maling.
Foruten å male akvarell eller med akryl, har vi denne sesongen lært en spesiell trykkteknikk for monotypier. Svanhild Stub har holdt kurs for medlemmene, som synes det har vært spennende å prøve noe nytt.
I tillegg til de jevnlige maledagene har gruppen arrangert kunstnerkvelder. Da er det åpent hus, salg av mat og drikke, og et foredrag med utgangspunkt i kunsten. Kurskveldene avsluttes til påske og starter opp igjen til høsten. Gamle og nye medlemmer er velkomne.

ÅPNINGSTIDER I NORSK FORENING

Skjærtorsdag, langfredag og påskeaften er lokalene åpne kl 1400 – 1800.
Skjærtorsdag er det rømmegrøt med spekemat og dessert.
Langfredag serveres viltgryte med dessert
Påskeaften er det påskelam med dessert.
Dette gjelder kun for medlemmer.
Ellers er det normalåpningstid alle hverdager kl 1000 – 1500, med varmmatservering kl 1230 – 1430, frem til 22. april, da Foreningen stenger for sommeren.
Den 18. september åpner vi for ny sesong og ønsker gamle og nye medlemmer hjertelig velkommen til en ny travel vinter med aktivitet, trivsel og vennskap som viktigste stikkord.
Inger Jakhelln
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet