Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinets april-utgave 2017!

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Da er den første måneden hvor jeg bidrar journalistisk her i Norrbom Marketing unnagjort, og resultatet sitter du nå med i hendene. Det har vært en kjempespennende måned og start, og jeg har allerede truffet mange interessante og hyggelige personer. Det inkluderer mine flinke og hjelpsomme kollegaer her i vår redaksjon, og kollega Arne Bjørndal, som har laget Det Norske Magasinet månedlig nå i over 10 år – en fantastisk bragd som han fortjener all ære og honnør for.
 
Jeg håper at jeg kan videreføre magasinet i Arnes profesjonelle stil, og samtidig tilføre en del nye ting og saker. Det er jo en gang slik med oss journalister at vi har hobbyer og interesser som alle andre, og de liker vi også å skrive om. Samtidig skal vi være allsidige og åpne for inntrykk og meninger som ikke nødvendigvis stemmer overens med våre egne, og nettopp det er noe av det jeg liker aller best med å være journalist; man lærer så mye og opplever så mye nytt, hver eneste dag!
 
Nå har jeg truffet noen av magasinets lesere allerede, men for mange av dere er jeg sikkert et nytt fjes her på vår deilige kyst. Jeg forlot Norge i tidlig voksen alder, og da jeg forlot vårt kjære hjemland for snart 20 år siden flyttet jeg først til Spania. Da flyttet jeg nemlig til Fuengirola, hvor jeg ble boende i litt over et år. Akk, hvor forskjellig den byen var for snart 20 år siden! Men nå skal jeg passe meg for å si at «alt var mye bedre før i tiden», for det var det jo ikke nødvendigvis. Så jeg nøyer meg med å bruke ordet «forskjellig», siden Fuengirola var en langt mindre by den gang, enn hva den er i dag.
 
Skjebnen ville det annerledes for meg, og etter mitt første opphold i Spania har jeg siden bodd perioder i Sør-øst Asia, i Amazonas i Brasil, og ikke minst i England, hvor jeg bodde i over 10 år og giftet meg med min kone Veronica, som i likhet med meg selv også kommer fra Bergen. Det er utrolig hva en sommerferie i Norge kan føre til!
 
Etter en del år i England og noen barn senere, begynte vi å snakke om hvorfor vi egentlig var bosatt i et land med nesten det samme klimaet som i Bergen…. Tankene ble til ord, og vi bestemte oss for å ta skrittet fullt ut, og flytte permanent til det stedet som jeg synes er det beste på fastlands-Europa, Spania og Costa del Sol!
Etter en uke på ferie her tidlig i 2016 var min bedre halvdel overbevist også, vel vitende om at min vurdering ikke var tatt på helt tomt grunnlag. Jeg hadde jo bodd her tidligere, og totalt har jeg besøkt over 80 land i verden (ja, jeg elsker å reise). Selv om det ikke på noe vis gjør meg til Europa-ekspert, så har jeg i alle fall sett og opplevd en del steder, slik at jeg hadde et sammenlignings-grunnlag.
 
Mange har fortalt oss at de synes det er veldig tøft å ta en avgjørelse om å selge det man eier for å flytte permanent til et annet land med et nytt språk når man har fire barn. Slik så vi det egentlig aldri selv. Jeg synes at det er viktig å leve ut sine drømmer, og jeg lever i nuet med tanken om at hver eneste dag skal bli så gøy og positiv som mulig. Og nettopp det synes jeg selv er et viktig og bra livsmotto å ha, for tanke blir veldig ofte til ord, ord blir til handling, og handling blir til virkelighet. Så til deg som leser dette og sitter med liknende tanker om å flytte har jeg bare én ting å si; ikke utsett det, gjør det nå!
 
For meg er på en måte ringen sluttet – jeg er tilbake der hvor det hele startet da jeg flyttet fra Norge. Samtidig er jeg bare en kort flytur unna Bergen, vi besøker Norge i alle fall noen ganger i året, og så får vi mye besøk av familie og venner her nede selvsagt. Vi er oppriktig glad i Norge, og har valgt at alle våre barn også skal ha norske pass og nasjonalitet. Etter å ha bodd i mange land hvor jeg ikke har truffet noen nordmenn i det hele tatt, synes jeg det er ekstra gøy å treffe mange forskjellige nordmenn hver eneste dag her i Spania!
Jeg ønsker alle gamle og nye lesere en riktig god lesning av denne april-utgaven av magasinet, og håper at dere finner bladet interessant og spennende. Tips, ris og ros mottas med takk, og så ser jeg frem til å møte mange flere av dere etter hvert.
 
Våren er her – nyt hver eneste dag!
 
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com. Foto: Simon Goltermann

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet