Månedsmagasinet på Costa del Sol
Golfnyheter – Februar 2012

En forrykende golf-vår
Alle golfere i Andalucía kan glwde swg til hele tre European Tour-turneringer i vår.
Den første avholdes fra 15.-18. mars under navnet Open de Andalucía de Golf. Banen er ikke bestemt ennå, men Open de España 3.-5. mai avholdes på kongebanen Real Club de Golf de Sevilla. Bare 14 dager etter denne avholdes fra 17.-20. mai Volvo World Match Play Championship på superbanen Finca Cortesín med hele 3,4 millioner euro i premiesum. Mange av Europas beste spillere vil komme til Andalucía til de tre turneringene, til stor glede for mange golfere.

Stig Wiberg
________________________________________________________________________________________________________

Marbella Club Golf Resort
– en kronjuvel i Marbella

Hvis du blander en miks av Finca Cortisín, San Roque og La Reserva, så har du Marbella’s beste golfbane – Marbella Club Golf Resort.
Det er ikke mange golfere som kjenner denne praktfulle golfbanen fordi den bare har stått til rådighet for gjestene på 5-stjerners hotellene Marbella Club og Puente Romano.
Banen ligger ca. 10 km vest for Marbella med den mest fantastiske beplantning man kan forestille seg. Området er på hele 472 hektar og banen har vært én av de aller dyreste å konstruere å lage.
Golfdesigneren Dave Thomas har konstruert over 100 golfbaner i hele verden, bl.a. ombygningen av The Beltry der Ryder Cup ble arrangert i 2001. Han uttaler selv om banen at det er én av de best beliggende banene han har laget. Beliggenheten er fantastisk, og det er en kjempeopplevelse å spille på denne banen.
Banen er 6.121 meter fra hvit tee, 5.724 fra gul tee og 4.826 meter fra rød tee. Det er en par 72 med 5 par 3 hull, 5 par 5 hull og 8 par 4 hull. Det er bemerkelsesverdig at det er 3 par 5 hull på rad på de første 9 hull.
Når man spiller på denne banen, er det mange ting som imponerer. Man ser aldri andre golfhull enn det man selv spiller på. Det er helt stille, det er bare naturens lyder du hører. Det er en fjellbane, og derfor er det en nødvendighet å kjøre med buggy. Dette er naturligvis et minus, med det er nødvendig. Banen er bygget i etapper, og med svært brede fairways. Derfor kjører man fra hull til hull mange ganger nesten loddrett oppover. Fairways er av så god kvalitet at det er mulig å kjøre på fairways. La meg også nevne at avslutningshullet – hull 18 er Andalucías vakreste golfhull, med utsikt over Middelhavet, Gibraltar og Afrika.
Denne banen fortjener 5 golfballer.

Klubbhus og service
Når du ankommer banen og ser klubbhuset, tror du at du befinner deg i Sveits eller Østerrike. I klubbhuset ligger det en restaurant med en hyggelig peis, det finnes en utendørs terrasse, omkledningsrom og proshop. Prisene i restauranten er i den høye enden av skalaen. En øl koster 3 euro og en clubsandwich koster 13 euro. Servicen er i absolutt toppklasse, akkurat som deres hotell Marbella Club. Mange kjente mennesker som Antonio Banderas, David Beckham og Sean Conery har naturligvis spilt på denne luksusbanen.

Siste nytt
Banen har alltid vært en bane utelukkende for hotellets gjester. Det blir det nå gjort om på. Det blir mulig å spille banen som vanlig greenfee-spiller. Betingelsene og prisene vil bli offentligjort i La Danesa, En Sueco og Det Norske Magasinet. Denne banen må prøves.

Stig Wiberg

________________________________________________________________________________________________________

Gode råd – unngå skader

Av Rolf Martinsen, Clínica PhysioSpain

Vi fortsetter med gode råd slik at golfere unngår skader. Over 50 % av samtlige golfspillere har nemlig skader.

Bekken- og rotasjonsøvelser
Start med dype knebøyninger, det er én av de viktigste, men også en av de mest krevende øvelsene. Testen gir deg informasjon om belastning og bevegelse av hofter, kne og ankler. Dessuten testes også skuldre og bryst.

Hvis du ikke kan utføre en full knebøyning med helene i gulvet, er det nesten umulig å holde kroppens posisjon i utsvinget. Man ser ofte golfere bevege underkroppen mot ballen samtidig som de reiser overkroppen opp under nedsvinget. Årsaken er vanligvis for kort muskulatur i beina og/eller nedsatt stabilitet i bekkenet. Dette skyldes svake kroppsmuskler. Mange golfere reiser seg opp i backsvingen, noe som gjør at man har vansker med å føre køllen opp over hodet. Det er derfor viktig at man utfører øvelsene som vist på bildene.
Stå med føttene i skulderbredde og pekende framover. Ta køllen med begge hender, bøy albuene i 90 graders vinkel og strekk armene rett opp over hodet. Bøy ned i knærne så langt som mulig, med hælene i gulvet og køllen høyt over hodet. Stans dersom du føler smerte. Hvis testen ikke lykkes, har du balanseproblemer.

