Månedsmagasinet på Costa del Sol
Golfnyheder december 2011

God jul og godt nytt år
Det har vært et stort og suksessrikt golf-år for Det Norske Magasinet. Vi har avholdt to turneringer for skandinaver, som ble fullt besatt. Vi har startet et fantastisk lesertilbud på Lauro Golf der man hver tirsdag kan spille for bare 25 euro. Det er kystens beste ”value for money”. Siste tirsdagen i november var det hele 52 spillere. Suksessen gjentas i 2012. Vi arrangerte en super eksklusiv golfreise til Dubai-Abu Dhabi som var fulltegnet.
Vi vil fortsette de gode taktene i 2012 og arrangere anderledes golfturneringer og golfreiser til glede for alle våre lesere.
Alle ønskes en riktig god jul og et godt nytt år.

Solskinnsdag i november – superdag på La Quinta
En helt unormalt varm novemberdag med 22 grader var rammen om Cheapgreenfee’s fødselsdag som ble avholdt på én av Andalucías beste golfbaner – La Quinta.
Det ble spilt ”best ball” for par og det var fullt besatt. Banen var i absolutt toppklasse, bortsett fra green´en på A banens hull 4. Den blir lagt om i mars måned.
Sponsorene var Commerzbank, MásMovil, H2O, Scan Transport, Kaas & Kirkemann, UniOptica, HTH og Sierra Park Club. Uten offervillige sponsorer kunne det ikke la seg gjøre å spille toppgolf og spise en treretters meny med vin og champagne for bare 65 euro. Middagen ble avholdt på den eksklusive restauranten Nueva Kaskada i Marbella som har en Michelin-kokk som sjef på kjøkkenet.

Resultatene ble:
1. Olle Karlsson hcp. 0/Lasse Strømberg hcp. 12 i alt 39 poeng
2. Helge Olsen hcp. 22,8/Torgunn Olsen hcp. 33,3 i alt 38 poeng
3. Christer Ringstrøm hcp. 20,7/Carina Ringstrøm hcp. 14,6 i alt 37 poeng
4. Raidar Olsen hcp. 15/Willy Hoff hcp. 23,4 i alt 36 poeng
5. Nini Naarstal hcp. 30,2/Helge Naarstal hcp. 18,0 i alt 36 poeng

Nyhet
Det er med stor glede at vi kan presentere den svenske golfpro´en Olle Karlssons gode råd som kan gjøre golfspillet ditt bedre.
Vi vil gjennomgå golfgrep, oppstilling, sving, slice, pitching, bunkerslag og putning i løpet av de neste seks månedene.
Olle har spilt på Europa Tour´en i 10 år og bor nå i Spania der han bl.a. underviser på Los Naranjos. Olle gir gruppeleksjoner med maks. 6 – 8 personer. Det foregår i løpet av tre timer med kaffe og sandwich. Han gir også private leksjoner. Det blir arbeidet med dataanalyse med C-sving-program og High Speed Camara.
Mer informasjon kan du få på hjemmesiden: www.ollekarlsson.com

Leksjon 1: Grepet – fundamentalt
Planlegging er det viktigste i hele golfspillet. På samme måte som du planlegger å bygge et hus.
Vi begynner med det grunnleggende, dvs. grepet – som er det viktigste å få styr på før du begynner.

1. Før du tar jernet i hånden, lar du armene henge rett ned, og du vil oppleve at alle menneskers hender vender innover.


2. Ta jernet med venstre hånd – den med hansken – og legg det midt i håndflaten.

3. Du bør nå se tre knoker og at hånden er dreid skjevt og ikke rett.

4. Høyre hånd tar om venstre tommelfinger og griper om jernet med fingrene og ikke i håndflaten.


5-9. Her har jeg tegnet to streker i hansken og tar om jernet. Grepet er løst og avslappet og gir dermed en god bevegelse med jernet.Med det rette grepet får du det mye lettere når du skal svinge gjennom, og håndleddene gir deg mulighet for den rette svingen.
Et godt grep er det samme som god golf – Et dårlig grep er det samme som dårlig golf!

 

Golfernes A-B-C
Det er med stor glede at Det Norske Magasinet kan presentere spesialisten innenfor golfskader, Rolf Martinsen, som skribent av artikler om forebygging av nettopp golfskader som over halvparten av golfspillerne over 50 år lider av. Rolf er samtidig autorisert Teitleist-instruktør.

