Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fremtredende PP-politiker anklages for falsk eksamen – Puigdemont løslatt i Tyskland – Fem nordmenn arrestert i Fuengirola

Fremtredende PP-politiker anklages for falsk eksamen - Puigdemont løslatt i Tyskland - Fem nordmenn arrestert i Fuengirola

Fremtredende PP-politiker anklages for falsk eksamen

Presidenten for regionen Madrid, Cristina Cifuentes, har fått alvorlige problemer etter at domstolene i forrige uke har åpnet for en offisiell undersøkelse av presidentens eksamensbevis, fra hennes tid som student på det prestisjefylte universitet ”Universidad Rey Juan Carlos”. De siste par ukene har det versert historier i pressen om at hennes eksamensbevis skulle være forfalsket, etter at en professor ved universitetet valgte å følge opp et rykte om at noen av underskriftene på Cifuentes eksamensbevis skulle være falsk. Professoren garanterer at han undersøkte saken nøye før han formidlet historien til pressen, og at han som embetsmann bare gjør sin plikt. Saken hviler nå i domstolenes hender.

 
{loadposition google_native}
 

Puigdemont løslatt i Tyskland

Efter 12 dager bak lås og slå i Tyskland har den tidligere presidenten for Catalonia, Carles Puigdemont, blitt løslatt mot en kausjon på 75.000 euro. Løslatelsen er en torn i øyet på det spanske rettsvesenet, som gjerne hadde sett at Puigdemont forble fengslet, eller utlevert til retten i Spania. De tyske myndighetene finner ikke grunnlag for å tiltale ham for brudd på grunnloven, men opprettholder dog siktelsen mot Puigdemont på to av de tre anklagepunktene. Derfor kan han ikke forlate Tyskland. Spania forsøker fortsatt å få Puigdemont utlevert, etter at han den 25. mars ble pågrepet kort tid etter å ha passert den dansk-tyske grensen.
 
{loadposition landingpage2}
 

Fem nordmenn arrestert i Fuengirola

En nabokonflikt i sentrum av Fuengirola endte for et par dager siden i et voldsomt slagsmål med knivstikking. Midt på natten ble bråket fra en leilighet så påtrengende at en gruppe beboere bestemte seg for å klage til den bråkete naboen, som skulle vise seg å være fem nordmenn. Kontakten endte i et større slagsmål med knivstikking og innleggelse av en person på sykehus. Han er heldigvis utenfor livsfare. Politiet har arrestert og siktet de fem nordmennene for vold, ulovlig våpenbesittelse og husbråk.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.