Månedsmagasinet på Costa del Sol
Golfnyheter januar 2012

Tiger på toppen
Tiger Woods hadde en ørkesløs periode på to år uten en seier da han vant Chevron World Challenge i begynnelsen av desember. Han har nå kommet seg helt etter skadene som har holdt ham ute i lange tid.
Tigers første turnering i 2012 er European Tour turneringen Abu Dhabi HSBC Golf Champions fra 26. januar. Her møter han verdens beste – Luke Donald og Lee Westwood samt Martin Kaymer som jakter sin tredje seier etter han har vunnet turneringen de to siste årene.
Tiger Woods ligger for øyeblikket som nr. 23 på verdensrankingen og alle er sikre på at han er inne på topp 10 før året er slutt. Det er en kjempegevinst for alle verdens golftilhengere at Tiger er tilbake. Det er årsaken til at han får minst en millioner dollars bare for å stille opp, og tv-stasjonene jubler fordi han sørger for dobbelt så mange seere.

Stig Wiberg

__________________________________________________________________________________________________________________________
 

Santa Maria – damenes favorittbane

Banen
Santa Maria er mange fastboendes favorittbane, særlig er damegolferne begeistret for denne banen. Det er fullt forståelig, ta bare hull 1. Herrene må over en sjø for å kunne komme på fairway, mens damene har drive rett ut på fairway fordi deres teested ligger til høyre for sjøen.
Damenes teested er hele 77 meter lenger framme enn herrenes teested. Slik er det mange steder på banen nettopp tatt hensyn til damene. Herrene har ikke noe å klage over, fordi banen med sine 5.325 meter fra gul tee er relativ kort, og damene har 4.657 meter fra rødt teested. Banens ni første hull ble designet av Antonio Garcia Garrido i 1991, og i 1996 designet banens tekniske personale de siste ni hullene, og det har de gjort bra.
Banen er svært varierende med mange utfordringer. Etter et svært lett og kort par 4 hull, kommer utfordringen på hull 2 som er et par 5 hull på 460 meter med grøft og vannfall.
Det er uforståelig at hull 3 er valgt til banens vanskeligst. Det er rett fram og opp en bakke på 344 meter. Det er flere hull som er vanskeligere enn dette. På hull 4 er det viktig at du tar den riktige beslutningen om valg av kølle, skal du velge en driver, eller? Hullet er bare 250 meter, men med grøft på venstre side og out of bounce på høyre er valget vanskelig. Hull 5 og 6 er vanlige hull, og bortsett fra bakken mellom hull 5 og 6, er banen enkel å gå. Gled deg til hull 7, et praktfullt par 3 hull på hele 194 meter. Deretter følger et vanskelig par 5 hull. De første 9 hull avsluttes med et 302 meter langt par 4 hull der du må over en stor sjø. Et svært vakkert hull.

De siste 9
Her har du sjansen til å score lavt. Det er 4 par 3 hull, 4 par 4 hull og 1 vanskelig par 5 hull og på de siste 9 hull er banens par 33. Banen totalt er par 70.
Jeg har spilt banen mange ganger og må konstatere at banen blir bedre og bedre. Siden man åpnet i 1991 er motorvei A7 bygd ut, samt broer og det er anlagt mange veier på banen. Jeg hørte ingen motorvei, den lå i en tunnel under broen, men banen virker slitt pga. mange green-fee-gjester. Det er imidlertid et stort minus at man mangler en drivingrange ved banen.

Restaurant
Santa Marias gamle restaurant er nedlagt og det er laget en ny med en formidabel beliggenhet rett ut mot golfbanen. Det er hyggelig å sitte og observere spillerne på hull 1, og man har en deilig utendørs terrasse der man kan følge spillerne på hull 18.
Prisene er rimelige, selv om de ikke er billige.

Miljø
Santa Maria ligger 10 km fra Marbella og 15 km fra Fuengirola og ligger i et av de mest bebygde områdene på kysten. Det er en del bygging rundt banen, og fargene på husene, særlig ved hullene 16 og 17 er forferdelige. Når du kommer til hull 7 til 13 er det bare natur, noe som er deilig.

