Månedsmagasinet på Costa del Sol
Med samme skjebne som sine forgjengere av mirakelskapere: Startet på ventelisten.
Har nå rundet La Liga-kamp nummer 100!

 
Målmenn må på sine ensomme poster som ankermenn ha en sterk psyke.
Málaga CFs Idriss Carlos Kameni, født 18. februar 1984 i millionbyen Douala i Kamerun, er en av de sterkeste blant verdens toppkeepere.
Historien om den 1,86 meter høye målmann er ganske enestående med skyggeroller i diverse klubber, noe som kunne ha fått de fleste til å kaste støvlene langt av gårde og finne seg et annet å gjøre.
Men Kameni holdt ut og lever nå et lykkelig liv med sine kone og tre barn i Málaga med en høyt profilert posisjon på Málaga CFs La Liga-mannskap. Med en rekord som ingen annen: Han har holdt målet rent mot gigantene Real Madrid og FC Barcelona på deres mektige hjemmearenaer, Bernabeu og Camp Nou, da Málaga CF ganske sensasjonelt spilte uavgjort 0-0 begge steder.
Mot Real Madrid 26. september 2015 med 31 livsfarlige skudd mot hans mål, og nå 19. november 2016 mot FC Barcelona, der antallet forsøk på å score mot Kameni ble neglisjert av klasseredninger foran øynene på nesten 84.000 tilskuere og millioner av forbløffede tv-seere over hele verden.
Redningene var mirakuløse!
Og for god ordens skyld bør det også nevnes, at han også holdt målet rent da Málaga CF beseiret FC Barcelona på Camp Nou for to sesonger siden med 1-0 ved Juami som nå spiller for Real Sociedad, som matchvinner.

Fra gull til benk

Málaga CF har i nyere tid vært begunstiget med toppkeepere som måtte stå i skyggen av en annen før de fikk sjansen. Meksicanske Ochoa måtte rett og slett dra til Granada for å bli skikkelig verdsatt.
Og for Kameni gjelder det at først da Málaga CFs tidligere trener Manuel Pellegrini tok med seg Caballero til Manchester City, kom han til sin rett i Málaga-målet.
Her er hans dramatiske historie:
I 2000, som 16-åring, var han den første spilleren i verden som i så ung alder vant olympisk gull. For fedrelandet Kamerun.
Deretter kjøpte franske Le Havre ham, men det ble bare to kamper på fire år her. Utleie til Saint-Etienne ble heller ingen suksess. Og et bytte til italienske Juventus løp ut i sanden.

Turbulent tid

Den lengste tiden i karrieren tilbrakte han deretter i spanske Espanyol (2004-12).
Kjøpt for 600.000 euro og straks en populær skikkelse i klubben, som ankermann for mannskapet som vant Copa del Rey (den spanske cupen).
Så en periode med mindre popularitet. Espanyol måtte suspendere to fans for rasistiske overgrep mot Kameni. Senere kom han i klammeri med andre fans og lagkameraten Gregory Beranger under et treningsopphold.
De siste årene i klubben før han 13. januar 2012 byttet til Málaga CF, figurerte han enten som andre- eller tredjevalg i målet hos Espanyol.
I Málaga ble det debut 25. mars 2012 som erstatning for en skadet Caballero.
Da den fabelaktige argentineren med store prestasjoner i Champions League for Málaga CF reiste til Manchester City fra sesongen 2014-15, lå veien åpen for Kameni i Málaga CF der han forøvrig var den dyreste spilleren i troppen.

Jeg blir bedre!

Etter miraklene i november på Camp Nou, ble Kameni spurt om det var hans beste kamp noensinne?
Han svarte:
”Den beste Kameni har vi til gode. Fordi jeg akkumulerer erfaringer og arbeider hardt hver dag. Jeg blir bedre og bedre.
Jeg føler meg mer sikker og moden. Jeg tror jeg kan fortsette med ”utrolige” redninger.
Jeg setter ingen grenser. Jeg forsøker å overvinne meg selv for hele tiden å prestere bedre”.
Kameni har to ganger vært på vei til England. I 2003 på en leieavtale i Wolverhampton, men arbeidstillatelsen glapp. Siste sesong sa han selv nei til Watford.
”Jeg er lykkelig i Málaga og Málaga CF”, fastslår han.
Mot Granada hjemme på Estadio La Rosaleda fredag den desember rundet Kameni sin kamp nr. 100 for Málaga CF.
Han er kanongod – for å bruke et av tidens uttrykk.

Tidligere målmenn i Málaga CF

Francesc Arnau – født 23. mai 1975 i Les Panes, Spania, oppnådde fra 1996–2001 24 kamper for FC Barcelona.
Kom i 2001 til Málaga CF, kjøpt for 2,1 mill. euro. Spilte annen fiolin inntil overgangen fra Betis av landslagsmålmannen Pedro Contreras i 2003. Arnau ble lagkaptein og var flere ganger inne i landslagsbildet. Stod senere i en periode i skyggen av Munua fra Uruguay, men kom tilbake på Málagas La Liga-lag og avsluttet karrieren 21. mai 2011.
Willy Caballero fra Argentina tok over.
Arnau er i dag sportsdirektør i Málaga CF.
 
