Månedsmagasinet på Costa del Sol
Superfornøyd med lærerpraksisen

Superfornøyd med lærerpraksisen

Lærerstudenter 1 okt. 2013

Etter tre uker i praksis ved Den norske skolen Málaga, er de fem norske lærerstudentene helt enige: Et veldig bra opphold! Lærerikt. Spennende!
Ved Den norske skolen Málaga har det i alle år vært fast praksis å ta i mot lærerstudenter fra Høgskolen i Volda og tilby dem praksisplasser ved skolen. Denne høsten har tredjeårs-studentene Elin, Iselin, Malin, Therese og Mathias fått prøve ut teoriene og kunnskapen de har tilegnet seg i løpet av sine første tre år på lærerstudiet.
 
Kamp om plassene
Det tre uker lange praksisoppholdet ved Den norske skolen Málaga er populært blant lærerstudentene i Volda, ifølge de fem studentene. Det betyr at karakterene og prestasjonene må være helt på topp for de studentene som får innfridd ønsket om et opphold på Solkysten, – med andre ord tilhører de «kremen» blant norske lærerstudenter.
En annen ting som også gjør oppholdet her spesielt, er at skolen er en privatskole. I Norge er det mest vanlig å ha praksis ved offentlige skoler.
 

Elin Mork (21):

– Imponert over datasatsingen
– Jeg har hatt praksis i 8. og 10. klasse her ved skolen. Jeg er særlig imponert over hvordan skolen og elevene benytter iPad i undervisningen, sier Elin. I norske skoler har man ikke kommet så langt som her, hevder hun.
Elin kommer fra Kristiansund og liker godt det nydelige klimaet på Costa del Sol. – Slett ikke umulig at jeg vil komme tilbake en gang for å jobbe ved skolen, sier Elin.
 

Iselin Osdal (21):

– En positiv opplevelse
– Vi har fått prøvd oss i lærerrollen på en helt annen måte enn det som er vanlig ved praksisopphold ved vanlige norske skoler, mener Iselin. Hun sier at de som lærerstudenter har fått mye ansvar for undervisningen: – En positiv opplevelse.
Elin liker også godt at skoletimene ved Den norske skolen Málaga er på 60 minutter, ikke 45 minutter som er det vanlige ved skoler i Norge.
Iselin kommer fra Sula utenfor Ålesund og synes klimaet er skjønt på Solkysten:
– Ikke umulig at jeg søker meg tilbake hit når jeg er ferdig lærer, avslutter hun.
 

Malin Arlen Flysund (23):

– Bra med færre elever
Malin fra Herøy sør for Ålesund har hatt praksis i 8., 9. og 10. klasse og bl.a. med fagene engelsk, matematikk og naturfag. Hun har fått masse erfaring og har likt seg godt på skolen.
– Jeg synes det er en stor fordel at klassene er små. Det gjør det mye enklere å følge opp den enkelte elev. 10-12 elever i klassen er noe helt annet å jobb med 30 elever slik det ofte er i Norge, sier hun.
På spørsmålet om hun kunne tenke seg å komme tilbake til Den norske skolen når hun er ferdigutdannet, svarer Malin: – Tja. Det kommer helt an på situasjonen.
 

Therese Beatrice Fylling (25)

– Veldig bra arbeidsmiljø
Therese fra Ålesund har hatt praksis i sjette klasse og har fått prøvd seg som allmennlærer i de fleste fag.
– Det er veldig flinke lærere ved skolen, sier Therese og viser til at det hvert år er mer enn 300 søknader etter lærerjobber ved skolen.
– Jeg har lært mye og fått gode tilbakemeldinger fra lærerne. En positiv opplevelse med et enormt stort utbytte, mener Therese.
På spørsmålet om hun kan tenke seg å komme tilbake som ferdigutdannet lærer, svarer hun: – Ja, det kan jeg godt tenke meg å gjøre.
 

Mathias Bang Tøndevold (23):

– Har fått prøvd meg
– Et veldig fint opphold. Jeg har fått slippe til og prøve meg ordentlig ut som lærer, sier Mathias fra Tønsberg. Han har hatt praksis i sjuende klasse med bl.a. fagene matematikk, samfunnskunnskap, RLE, kroppsøving og norsk.
Mathias peker også på at små klasser ved Den norske skolen Málaga gjør at alle elever blir sett og fulgt opp. Han mener skolen skårer høyt på et ungt og godt miljø av lærere der samarbeidet er tett.
– Jeg kan godt tenke meg å komme igjen. Det har vært bra å slippe unna kulda og mørket i Norge for en stund, avslutter Mathias.
Av Colegio Noruego

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.