Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Fra å ha stått i spissen for glade amatører i Alhaurín de la Torre, rykker den tidligere La Liga-spilleren Romero nå opp som sjefstrener.

Vi så hverandre første gang i mai 2002. På Estadio La Rosaleda før den seneste ombygningen. Den da 25 år gamle Marcelo ”Gato” Romero, arbeidsom midtbanefigur, møtte sammen med sin landsmann fra Uruguay, den temperamentsfulle forwarden Dario Silva til et intervju. Ikke bare var de to nøkkelspillere for den legendariske Málaga-treneren, den nå 80 år gamle Peiro med en aktiv karriere i Atlético Madrid, Torino og Inter, men de boltret seg også som gjengangere på Uruguays landslag. Den lille søramerikanske nasjonen skulle i sin første match ved VM i Sør-Korea og Japan møte Danmark. Derfor intervjuet med disse to som også ble sendt til min tidligere arbeidsplass, Aalborg Stiftstidende. Danmark beseiret forøvrig Uruguay 2-1 med Jon Dahl Tomassen notert for begge de rød-hvite scoringene.

Er på prøve

Utover et enkelt hei på en restaurant i Fuengirola en nyttårsaften, har jeg ikke møtt Romero siden.
Nå gir vi hverandre hånden på anlegget Ciudad de Málaga Stadium etter en treningsøkt for Málaga CFs La Liga-mannskap. Alltid smilende og humørfylt tropper den nå 40 år gamle Marcelo Romero opp til et gjensyn og fotografering.
Anledningen er at han er hyret inn som sjefscoach i Málaga etter den plutselig og overraskende avgangen til den 62 år gamle Juande Ramos etter bare sju måneder i jobbet. En ilddåp for Romero som bare tidligere har stått i spissen for amatørlaget Alhaurín de La Torre og med siste tittel som assistenttrener i Málaga CF under såvel Juande Ramos som Javi Gracia som forøvrig også uventet forlot klubben.
Resten av La Liga-sesongen må den hjulbeinte søramerikaneren betrakte som en prøveperiode. For hans kontrakt løper bare til juni.

Ikke en feiltakelse

”Jeg vet at det var andre navn enn mitt i hatten da Ramos’ avløser skulle finnes”, sier Romero. ”Men klubbeier sjeik Al-Thani var bestemt i den situasjonen. Han vet hvordan jeg arbeider med spillerne, så jeg tror at han har truffet den rette beslutningen med valget av meg. Jeg er takknemlig for hans tiltro til meg. Jeg kan føre prosjektet videre”.
El Gato fortsetter:
”Jeg er hardtarbeidende. Det har jeg alltid vært, både på og utenfor banen. Og jeg vil fortsette i den stilen. Jeg vet at mange er i tvil om hvorvidt jeg kan føre Málaga-laget til framgang. En omstendighet som gir meg ekstraordinær motivasjon.
Jeg vil gjøre det jeg kan for å bevise at jeg ikke er en feiltakelse på posten som sjefstrener i Málaga CF”.
Romeros egne, aktive karriere bød bl.a. på 130 kamper for Málaga CF med en lei avslutning i USA i klubben Carolina Rail Hawks. En skade satte ham definitivt ut av spillet. Karrieren sluttet.
Nå er han fit for fight som sjefstrener.
 
 
Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.