Service
Det er vanskelige tider for golfbanene, man må virkelig være profesjonell for å stanse nedturen. For 3 – 4 år siden begynte nedturen for Santa Maria, her var det tyskerne som forsvant, nå er det engelskmennene som mangler, og fordi de utgjorde 50 % av spillerne, er problemene store.
God service er nødvendig dersom man vil beholde det nåværende nivået. Det merker man tydelig alle steder på Santa Maria. Caddymaster, starter, tjenere osv., samt banens hjemmeside viser at de nok vil klare seg bra gjennom krisen. Servicen er høy.

Medlemmer
Santa Maria har 350 medlemmer, men vil gjerne ha mange flere. For å bli medlem må du betale et engangsbeløp på 1700 euro, som du ikke får tilbake.
Det er flere muligheter for medlemmene:
Du kan velge fritt spill inkl. buggy til 2.500 euro per år. Hvis du velger fritt spill uten buggy, er prisen 2.200 euro. Du kan også velge å betale 1.700 euro per år. Da får du 10 gratis greenfee, samt betaler 10 euro hver gang du spiller 18 hull. Hvis du bare spiller 9 hull, er prisen 5 euro.
Marketingsjef Rosa Olmo forteller at det blir mange nye tiltak framover. Prisen for greenfee er fra 50 euro for 18 hull. Medlemmene kan også bruke tennisbanene og swimmingpoolen.
Banen fortjener 4 golfballer.

__________________________________________________________________________________________________________________________

 

Unike behandlinger

Mange golfere og idrettsutøvere har skader som kan helbredes med sjokk- og trykkbølger.
Fra 1960 er sjokkbølger blitt brukt til å knuse kalkdannelser i kroppsvevet. Siden 1980 er de blitt brukt til behandling av nyrestein med stor suksess. Ny klinisk forskning har vist at mange golfskader kan fjernes helt eller delvis med sjokkbølger. De kan nå ned i en dybde på 8,5 cm og påvirker blodkarene ved å øke blodgjennomstrømmingen. De øker stoffskiftet og kan oppløse kalkdannelser i vevet, bl.a. muskler, slimsekker og ledd. Man stanser også betennelsestilstander i ledd og leddkapsler.
Trykkbølgene går ned til en dybde på 3,5 cm og fordeler væskene i det behandlede vevet. Bølgene gir effektiv massasje av muskelceller og øker blodgjennomstrømmingen, samtidig som avfallsstoffene tømmes ut.
Ovenstående behandlinger foretas etter en grundig undersøkelse av skadene. Selve behandlingen oppleves på forskjellige måter, men det er normalt ingen bivirkninger.
Rolf Martinsen er ekspert i behandling med sjokk – og trykkbølger og har helbredet mange golfere med typiske golfskader i ledd, muskler, golfarmer, hælsporer og lignende.
www.physiospain.com

_________________________________________________________________________________________________________________________

Til lykke Lauro
Jeg har nå i seks år anmeldt golfbaner i Spania, og mange ganger har jeg fortalt golfdirektørene at prisen for en runde golf er for høy i forhold til kvaliteten på banene. Det blir man ikke populær av å skrive, men det kan jeg saktens leve med.
Lauro Golf har gjort noe som har blitt en kjempesuksess. Hver tirsdag arrangerer man en skandinavisk turnering til en spesialpris på 25 euro og 60 euro for to personer inkl. buggy. Påmelding må skje dagen før kl. 12.00 med navn og handicap og møtetid på dagen er senest kl.11.30. Dette tilbudet startet man med 1.mai i fjor, og det er virkelig ”value for money”. Jeg mener det er Andalucías beste golftilbud i forhold til det man får.
En viktig del av en golfdag er i tillegg til banen, den servicen man opplever. Her er man også oppe i superklassen. Lauro Golfs president Tove Maria Petersen byr velkommen, tar imot scorekort og gir matchinformasjon. Tove har en stor andel i Lauros suksess.
Lauro Golf viser veien, og jeg er sikker på at andre baner vil følge etter.

