Månedsmagasinet på Costa del Sol
Utleieleilighetene overstiger hotellenes kapasitet – Málaga lufthavn og Rent a Car-bransjen i storkonflikt – Artur Mas drømmer om Sydens Danmark

Utleieleilighetene overstiger hotellenes kapasitet - Málaga lufthavn og Rent a Car-bransjen i storkonflikt - Artur Mas drømmer om Sydens Danmark

Utleieleilighetene overstiger hotellenes kapasitet

Det er blitt attraktivt å leie boliger i Málaga-provinsen. Både som privatperson og som selskap. I dag er det dermed nesten 49.000 private sengeplasser til leie på markedet. Legger vi til de 55.000 sengeplassene som tilbys via selskaper som ”apartamentos turísticos”, kommer den samlede kapasiteten opp i 104.000 sengeplasser. Det overstiger for første gang Costa del Sols hotellkapasitet på 100.000 sengeplasser.
 

Málaga lufthavn og Rent a Car-bransjen i storkonflikt

Lufthavnens bilutleiefirmaer truer med å saksøke Málaga lufthavn for omfattende avtalebrudd. Det skyldes at lufthavnen per 1. mars har fjernet de 66 plassene Rent a Car–selskapene hadde til rådighet for å kunne utlevere sine leiebiler dirkete til klientene i lufthavnen. Denne avtalen trådte i kraft i 2008, men lufthavnen har nå valgt å bryte den ved å påby alle bilister å benytte i P-huset. Også utleiebilene. Lufthavnen ønsker å minske trafikkproppene ved terminalene. De første 15 minuttene i parkeringshusene er gratis for alle, men biluteleieselskapene påpeker at 15 minutter slett ikke er tilstrekkelig og at det til og med er dårlig service overfor kundene å måtte gå til P-huset for å få utlevert bilene.
 

Artur Mas drømmer om Sydens Danmark

Den forhenværende presidenten i Catalonia, Artur Mas, drømmer fortsatt om katalansk uavhengighet og om å kunne skape en stat som minner om Danmark. Artur Mas er nemlig en stor forkjemper for det danske velferdssystemet. Han måtte i fjor forlate posten i det katalanske Generalitat på grunn av politisk press fra det regionale partiet CUP som krevde hans avgang for fortsatt å støtte hans parti og den koalisjonen som sitter ved makten i Catalonia. Artur Mas var, og er fortsatt, anklaget for ulovlig finansiering av partiets aktiviteter.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.