Problemene for golferne skyldes:
1. Dårlig fysisk form
2. Overbelastning
3. Utilstrekkelig oppvarming
4. Dårlig svingteknikk
Vi har i dette nummer valgt å sette fokus på svingteknikk. Det alt avgjørende for en golfer er å svinge riktig.
En korrekt sekvens i ditt spil d.v.s. riktig bevegelse av bekken, overkropp, armer og jern er alfa og omega. Bevegelsen, selve kraftmønstret, kan sammenlignes med en 4-trinns rakett der 1. trinn leder videre til 2. trinn, o.s.v. På denne måten får du mest mulig kraft i slaget med minst mulig anstrengelse.
Hvis du har fysiske problemer som begrenser dine bevegelser eller styrke, balanse og koordinasjon, vil du automatisk forsøke å kompensere dette. Det resulterer i et ujevnt resultat og en stor risiko for overbelastning med smerter og skader.
Teitleist har framstilt et program som kalles Screening. Det er en skjematisk test av kroppens bevegelse, styrke, balanse, o.s.v. som gir svar på hvilke problemer du har med sving´en din.
Det finnes 12 vanlige svingfeil som 65 % av alle amatørgolfere har. La oss se på løsningen av disse problemene slik at du framover slipper skader.
God bevegelse, men også god stabilitet er nødvendig, så her er det gode råd til dette.
Lat som om du skal slå et sjuerjern, så finner du nøytralstillingen for bekkenet. Prøv å slå uten sjuerjernet, men med armene i kryss over brystet. Du må nå forsøke å tippe bekkenet fram og tilbake. Det er ofte vanskelig å få musklene til å gjøre dette fordi ryggen ofte er stiv. Når du gjør dette, vil det føles lettere den ene veien framfor den andre. Overkroppen må holdes stille, bare bekkenet skal bevege seg.
Neste test er bekkenrotasjon i samme sjujerns stilling. Du må kun rotere med bekkenet uten bevegelse av skuldrene.
Neste test er rotasjon av overkroppen, og bekkenet skal holdes stille. Det er en god idé om du får hjelp av en person som kan holde bekkenet stille. – Hvorfor er det vanskelig? – Et svært stort problem hos spillere over 50 år er det som kalles ”lower crossed-syndrom” Det betyr at muskulaturen i hofter og rygg blir korte og stramme. Når de blir det, blir de også svake. Derfor er det nødvendig å styrke og trene den korte muskulaturen.
Se øvelsene på bildene.

Øvelsene over er svært enkle å utføre. Prøv det, og du vil se en framgang i golfspillet svært raskt.

 

Race to Dubai – European Tour
Per 27. november 2011
1. Luke Donald 3.856.394 euro
2. Martin Kaymer 2.830.264 euro
3. Rory McIlroy 2.724.882 euro
4. Ch. Schwartzel 2.265.525 euro
5. Lee Westwood 2.004.482 euro
6. Anders Hansen 1.738.892 euro
7. Sergio Garcia 1.580.748 euro
8. Thomas Bjørn 1.517.392 euro
9. Simon Dyson 1.444.558 euro
10. Darren Clarke 1.379.498 euro
214. E.T.Joha 41.110 euro
256. Marius Thorp 19.475 euro


Verdensrankinglisten
Per 27. november 2011
1. Luke Donald 10,22 poeng
2. Rory McIlroy 7,48 poeng
3. Lee Westwood 7,35 poeng
4. Martin Kaymer 6,91 poeng
5. Dustin Johnson 5,69 poeng
6. Steve Stricker 5,68 poeng
7. Adam Scott 5,60 poeng
8. Jason Day 5,41 poeng
9. Webb Simpson 5,18 poeng
10. Nick Watney 4,97 poeng
565. Espen Kofsted 0,28 poeng

 