Det er utrolig viktig at du utfører disse øvelser, da man på denne måten kan finne ut hvor du har et problem. Alle golfere har svake punkter, og man kan gjøre mye for å minske dem.
Sett deg på kne og hold køllen i den ene hånden. Legg vekten over på det ene kneet og før det andre benet så langt fram som mulig, med hælen i gulvet. Sett køllen i gulvet – gjerne 10 cm lenger framme enn foten din. Du skal nå forsøke å nå skaftet med kneet, uten å løfte hælen fra gulvet. Test begge sider. Hvis du ikke kan gjennomføre disse øvelser har du helt sikkert et ben- eller ankelproblem.

Siste test dreier seg om din mobilitet i ryggen og på baksiden av lårene.
Stå med føttene samlet, pekende framover og bøy deg forover fra hoftene og forsøk om du kan nå ned til føttene med helt strakte kne. Samme øvelse gjør du med både høyre og vestre bein.
Stå med den ene foten på noen bøker og hold beinet lett bøyd. Prøv å nå ned til foten på det strakte beinet. Her får du en fornemmelse av hvor det ”strammer”, og det er dette området du framover må bearbeide for å oppnå bedre fleksibilitet.

________________________________________________________________________________________________________

Race to Dubai – European Tour
Per 22. januar 2012
1.     Grace Branden      670.000 euro
2.     Retrief Goosen     264.510 euro
3.     L.Oosthuizen        223.500 euro
4.     Ernie Els              177.600 euro
5.     Jamie Elson         163.020 euro
6.     T. Van Der Walt    115.000 euro
7.     N. Colsaerts         110.000 euro
8.     Jaco Val Zyl         103.072 euro
9.     Ch. Schwartzel     93.000 euro
10.   J.M. Alazábel       80.000 euro

108. Knut Borsheim     1.493 euro

Verdensranglisten
Per 22. januar 2012
1.      Luke Donald         9,89 poeng
2.      Lee Westwood      7,63 poeng
3.      Rory McIlroy         7,41 poeng
4.      Martin Kaymer      6,20 poeng
5.      Steve Stricker       5,95 poeng
6.      Webb Simpson     5,30 poeng
7.      Adam Scott          5,24 poeng
8.      Char. Schwartzel   5,14 poeng
9.      Dustin Johnson     5,06 poeng
10.    Jason Day            4.93 poeng
576.  Espen Kofsted       0,26 poeng

Turneringer i februar/mars 2012:
16. – 19. februar: Avantha Masters
22. – 26. februar: WGC-Accenture Machplay Championship
8. – 11. mars: WGC-Cadillac-Championship

________________________________________________________________________________________________________

 


Los Vikingos – sesongåpning på Lauro Golf

Av Arne Lie

Etter en kort julefeiring i Norge med ufyselig vær, var mange av klubbens medlemmer tilbake til sesongåpningen 2012 på Lauro Golf. Etter en varm og solrik desember på Costa del Sol var værmeldingene litt sprikende for dagen. Enkelte antydet regn. Vi var imidlertid heldige og noen få regndrypp fikk vi ikke før vi var på tur hjem fra Lauro. Nok en dag med flott vær på en fin bane.
Lauro golfbane ligger i et naturskjønt område med flott utsikt utover Guadalhorce dalen, Málaga og havet. Banen består i dag av 27 hull. De første 9 ble åpnet i 1992 og er relativt flate. De er ikke spesielt vanskelige, og det er en bane som man fortrinnsvis går. Banen var litt preget av årstiden med vekslene kvalitet på fairways og tees. Greenene var raske og i god stand. Distansemerkingen var flere steder vanskelig å få øye på og tallene nærmest uleselige. Våre medlemmer var imidlertid meget godt fornøyd med banen og ønsker å komme tilbake. Lauro golf setter service i høysetet og med rimelige priser på greenfee og restaurant er dette en bane man trygt kan anbefale. De arranger også en skandinavisk turnering hver tirsdag kl. 1200 med greenfee på kun 25 euro. Det koselige klubbhuset er en gammel cortijo. Det er over 200 år gammelt, og var et skjulested for banditter fra fjern og nær. Er man interessert i tyrefekting, finner man navn på mange av sine gamle helter her. Hvert hull er oppkalt etter en berømt tyrefekter.
Vi åpnet sesongen med et lagspill på 4 personer. Konkurranseformen virket litt komplisert med 3 forskjellige poengberegninger i løpet av de 18 hull. Det viste seg imidlertid å være svært enkelt, og medlemmene syntes konkurranseformen var morsom og spennende.
Vinnerlaget bestod av: Jan Nybø, Terje Blomberg, Gerd Solerød og Sina Underhaug.
Nærmest flagget på to par 3 hull ble:

Hull    Damer                 Herrer
2       Natalia Gjertsen    Jan Teksum
11     Gerd Solerød        Tordar Laritzen
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.