Månedsmagasinet på Costa del Sol
Utleieleilighetene overstiger hotellenes kapasitet – Málaga lufthavn og Rent a Car-bransjen i storkonflikt – Artur Mas drømmer om Sydens Danmark

Utleieleilighetene overstiger hotellenes kapasitet - Málaga lufthavn og Rent a Car-bransjen i storkonflikt - Artur Mas drømmer om Sydens Danmark

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Utleieleilighetene overstiger hotellenes kapasitet

Det er blitt attraktivt å leie boliger i Málaga-provinsen. Både som privatperson og som selskap. I dag er det dermed nesten 49.000 private sengeplasser til leie på markedet. Legger vi til de 55.000 sengeplassene som tilbys via selskaper som ”apartamentos turísticos”, kommer den samlede kapasiteten opp i 104.000 sengeplasser. Det overstiger for første gang Costa del Sols hotellkapasitet på 100.000 sengeplasser.
 

Málaga lufthavn og Rent a Car-bransjen i storkonflikt

Lufthavnens bilutleiefirmaer truer med å saksøke Málaga lufthavn for omfattende avtalebrudd. Det skyldes at lufthavnen per 1. mars har fjernet de 66 plassene Rent a Car–selskapene hadde til rådighet for å kunne utlevere sine leiebiler dirkete til klientene i lufthavnen. Denne avtalen trådte i kraft i 2008, men lufthavnen har nå valgt å bryte den ved å påby alle bilister å benytte i P-huset. Også utleiebilene. Lufthavnen ønsker å minske trafikkproppene ved terminalene. De første 15 minuttene i parkeringshusene er gratis for alle, men biluteleieselskapene påpeker at 15 minutter slett ikke er tilstrekkelig og at det til og med er dårlig service overfor kundene å måtte gå til P-huset for å få utlevert bilene.
 

Artur Mas drømmer om Sydens Danmark

Den forhenværende presidenten i Catalonia, Artur Mas, drømmer fortsatt om katalansk uavhengighet og om å kunne skape en stat som minner om Danmark. Artur Mas er nemlig en stor forkjemper for det danske velferdssystemet. Han måtte i fjor forlate posten i det katalanske Generalitat på grunn av politisk press fra det regionale partiet CUP som krevde hans avgang for fortsatt å støtte hans parti og den koalisjonen som sitter ved makten i Catalonia. Artur Mas var, og er fortsatt, anklaget for ulovlig finansiering av partiets aktiviteter.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet