Månedsmagasinet på Costa del Sol
Optimistisk tall på arbeidsledigheten – Mer EU-penger til Andalusia – Masse pollen er på vei

Optimistisk tall på arbeidsledigheten - Mer EU-penger til Andalusia - Masse pollen er på vei

Optimistisk tall på arbeidsledigheten

Den spanske arbeidsledigheten falt med nesten 48.000 i mars. Dette er selvfølgelig positivt, men enda bedre er det at ved utgangen av samme måned var over 18,5 millioner registrert i Seguridad Social-systemet. Dette er det mest registrerte på ti år. Det er de mange kortsiktige kontraktene som ble inngått før påskeuken som har påvirket resultatet, og ikke alle de nye jobbene kom fra hotell- og restaureringsbransjen. Men uansett lover den siste utviklingen i arbeidsledigheten godt for fremtiden. Av de 48.000 nye jobbene, var 3000 av dem fra Málaga-provinsen.

 

Mer EU-penger til Andalusia

Junta de Andalucía har nettopp mottatt 6,700 millioner euro fra EU. Pengene er øremerket til forskning og utvikling, hvilket i overført betydning betyr tilskudd for å fremme sysselsetting og gjøre det mer attraktivt å starte virksomhet, samt at midlene også skal gå til utdanning og velferd. Budsjettet skal holde frem til 2020.
Siden Spanias medlemskap i EU i 1986, har Andalusia mottatt rundt 100.000 millioner fra EU. Denne enorme mengden av midler har i hovedsakelig gått til infrastruktur hvor Andalucia – og Spania i sin helhet – var langt bak de andre EU-landene. I dag investeres EU-midlene i andre områder der regionen også ligger bak.
 
{loadposition google_native}
 

Masse pollen er på vei

De store mengdene av nedbør som kom i mars er gode for landbruket og landets vannreservoarer, men ikke så bra for alle som lider av pollenallergi. Ifølge myndighetene får vi denne våren ekstra mye mer pollen sammenlignet med tallene fra i fjor. Pollenvarselet er gitt på grunnlag av mengden med regn, temperatur og luftfuktighet. Det er omtrent 30 prosent av befolkningen som lider av pollenallergi.
 
{loadposition google_native}
 

10. utgave av Natura Málaga i denne helgen – med 13 bedrifter fra Sabor a Málaga

Når 10. utgave av Natura Málaga lanseres i helgen, er det ikke mindre enn 13 bedrifter med Sabor a Málaga-merkevaren som er representert. Natura Málaga har til hensikt å markedsføre produkter fra Málaga-regionen og har mer enn 150 utstillere som vil tilby smak og demonstrasjoner. Felles for dem alle er at de fokuserer på det sunne, bærekraftige liv og på økologi.
I helgen vil det være mer enn 120 forskjellige aktiviteter som workshops, konkurranser og forelesninger.
Messen foregår i Palacio de Ferias y Congresos de Málaga på fredag, lørdag og søndag fra kl 11.00 til 20.30 (søndag til kl 19.30).
Billettene koster 3€ (barn under 12 år er gratis) og kan kjøpes her.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.