Månedsmagasinet på Costa del Sol

Hverdagen er vel tilbake for de fleste av oss, og vi er kommet frem til en oppsummering av sommerens valg av feriesteder.

Allerede tidlig i vår fikk reiselivsbransjen i Spania beskjed om at denne sommeren skulle bli fantastisk, med mange tilreisende turister.
Allerede nå, i midten av september, kan det bekreftes fra flere hold at dette ikke har blitt som antatt.
Spesielt på Solkysten er det flere restauranteiere som melder om svakere omsetning enn forventet, og mange hoteller, som hadde brukbar booking før ferien, har fått flere kanseleringer i løpet av sommeren.
Jeg har besøkt en del restauranter på strendene i området fra Fuengirola til Estepona, som kan bekrefte dårligere besøk enn forventet.
Selv matbutikker og frisørsalonger kan bekrefte dårligere besøk enn tidligere år på samme tid.
Jeg har selv en bistro utenfor Marbella, som ligger i et lukket område med stort sett nordmenn, og der har flere leiligheter stått tomme midt i sesongen – og omsetningen i bistroen ligger 30 % lavere enn på samme tid i fjor!
Men, når alt dette er sagt, så finnes det steder som melder om bra omsetning og godt gjestebesøk.
Spesielt in-steder som Nikki Beach i Elviria, Puro Beach i Estepona og restaurant Ancla Bar & Spa i San Pedro sier at de har hatt bra besøk, og er fornøyde med sesongen.
Byene Marbella, Puerto Banus og Estepona, merker også en forandring i forhold til tidligere år, men er stort sett fornøyde.
Den store vinneren på Solkysten i år er tydeligvis Málaga.
Hva de har gjort med markedsføringen vet jeg ikke, men byen har blomstret i hele sommer, og det er stort opptur i alle enheter av hoteller og restauranter.
Jeg har hatt noen samtaler med andre restauranteiere på Solkysten, og vi stiller jo alle sammen spørsmålet; om hvorfor det har vært en nedgang i år, og spesielt etter de forventningene vi alle hadde? Hvorfor ble det så markert forskjell på besøket til strand-restauranter i forhold til besøket i byene, og da spesielt Málaga? Hva kan vi gjør annerledes til neste sesong?
Evalueringer er alltid positivt med tanke på fremtiden, og hva vi alle kan gjøre for å stå samlet i markedsføringen av Solkysten av Spania!
Flere jeg har snakket med mener at frykten for terror er en av hovedårsakene til nedgangen, spesielt da på strand-restaurantene og ved solsengene på strendene.
Vi har så langt i sommer sett terror angrep i Italia, Frankrike og nylig også i Spania, men samtidig så ser vi at folk reiser seg opp mot denne galskapen og står samlet mot terroren.
La oss da håpe at ikke dette skal være en utvikling som vil skade turistnæringen, verken her i Spania eller i noen andre land!
Vi må stå samlet om å ta vare på og verne om hverandre, slik at vi alle kan få den ferieopplevelsen hver og en måtte ønske, hvor enn i verden dette måtte være.
Og vi på Solkysten skal alle gjøre vårt beste for at fremtiden skal føles sikker og god, her i Spanias lekreste perle.
 
Ha en nydelig høst!
Av Øystein Wiig Rambøl

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.