Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sabor a Málaga Gourmet – salgshallen Mercado Sol serverer smaken av Málaga

Sabor a Málaga Gourmet - salgshallen Mercado Sol serverer smaken av Málaga

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Det skjer mye med konseptet Sabor a Málaga, som nå tar et nytt steg og blir mer enn bare produkter med det blå merket som man kan kjøpe med seg og nyte hjemme. Nå foretar nemlig Málagas fylkeskommune, i samarbeid med Torremolinos kommune, en ny satsing som kommer til å ta plass i hjertet av nettopp Torremolinos. Planene er allerede kommet langt på vei, og det vil ikke ta lang tid før Sabor a Málagas første gourmet-salgshall kan hilse sultne og nysgjerrige gjester velkommen!

En restaurant-salgshall

Nå tenker kanskje mange at dette slettes ikke er Sabor a Málagas første gourmet-salgshall da det jo finnes et permanent Sabor a Málaga-marked i Coín som åpnet i 2015, men det er nok det, for konseptet er annerledes. Den gourmet-salgshallen som skal åpne i hjertet av Torremolinos i løpet av året kommer nemlig til å bli en plass med planer om 19 restauranter som serverer gjestene og de besøkende gode matretter og snacks, samt fire barer som serverer drikke – alt av merket Sabor a Málaga. Gjestene skal kunne velge mellom å slå seg ned og nyte Málagas smaker direkte på stedet, eller kjøpe med seg mat hjem, om det så skulle være, at lysten til å lage mat ikke er til stede en dag. Markedet i Coín, som i sin tid var det første permanente Sabor a Málaga-markedet, tilbyr kundene å kjøpa Sabor a Málaga-produkter direkte fra produsentene, på samme vis som i det planlagte Sabor a Málaga-markedet i San Pedro, som Málagas fylkeskommune nå skal satse 600 000 euro på.

Gammel bygning i ny drakt

”Vi har mange planer for Torremolinos i år, og en av dem er gourmet-markedet merket med Sabor a Málaga, som går under navnet Mercado Sol”, sier José Ortiz, borgermester i Torremolinos, når En Suecos reporter møter ham på stedets kommunekontor. Og han fortsetter: ”Vi har sett gjennom byplanen, og markedet -eller rettere sagt salgshallen, kommer til å bli innlemmet i en av kommunens gamle kontorbygninger, Plaza de la Independencia, mellom buss- og togstasjonen. Denne bygningen skal nå, av naturlige årsaker, gjennomgå en renovasjonfor å tilpasses, slik at dens utsmykning passer til det nye formålet.”
 
Prosjektet med å renovere og ferdigstille den gamle bygningen er et arbeid som Torremolinos kommune har satt ut på anbud, slik at kommunen i løpet av en periode mottar tilbud og forslag fra ulike entreprenører, som de så velger det beste prosjektforslaget fra.
 
Idéen som ligger til grunn for prosjektet har vokst frem mellom Torremolinos kommune og Málagas fylkeskommune, og samtidig som det er en stor satsing med hensyn til turismen i området, er tanken også å tilby dem som bor i Torremolinos og omegn et sted der de kan nyte mat som både kultur og tradisjon.
”Vi har kikket på mange forslag, og når valget av entreprenør er gjort skal arbeidet komme i gang umiddelbart, slik at Sabor a Málagas første gourmet-salgshall kan åpnes allerede i løpet av høsten.
Fakta er at Torremolinos representerer 10 prosent av alle turister som kommer till Andalusia, og derfor synes vi at det er viktig å markedsføre lokale produkter, samt utvikle kjennskap til de. Turistene søker jo hele tiden nye ting i tillegg til sol og strand, og generelt øker interessen for å utforske og prøve lokale produkter. Akkurat som vi på dette viset markedsfører lokale produkter, hjelper de lokale smakene til med å markedsføre vårt sted”, forklarer José Ortiz, som også legger til at styret for fylkeskommunen i Málaga har besluttet å investere ikke mindre enn 330 000 euro i prosjektet.

Nyt Málagas produkter i Andalusisk miljø

Salgshallen, som skal åpne i løpet av høsten, skal altså stå for lokal kvalitet, og spre kunnskap. Formatet som En Suecos utsendte blir presentert for under møtet på kommunehuset avslører at salgshallens utseende blir typisk andalusisk. Planen viser en hvitpusset fasade, en buet inngang, vinduer med sprosser, og tak med takstein av tegl. Og naturligvis får også innsiden et løft, som krever mye jobb, siden installasjonene tilpasses etter alt som kreves for at en gourmet-salgshall skal fungere rent praktisk, som f.eks. vann og avløp, samt for å skaffe tillatelse til servering av mat og drikke m.m. Foruten det rent praktiske viser tegningene at restaurantene og barene skal ligge langs veggene, mens bord og stoler plaseres i midten av lokalet, samt på utendørsterrasser som er beskyttet mot regn, sol og vind.
 
Med Mercado Sol ønsker Torremolinos kommune å skape en naturlig møteplass som oser av Andalusisk stemning både på dag- og kveldstid, for byens alle turister og besøkende såvel som dens innbyggere.
 
Så, hvis alt går som planlagt, skal vi i høst kunne besøke Sabor a Málagas første gourmet-salgshall, Mercado Sol, og nyte lokale smaker av alt fra vin, øl, fisk, kjøtt, og grønnsaker til tropiske frukter, samt mange andre delikatesser som Málaga har å by på.
 
Av Sara Laine. Video: Simon Goltermann

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet