Månedsmagasinet på Costa del Sol

AHN på Lauro
Av Stig Wiberg

Søndag 24. mars avholdt AHN sin invitasjonsmatch for medlemmer på Lauro Golf. Dagen bød på blandet vær, sol, skyer og et par regnbyger. Selv om været i mars har vært usedvanlig kaldt og regnfullt, ødela ikke det humøret til de ca. 100 spillere som var møtt op.
Det var gunstart kl. 9.30, og man spilte den gamle banen fra hull 1-8. Nordea ved Jesper Hertz var hovedsponsor . Premieoverrekkelsen og den store skandinaviske buffeten foregik i den hyggelige patioen. Presidenten for Lauro Golf overrakte dagens lotteripremie som var 1 ukes opphold i leilighet for 4 personer med fri golf.
Meglerforeningen var medsponsor med 12 flasker vin som ble loddet. I tillegg ble golfheftet Trophy 2013 loddet ut til 3 heldige vinnere. Eierne av golfheftet kan spille på over 400 golfbaner til halv pris i flere land.

Resultaterne ble:

Juniorrekken
1. Theres Tellefen 35 point

Damerekken:
1. Margreta Andersen 35 point
2. Kerstin Nilsson 33 point
3. Ellen Frøland 33 point
4. Marit Kølsted 32 point
5. Wenecke Waage 32 point

Herrerekken:
1. Thomas Cromer 37 poeng
2. Ridar Halvorsen 37 poeng
3. Stefan Gustafsson 35 poeng
4. Geir Frøland 35 poeng
5. Kalle Theoren 33 poeng

 

 

 

Los Vikingos på La Cala
Av Arne Lie

Los Vikingos holdt sin årlige konkurranse på La Cala søndag 10. mars, med etterfølgende generalforsamling og lunsj. La Cala, med Ana Nyblom i spissen, har i alle år gitt oss den beste service, og organiseringen har alltid fungert perfekt. Nye personer har overtatt i nesten alle posisjoner på La Cala. Alt fra ledelse, banemannskap, restaurant og hotellpersonale er nytt. En ny giv og en ny tid skulle innføres og vi var spente på resultatet. Men vi hadde ingenting å frykte. Gjennomføringen av hele arrangementet tilfredsstilte fullt ut de forventninger vi hadde.
Den nye direktøren, Patrick Murphy fra Irland, har uttalt at: ”Jeg skal heve hele resorten fra A til B, en stor utfordring jeg ikke kan motstå”
La Cala har formelt siden 2005 blitt anerkjent som den største golfresort i Spania av det spanske golfforbundet. Tre 18-hull baner, en 6-hull par 3 bane og David Leadbetter Golf Academy er kjernen i La Cala golf resort.
Målsettingen nå er at La Cala ikke lenger bare skal assosieres med golf. De skal forbedre og markedsføre sterkere sine tennisbaner, squashbaner, fotballbane, flotte hotell med fitness-center og spa-anlegg. Målene er mange og ambisiøse og det skal spennende å følge utviklingen.
Turneringen på Campo America 10. mars ble en fuktig opplevelse. Banen var våt og gjørmete fra regnværet dagene før, og det skulle ikke bli noe mindre regn på spilledagen. Det tok ikke mange minuttene før alle var gjennomvåte, men værguden var med oss og det ble sol og blå himmel. Vi begynte å tørke opp, og det hele så bra ut. Men før vi visste ordet av det slo værguden på bryteren igjen, og det øste ned. Vi hørte enkelte tordenskrall i det fjerne, eller var det værguden som lo? Våte var vi alle da vi kom inn. Heldige var de som hadde tatt med skift.
Årsmøtet ble avviklet som planlagt. Jan Nybø og Arne Lie fortsetter i styret. I tillegg ble Willy Hoff valgt til ny kasserer. Han overtok etter Astrid Johansen som ønsket avløsning etter mange år i styret.
Dagen ble avsluttet med en hyggelig lunsj hvor også premieutdelingen foregikk.
Vinpremiene ble sponset av Golf y Vinos.
Spilleformen var Alliance Stableford lagspill, hvor laget bestod av 4 spillere. 2 spilte i samme ball, og den beste score telte på hvert hull. De 2 andre på laget spilte i en annen ball uten at de visste hvem de var på lag med. Dermed ble premieutdelingen både spennende og overraskende.
I tillegg var det premie for nærmest flagget på noen par 3 hull.

