Månedsmagasinet på Costa del Sol
Svakt fall i turismen – Intet tog til Marbella – Arrestert under gudstjeneste i Benalmádena

Svakt fall i turismen - Intet tog til Marbella - Arrestert under gudstjeneste i Benalmádena

Svakt fall i turismen

For første gang på 33 måneder registrerer Andalucía en nedgang i turismen.
I mars har antallet besøkende falt med 0,3 prosent i forhold til i fjor. Tilbakegangen er nesten ubetydelig, men allikevel et klart tegn på at toppen er nådd etter nesten tre år med uavbrutt vekst. De første tegnene på stagnasjon kom allerede rett før påske, hvor kun få hoteller kunne melde at de var fullbooket. Det er primært britene som har sviktet Andalucía i mars. Det dårlige været, de stigende prisene, samt at destinasjoner som Tyrkia, Tunisia og Egypt nok en gang begynner å bli interessante, er de tre viktigste argumentene bak den svakt fallende turismen i mars.
 
{loadposition landingpage2}
 
{loadposition google}
 

Intet tog til Marbella

Det var vært snakket om det i tjue år – og det kommer til å gå nok et ti-år før det kommer tog til Marbella og Estepona. Den spanske ministeren for infrastruktur,
Íñigo de la Serna, var meget klar i sin tale da han midt i uken fremla budsjetter og planer for infrastrukturen på Costa del Sol. Å få utvidet jernbanenettet fra Fuengirola til Marbella vil koste rundt 2.000 millioner euro, og det vil koste 3.800 millioner hvis toget skal videre til Estepona. De midlene har ikke staten, så ministeren mener at vi skal frem til år 2022 eller 2024 før prosjektet kan komme i gang. For øvrig kunne han bekrefte at det går fremover som planlagt med utvidelsen av veinettet i Benalmádena og Arroyo de la Miel.
 

Arrestert under gudstjeneste i Benalmádena

Påskeuken er vel overstått, men det gikk knapt så stille for seg i Benalmádena på fredag, da en 30-år gammel og to meter lang mann fra Senegal plutselig avbrøt prestens tale. Mannen krevde at gudstjenesten ble avbrutt, inntil alle kvinner og barn hadde forlatt kirken. Presten forsøkte å snakke ham til fornuft, men da det ikke lykkes ble lokalpolitiet tilkalt, noe som førte til et mindre slagsmål i kirken.
Historien er riktignok en uke gammel, men først i går kom den pressen for øre.
 
{loadposition google}
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.