________________________________________________________________________________________________________________________

Race to Dubai – European Tour
Per 31. desember 2011
1. Luke Donald 5.323.400 euro
2. Rory McIlroy 4.002.168 euro
3. Martin Kaymer 3.489.033 euro
4. Ch. Schwartzel 2.929.829 euro
5. Lee Westwood 2.439.601 euro
6. Alavo Quiròs 2.269.242 euro
7. Anders Hansen 2.074.366 euro
8. Sergio Garcia 1.962.723 euro
9. Thomas Bjørn 1.814.115 euro
10. Simon Dyson 1.694.779 euro
212. E.T.Johanson 41.110 euro

Verdensrankinglisten
Per 31. desember 2011
1. Luke Donald 10,03 poeng
2. Lee Westwood 8,06 poeng
3. Rory McIlroy 7,77 poeng
4. Martin Kaymer 6,55 poeng
5. Adam Scott 5,50 poeng
6. Steve Stricker 5,33 poeng
7. Dustin Johnson 5,27 poeng
8. Jason Day 5,07 poeng
9. Charl. Schwartzel 5,06 poeng
10. Webb Simpson 5,03 poeng
571. Espen Kofsted 0,27 poeng

_________________________________________________________________________________________________________________________

Los Vikingos på Santana

Av Arne Lie

Sesongavslutningen for Los Vikingos foregikk på Santana 27. november 2011
Dagen føyde seg inn i rekken av alle våre spilledager i høst med strålende solskinn og helt vindstille. Santana ble åpnet i 2004, og banen ble raskt en favorittbane blant golfspillere på Solkysten. Den ligger i golfdalen i Mijas kommune. Banen er 5.654 meter fra gul tee og 4.860 fra rød. En relativ kort bane, men med en flott utforming som slynger seg inn blant de mange avocadotrær og annen variert vegetasjon. Inntrykket man sitter igjen med er at dette er en veletablert golf klubb. Banen er perfekt vedlikeholdt, og personalet er alltid forekommende og profesjonelle. Det beskjedne klubbhuset står ikke helt i stil med banen, men i disse finansielle vanskelige tider vil det nok drøye før et nytt klubbhus blir bygget. Banens utforming er basert på store tee-områder, brede fairways og store greener. En rolig parkbane som er lett å gå. Flere enn 3.500 trær av forskjellige sorter finnes på banen. Santana er en meget kundeorientert pay and play club med differensierte greenfee priser basert på forskjellige gruppe. Tilgjengelighet, sesongvariasjoner, tid på dagen og lignende. De legger stor vekt på denne analysen for å tilfredsstille den enkelte kundes behov. Det finnes så mange varianter at man bør studere nøye før man bestiller greenfee. Her er det penger å spare. De kaller det dynamisk prising, men hvis man ikke har tungen rett i munnen kan den virke noe forvirrende.

Spilleformen denne gangen var Stableford i 3 grupper. Damer og herrer konkurrerer i samme gruppe. Det er kun hcp. som avgjør hvilken gruppe man konkurrerer i.
Resultatene ble:
Gruppe 1 (hcp. 0 – 23) Navn Poeng
1.plass John Nordahl 37
2.plass Per Glasø 34
3.plass Jorun Lie 32

Gruppe 2 (hcp. 23.1 – 28)
1.plass Kari Duffaut 28
2.plass Willy Hoff 28
3.plass Edgar Duffaut 23

Gruppe 3 (hcp. 28.1 – 36)
1.plass Signe E. Eriksen 33
2.plass Ole Hatlevik 32
3.plass Ruth Rist 32

Nærmest flagget på par 3 hull:
Hull         Damer               Herrer
2            Jorun Lie            Kåre Underhaug
7            Natalia Gjertsen  Jack Rist
12          Inge Strand        Willy Hoff
16          Jorun Lie            Toni Antonissen

ÅRETS GOLFER
Hvert år kårer vi årets beste golfer blant damer og herrer. Kriteriene er basert på poengene på de 6 beste Stableford-turneringene som er spilt i et kalenderår.
Årets golfere ble:
Jorun Lie, totalt 196 poeng gj.sn. per runde 32.67
John Nordahl totalt 193 poeng gj.sn. per runde 32.17

Premieutdeling og juleavslutning ble foretatt på restaurant Bistro O Sole Mio y Grieg Suite på Elviria del Sol.
 

Av Stig Wiberg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.