Los Suecos mot Los Vikingos
Golflandskamp på Mijas

Av Arne Lie

Søndag 6.november 2011 kjempet 20 spillere fra Los Suecos mot 20 fra Los Vikingos om det flotte trofeet som Sverige var i besittelse av fra forrige år. Dette er en landskamp med lange tradisjoner. I over 20 år har denne turneringen blitt spilt mellom Sverige og Norge. Ansvaret for turneringen skifter mellom landene fra år til år. I år var det Norge som arrangerte, og turneringen ble spilt på Mijas (Los Olivos) i et flott sommervær med over 20 grader. Det var ikke en sky på himmelen og helt vindstille da vi startet. Etter tre timer tok vinden seg noe opp, men ikke mer enn at det ble en golfdag av den svært gode sorten. Banen var også i god forfatning etter alt regnet som hadde falt den siste tiden. Det var modig gjort av Norge å legge turneringen til Mijas, fordi dette er Los Suecos hjemmebane. Men det skulle vise seg at dette ikke var til hinder for at Norge gikk av med lagseieren i 2011.
Spilleformen var individuell Stableford der de 16 beste resultatene fra hvert land ble lagt sammen og avgjorde hvilket land som vant. I tillegg ble det gitt premier til de tre beste damer og de tre beste herrer. Premiene her ble sponset av Golf y Vinos, ved Dan Olsson. Nærmest pinne på alle par 3-hull og lengste drive ble også premiert for damer og herrer, og premiene her ble sponset av Mäklarringen, ved Michael Irgens.
Etter at turneringen var spilt ferdig og resultatene regnet ut, ble det sosialt samvær i restauranten på Mijas Golf med mat, vin og premieutdeling. Stemningen var meget god og tradisjonen vil fortsette neste år med Los Suecos som ansvarlig arrangør.

Landskampen 2011 ble vunnet av Norge med 477 poeng. Sverige fikk 428. Formannen i Los Suecos, Folke Klint, måtte dermed overrekke det gjeve trofeet til formannen i Los Vikingos, Arne Lie.

De individuelle resultater ble:
Plass Damer Poeng Herrer Poeng
1 Jorun Lie 36 Jan Teksum 39
2 Signe Elisabeth Eriksen 33 Kåre Underhaug 34
3 Margareta Andersson 32 Rolf Søderlund 32

Nærmest pinne på par 3-hull
Hull         Damer          Herrer
3            Jorun Lie       Kåre Underhaug
6            Jorun Lie       Roald Gjertsen
8            Tove Glasø     Reidar Olsen
14           Ingen           Rolf Søderlund
16          Jorun Lie       Kåre Underhaug

Lengste drive på Hull 10
Damer            Herrer
Tove Glasø      Jan Teksum

 

Los Vikingos på Rio Real

Av Arne Lie

Søndag 13. november fikk 44 spillere fra Los Vikingos oppleve en ny flott dag på golfbanen. Denne gangen på Rio Real, en bane som ble åpnet i 1965. Den er blant de eldste banene på kysten og kan karakteriseres som en parkbane. Banen er relativt lang, 6.077 meter fra gul tee og 5.321 meter fra rød. Greenene er meget raske og utfordrende. Åpningshullet splittes av elven Rio Real mellom tee og fairway og er en utfordring for mange spillere. Elven Rio Real er også bakgrunnen for banens navn og elven krysser banen flere steder, spesielt på de første hullene. Det er først på det fjerde hullet elven ikke er i spill. Da kan allerede golfbagen være lettere på grunn av færre baller. Elven dukker igjen opp på femte hull og sjette hull. Deretter glemmer vi elven fram til hull 11 og starter på hull 12 med en drive over et stort vann. Nå har vi lagt det fuktige elementet bak oss og ikke har flere utfordringer enn store velvokste trær foran oss. Med andre ord, en lang, spennende og utfordrende bane hvor man har god mulighet til å diskutere sin runde og telle mistede baller i det flotte klubbhuset til Rio Real. Været var, som på alle våre runder i høst, meget bra.
Spilleformen var en slagkonkurranse med netto slag. Det ble spilt i tre grupper etter følgende handicap-inndeling. Fra 0 til 23. og 23.1 til 28. og 28.1 til 36.
I tillegg ble nærmest pinne premiert for damer og herrer.

Resultatene ble:

Gruppe 1       Navn                   Netto slag
1.plass          Roald Gjertsen      71
2.plass          Tove Glasø           75
3.plass          Knut Grønlien       75

Gruppe 2
1.plass          Natalie Gjertsen    75
2.plass          Kari Duffaut          78
3.plass          Leif Eriksen           79

Gruppe 3
1.plass         Solveig Iversen       78
2.plass         Torgunn Olsen        79
3.plass         Sina Underhaug      79

Nærmest flagget          Damer                    Herrer
Hull 3                          Solveig Iversen        John Nordahl
Hull 6                          Kari Duffaut             Jan Svabø
Hull 12                        Astrid Johansen       Toni Antonissen
Hull 16                        Kari Duffaut             Reidar Olsen
 

Av Stig Wiberg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.