Resultatene ble følgende:

Plass Lag Poeng
1 Helene Hatlevik, Gerd Solerød, Jan Nybø, Asbjørn Wangerud 71
2 Jan Teksum, Jan Ottesen, Jan Bardoff, Hans Ekeberg 64
3 Reidar Olsen, Svein Andersen, Leif Eriksen, Kirsten Ottesen 62

Nærmest flagget på enkelte par 3 hull:
Hull  Damer          Herrer
8      Jorun Lie      Jan Teksum
14    Jorun Lie      Per Istad
16    Jorun Lie      Jan Svabø

 

 

Bøckmann´s Påskegolf 2013
Av Arne Lie

Skjærtorsdag er dagen hvor over 50 norske golf spillere på Solkysten gleder seg til hvert år. Da arrangerer familien Bøckmann en golfturnering på Marbella Golf & Country Club. Det har de gjort i 12 år, og turneringen fortsetter, forhåpentligvis, i mange år fremover. Spilleformen er Texas Scramble med lag på 4 personer. Bruttoscore legges sammen og 10 % av det totale spillehandicap for laget trekkes fra. Hver spiller må ha minimum 3 tellende utslag på runden.

I tillegg så legges det inn en konkurranse om nærmest flagget og lengste utslag både for damer og herrer på et hull. Mars måned 2013 har vært den mest regnfulle siden målingene startet i 1947, og værmeldingen for spilledagen var ikke lovende. Men tro det eller ei, Skjærtorsdag 28.mars var den varmeste og mest vindstille dagen i hele mars måned. Banen var også i meget god stand, og overraskende tørr etter alt regnværet som hadde falt i ukene før. Marbella Golf & Country Club er en spektakulær bane med mange utfordringer. Ikke blant kystens lengste, men variert og inspirerende. Robert Trent Jones er arkitekten som stod for utviklingen av banen. Den åpnet i 1989, men har senere gjennomgått en renovering og ombygging på grunn av at en del av banen gikk tilbake til den opprinnelige eieren av tomten. Dette skjedde i 2009 og har på ingen måte redusert kvaliteten på banen. Man skal også lete lenge for å finne et mer imponerende klubbhus på Solkysten. Alt er bygget etter høyeste standard og kvalitet og inneholder alt hva et klubbhus skal inneholde. Beliggenheten er eksepsjonell med utsikt utover banen og Middelhavet.

Turneringen på Skjærtorsdag er alltid basert på shotgun start, slik at alle kommer inn samtidig for en fordrink, og deretter en meget hyggelig lunsj med premieutdeling. I 2014 vil det bli anledning for 72 norske golfspillere og delta. Med familien Bøckmann som arrangør kan det garanteres et flott opplegg.

De tre beste lagene i 2013 besto av følgende personer:

Plass Navn
1 Kjell Iversen, Bjørn Iversen, Solveig Iversen, Siri Ranfelt
2 Edgar Bøckmann, Jonas Bøckmann, Sigrun Bøckmann, Hilde Bergstrøm
3 Knut Johansson, Jan Bardoff, Rigmor Bardoff, Atle Håvåg

Nærmest flagget på hull 3:
Damer: Siri Ranfelt
Herrer: Svein Andersen

Lengste utslag på hull 17:
Damer: Britt Johansson
Herrer: Kjell Iversen

Av Stig Wiberg & Arne Lie

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.