Månedsmagasinet på Costa del Sol
Netflix – se film når du vil! – Online

Netflix – se film når du vil! - Online

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
 
Film- og serieportalen Netflix som har tatt det meste av verden med storm, har nå vært tilgjengelig i Spania i en drøy måneds tid, men hva er egentlig Netflix? Hva kan du bruke det til, og hvordan får du det?
 
Hva er Netflix
Netflix er en service som gir deg lovlig adgang til å se hundrevis av film- og tv-serier via internett. Det eneste du har trenger er en internettforbindelse av rimelig god kvalitet og et login til Netflix.com.
 
Netflix har et stort utvalg av film og et hav av gode tv-serier å velge mellom der mange av tv-seriene er produsert eksklusivt til Netflix’ egne brukere. Det er blant annet seriene Narcos, Sense8 og Marco Polo som alle er velproduserte serier med gode skuespillere, men pass på! Starter man på en serie, kan man jo komme til å se en hel sesong i trekk.
Netflix kan bli brukt på alle typer skjermer som smart-tv, spillkonsoller, Chromecast, tablets, iPad, Apple-tv mm. Videre er Netflix enormt fleksibelt med hensyn til båndbredde, slik at det er mulig å se film og serier uten å ha en god internettforbindelse. Mange av Netflix’ film- og tv-serier har undertekster på alle språk.
Netflix er lett å sette opp. Det eneste det krever er som sagt en internettforbindelse og et Netflix-abonnement. Når man er registrert som bruker, er det stort sett bare å velge, hvilken film- eller tv-serie man vil se, lene seg tilbake i sofaen – og trykke på ”play”.
 
Hva er ikke Netflix?
Netflix har mange serier, men ikke alle. For eksempel kan man ikke se populære serier som  ”Game of Trones” eller gamle klassikere som ”Dharma og Greg”. Det samme gjør seg gjeldende for film. Katalogen er stort, men ukomplett. Det mangler svært, svært mange filmer, men som løpende blir lagt til. Men det er en bevisst strategi fra Netflix’ side når de starter i et nytt land.
Tilbudet av serier og film er heller ikke ens i alle land, så det er ikke sikkert at du kan se de samme filmene som i andre land.
 
Hvordan får jeg Netflix?
Alle med internettforbindelse og et betalingskort kan få Netflix. Registrer deg på deres offisielle side (netflix.com) med ditt betalingskort, og så er du i gang. Første måned er gratis, og du kan melde deg ut når du vil.
 
Hva er prisen?
Det er flere abonnementsmodeller å velge blant. Den billigste i Spania koster 7,99 € i måneden og gir adgang til én skjerm i standard bilde- og lydkvalitet. For 9,99 € kan man streame to forskjellige filmer til to apparater på samme tid i høy kvalitet. Og endelig, for 11,99 € kan man streame fire forskjellige filmer til fire forskjellige skjermer på samme tid i ultrahøy kvalitet.

Ett par bra filmer producerade av Netflix

online-beast
Beasts of No Nation
Netflix’ første film som handler om en ung gutt som kjemper for å overleve mens hans land er i krig. Filmen er basert på boken med samme navn og har vunnet flere priser.
online-mccullin
McCullin
Sterk og gripende dokumentarfilm om verdens kanskje mest betydningsfulle krigsfotograf gjennom tidene. Don McCullin forteller selv om sine opplevelser i verdens brennpunkter.
 
Tips og triks til Netflix
Netflix Spania er rettet mot spanjolene, så hver film har synkronisert og dubbet spansk tale som likevel heldigvis kan skiftes til originalspråket. Samtidig kan man selv bestemme om filmen skal ha undertekster eller ikke og på hvilket språk undertekstene skal være.  
Undertekstenes utseende kan man også finjustere etter eget behov. Går du inn på din egen konto og velger ”Undertekster utseende”, kan man bestemme skrift, størrelse og farge – og om tekstene skal ha bakgrunnsfarge.
Under innstillinger kan man videre aktivere ”foreldrekontroll”, slik at ens egne barn også kan benytte seg av Netflix uten å ha adgang til film og serier forbeholdt et eldre publikum.
 
Andre konkurrenter til Netflix
Netflix er kanskje den mest populære og største tv-streamingtjenesten for øyeblikket, men det er mange alternativer. For eksempel er det her i Spania: wuaki.tv, TotalChannel og Nubeox som på mange måter fungerer som en slags gammel video-utleie der du leier en film som du så kan streame når du vil. Finnes ikke filmen på Netflix, kan du nesten garantert finne den på Wuaki.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet