Månedsmagasinet på Costa del Sol

Sommeren er over.

NORSK FORENING COSTA DEL SOL åpner dørene 18. september og finner tilbake til gamle rutiner. Og alle som har vært i Norge i sommer, dukker opp litt etter litt for å tilbringe nye vintermåneder i Spania.
Det gleder vi oss til, for førjulsvinteren i Spania er Spania på sitt beste.
Vi gleder oss, vi som har vært hjemme, for der har sommeren vært våt og kald de fleste steder. De som har vært i Spania, gleder seg, for sommeren der har vært i varmeste laget. – Det er noe med været! Og i skrivende stund sitter millioner på hustakene sine i Texas og venter på å bli evakuert fra oversvømmelsene og et regnvær som ingen ende vil ta.
Så vi har kanskje ingen grunn til å klage.
 
NORSK FORENING holder til i Edificio Vega Sol, like ved Feriaplassen i Fuengirola. Det er en veldrevet og aktiv forening som har til formål å bistå og hjelpe nordmenn i Spania, opprettholde tradisjoner, være bindeledd mellom det norske og det spanske og være samlingspunkt for nordmenn som oppholder seg på Costa del Sol.
Foreningen organiserer reiser og utflukter, feirer nasjonale høytider og arrangerer medlemsmøter, ofte med interessante foredrag om Spania i nåtid og fortid. Ellers blir det arrangert hyggeaftener med servering. Av og til er det pubkveld med levende musikk og sang.
 
Styret i Norsk Forening består av:
President Leif Halvorsrød
Visepresident Vigdis Holmeide
Sekretær Britt-Helén Johansen
Kasserer Anette Langfeldt
 
Styremedlem
Elisabeth Petterson
Inger Jakhelln
Grete Klavenes
 
Varamedlemmer
Jan Erik Heimtun
Herman Larsen
Marit Braute
Aina Madsø

 
Norsk Forening har alle hverdager MIDDAGSSERVERING fra kl. 12.00 til kl. 14.30
Menyen består av god norsk hverdagskost og varierer mellom kjøtt og fisk.
Fra kl. 11.00 serveres smørbrød, wienerbrød og vafler. Kaffe, te, mineralvann, øl og vin.
Her er det en hyggelig atmosfære. Du vil alltid finne noen å dele et måltid med, bli kjent med nye mennesker og få nye venner.
 
UKENS MENY
Mandag salt torsk med tilbehør
Tirsdag kjøttkaker
Onsdag seibiff
Torsdag varierende kjøttretter
Fredag fiskesuppe (verdens beste)
Lørdag Spekesild eller risgrøt
 
Norsk Forening har nært samarbeid med flere aktivitetsgrupper:
 
BOULEGRUPPEN
Spiller hver mandag, onsdag, og fredag på boulebanen rett i nærheten av foreningslokalene.
Spillet starter kl. 11.00. Møt opp i god tid!
 
ALPINGRUPPEN
Hver søndag arrangeres turer i marka. Fremmøte på Feriaplassen innen kl. 11.00
Ta med nistepakke og termos. De som ikke har bil får skyss med dem som har. Gruppen ledes av Solveig og Øivind Tangen og Olaf Jakhelln, som også er kontaktperson. Han har telefon +47 909 25 906.
Alle er velkommen til å delta på disse trivelige utfluktene. Høstens første tur blir søndag 8. oktober.
 
HJELPE- OG STØTTEGRUPPEN
Denne driver utleie av hjelpemidler og orienterer om helsehjelp. Den har regelmessige vennetreff med interessante foredrag. Telefon 616 188 481.
 
SKRIVEGRUPPEN
møtes ukentlig. Medlemmene lager egne tekster, evaluerer og rettleder hverandre.
 
MALEGRUPPEN
har egne lokaler og ledes av Knut Kråkevik som underviser i akvarell og akrylmaling.
Foruten å delta i kurs er det mulig å leie plass i lokalet for egenaktivitet.
 
UT PÅ TUR
Turene i Norsk Forening gjennomføres i samarbeid med reisebyrået RUTA SOLAR SA. Turene er populære. Her ristes vi sammen. Vi spiser godt, og vi blir kjent i det spanske landskapet og fremfor alt lærer vi spansk historie og spansk kultur å kjenne.
 
Denne høsten er det, etter medlemmenes ønske, planlagt en tur til Toledo. Det blir enten i uke 41 eller uke 42.
1. dag
Vi reiser med buss som vi pleier. Det blir to overnattinger. På opptur blir det stopp i Ubada med omvisning og lunsj. Videre til Valdepeñas med besøk i en bodega. Vi kommer så til Toledo på kvelden, og får middag der.
2. dag
Toledo er et av de eldste stedene i Europa, preget av arabisk, jødisk og katolsk akritektur. Byen er kjent som det annet Rom, og er på Unescos verdensarvliste. Vi får omvisning og lunsj. På ettermiddagen går vi i byen på egen hånd før middag og overnatting.
3. dag
Vi forlater Toledo etter frokost, med første stopp i Almagro. Så fortsetter vi til Las Virtudes med landets eldste tyrefekterarena. Lunsj der. Etter en kort stopp i Jaen ankommer vi Fuengirola på kvelden.
Pris pr person i dobbeltrom e 365 euro for medlemmer. Enkeltromstillegg 40 euro.
Et mer detaljert program vil bli oppslått i Foreningen sammen med påmeldingsliste.
Dette blir en flott tur. Vi håper på stor deltagelse.
Neste tur vil være en dagstur nærmere jul.
 
VI MINNER OM
at all aktivitet i Norsk Forening er basert på frivillig arbeid. At vi kan ha så mange tilbud til medlemmene, betyr at vi trenger mange hjelpere. Som alltid i slike sammenhenger vil store deler av ansvaret og arbeidet falle på noen få ildsjeler, men for at de ikke skal brenne ut, må alle vi andre prøve å bidra så mye som mulig. Derfor er vi takknemlig for all hjelp. Noen timer bak disken, hjelp på kjøkkenet, eller i serveringen, hjelp til den daglige åpning og lukking og rydding av lokalet.
 
Det er trivelig arbeid blant trivelige mennesker. Hvis du kan avse noen timer en gang i blant, så meld fra til Vigdis. All hjelp er god og nødvendig, til glede for alle som ferdes i Norsk Forening.
Så ser vi frem til en ny høst i Spania, til å møte igjen gamle venner, for samvær og felles aktiviteter. Og så vil vi ønske alle nye medlemmer velkommen i et utrolig trivelig fellesskap.
 
Vel møtt alle!
 
Følg med på oppslagstavlene i Foreningen. Der vil du finne eventuelle endringer og all annen informasjon.
Inger Jakhelln

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.