Willy Caballero – født 28. september 1981 i Santa Elena, Argentina, fikk sin fotballoppdragelse i Boca Juniors. På det argentinske gullaget ved OL i 2004.
Kom i januar 2011 til Málaga CF fra den spanske 2. divisjonsklubben Elche, kjøpt for 900.000 euro. Han fikk sin La Liga-debut 20. februar. 1. oktober 2011 kom Caballero i Málaga CFs historiebøker fordi han da hadde holdt målet reint i 480 minutter i strekk. Den tidligere rekorden på 429 minutter hadde Contreras. Caballero fikk sin store andel av Málaga CFs senere suksess i Champions League.
Málaga CF solgte ham i 2014 til Manchester City og Kameni fra Kamerun tok over.
 
Guillermo Ochoa – født 13. juli 1985 i Gualajara, Mexico, er notert med 75 landskamper for Mexico og kåret som den tredje beste målmannen i VM-sluttrunden i Brasilia.
Kom 1. august 2014 til Málaga CF på en fri transfer fra den franske klubben Ajaccio. Kontrakten lød på tre år, og han hadde regnet med at han skulle ta over i Málaga-målet etter Caballero, men klubben valgte å gi Kameni sjansen. Til Ochoas store fortvilelse. Han ville vekk, men det lyktes først denne sesongen da et av bunnlagene i La Liga, Granada, leide ham.
Ochoa fikk bare 11 kamper for Málaga (da Kameni var skadet), og han er etter denne sesongen fri på markedet.

Karrieren opp og ned for Kameni

2000-2004: Le Havre i Frankrike: 2 kamper.
2002-2003: Saint-Etienne, Frankrike (på utlån): 0 kamper.
2004 – 2012: Espanyol, Spania: 222 kamper.
2012 – ?: Málaga CF: 100 kampe per 9. desember 2016.
6 U- og 71 A-landskamper for Kamerun.

Ny jobb til Laudrups avløser

Den tredje sparkingen av trenere i den spanske La Liga har funnet sted. Bunnklubben Osasuna i Pamplona skilte seg av med Enrique Martín og satte i stedet inn 61-åringen Joaquín Capparos på posten – en rutinert herre med ikke færre enn 19 trenerjobber i forskjellige spanske klubber.
Han stod også klar til å ta over på Mallorca, da uroen rundt Michael Laudrup kulminerte.
Laudrup forlot klubben i slutten av september 2011, og Capparos kom 3. oktober!
De to tidligere trenersparkingene i denne sesongen fant sted i Granada og Valencia.

Juanmi – og det harde programmet for Málaga

Desember 2016 bød på særdeles krevende oppgjør for Málaga CF – spesielt på fremmed gress mot toppklubber som FC Barcelona (0-0), Valencia (2-2) og Sevilla (1-4). Og 2017 starter på samme måte i Vigo mot Celta og i den spanske hovedstaden med oppgjøret mot Real Madrid.
Januars eneste hjemmedyst byr på et interessant gjensyn med en spiller flasket opp på Málaga CFs akademi og med 85 kamper på klubbens la Liga-hold fra 2010–15. Det dreier seg om den nå 23 år gamle Juanmi, født i Coín med sin spede fotballoppdragelse i Atlético Coín.
Det undret mange fotballkjennere at den engelske Premier League-klubben Southampton etter forrige sesong la 5 mill. euro på bordet for den spinkle Málaga-forwarden. Og oppholdet i England ble da heller ingen suksess for ham.
Bare i 12 kamper kom Juanmi på banen, og nå har den spanske La Liga-klubben Real Sociedad fra San Sebastian tatt over spilleren på en 5-års kontrakt. Kjøpesummen er ukjent. Men hans starttid her er heller ikke en ubetinget suksess.
For Málaga CF ble han notert med 85 kamper og 18 scoringer – bl.a. den på Camp Nou i Barcelona da Málaga sensasjonelt beseiret FC Barcelona 1-0. Det var i februar 2015. Det er blitt til enkelt A-landskamp for Spania.
Han kommer til å stå ansikt til ansikt med sin eksklubb når Málaga CF møter Real Sociedad på Estadio La Rosaleda fredag 13. januar.
Málaga CFs resultater i denne sesongen på www.malaga-support.dk

Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca

Fotballinteresserte såvel på Costa del Sol i Spania som i andre land er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben har fine tribuneplasser på den ene langsiden beskyttet for eventuelt regn.
Først et lett måltid, gjennomgang av opplegg i restaurant Casa Danesa og buss tur-retur til stadion fra Fuengirola.
Oppgjør på Estadio La Rosaleda i januar 2017:
La Liga:
13.01: kl. 20.45 Málaga CF – Real Sociedad.
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
kontakt@Málaga-support.dk
Formand Morten Møller
617 700 424
info@malaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den eneste offisielle danske supporterklubben for Málaga CF, opptatt i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den teller mer enn 250 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og barnesykehus i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.malaga-support.dk
Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.