Månedsmagasinet på Costa del Sol
punktforpunkt
I løpet av et menneskes liv er forskjellige hendelser og personer med på å danne hvem vi er og hvordan vi oppfatter livet. Selv om vi opplever tilsynelatende det samme, vil vi ha forskjellig oppfatning av hva som er viktige holdepunkter i livet. I denne artikkel-serien møter vi nordmenn i Spania som deler hva som har preget deres liv ”punkt for punkt”.
 
UTGANGSPUNKT
Mangel på lys var Lills UTGANGSPUNKT for at hun ville flytte fra Norge. Det er nå 34 år siden. Hun kan tenke tilbake på et spennende og variert liv i Spania og angrer ikke på valget sitt. Kun én gang, rett etter at hun giftet seg, forsøkte hun å flytte tilbake til Norge. Men fem måneder med mørkt og kaldt vær var mer enn nok for Lill. Siden har det vært Spania, med lys og varme, som har vært hverdagen for Lill og hennes familie.
 
Hun beskriver seg selv som et ja-menneske som tar i mot de utfordringer som livet har å tilby. Dersom man er åpen og positiv kan man møte uforutsette hendelser med glede, mener hun. Det gjør livet godt. Lill er eventyrlysten og nysgjerrig av natur. Men det viktigste for henne er å være rundt mennesker.
 
MIDTPUNKT
Lill mener hva selve livet har bydd på av muligheter når det gjelder yrkesvalg, menneskene hun har møtt på veien og hva hun har fått gjort som en kreativ person, er MIDTPUNKTET og grunnene til at hun er veldig fornøyd. Hun er glad i livet. Valgene hun har gjort, har ført henne dit hun er i dag. Hun mener hun har slått seg til ro i advokatbransjen hvor hun jobber nå.
 
Tidligere har hun jobbet som selvstendig næringsdrivende med egen møbelbutikk i Marbella og jobbet sammen med sin mann Daniel med film- og reklame. I tillegg til å ha solgt andres kunst og keramikk i egen butikk, er hun utøvende kunstner med leire og skulpturer. Hun har også rukket å være hjemmeværende mamma. Interessen for mennesker førte henne inn i turistbransjen, filmbransjen, eiendomsmeglerbransjen, restaurantbransjen, en jobb både ved Atlantis Medisinske Høgskole i Fuengirola og Den Norske Skolen Costa del Sol som i dag heter Den Norske Skolen Málaga.
Uansett yrke eller bransje hun har vært i, har hun sett på jobben som en hobby, og hun har derfor aldri kjedet seg i noen av dem.
 
HOLDEPUNKT
Med mannen Daniel, familien de har skapt sammen og hennes familie er de alle HOLDEPUNKTET i hennes liv. Lill sier at hun ikke kan leve et A4 liv som Norge har å tilby, men som er perfekt for resten av hennes oppvekstfamilie. I Spania er folk mer ”bevegelige” og mer individuelle og selvstendige, så det passer hennes livsstil bedre. Hun har absolutt ingenting negativt å si om Norge som mørkedepresjon eller andre gode unnskyldninger som nordmenn kan ha for å emigrere. Nei, hun trives bare bedre her. Datteren som er født og oppvokst i Spania stortrives i Norge. Hun har bodd der i fire år nå. Hun sier hun føler seg mer norsk enn spansk, selv om hun er en miks av flere kulturer (uruguayansk og norsk) og med en spansk oppvekst. Begge Lills søsken har prøvd å bo i Spania, men har etter hvert endt opp i Norge da de føler seg mer hjemme der. – Vi er alle forskjellige, og det er fint man har valgmuligheter, sier hun. Foreldrene hennes bodde i Spania i mange år, men da moren døde for fem år siden, flyttet faren hjem igjen. Det var veldig trist å se henne syk. Det at moren døde føltes som et frafall av et viktig holdepunkt i livet. Det var hardt, innrømmer Lill.
 
HØYDEPUNKT
Hennes HØYDEPUNKT er definitivt da datteren ble født, og nettopp det at hun har henne i livet sitt. Ellers elsker hun mennesker, og det er de som utgjør høydepunktene i hverdagen. Hun føler seg glad rundt mennesker og elsker samarbeid og interaksjon. Hvis noen har det ille rundt henne, føler Lill seg også dårlig. – Livet er som en produksjon. Som man reder ligger man. Det er mange som glemmer å leve i nuet og bekymrer seg for mye for fremtiden. Derfor mener Lill man må leve dagen i dag, da vil livet ta seg av deg.   
 
Det er fantastisk å møte et menneske med en så positiv energi som Lill har. Det er sjelden man møter mennesker som klarer å utnytte høydepunktene hver dag. Det ser ut til at Lill gjør dette med glans. Livet i seg selv er Lills drivkraft til å være lykkelig. Da er det bare å sitere et bilde som går rundt på Facebook blant oss spaniaboere – You can’t buy happiness, but you can go to Spain and that’s pretty much the same thing!
Av Helene Miller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.