Månedsmagasinet på Costa del Sol
Elektrisitetsforbruket må kontrolleres og derfor må alle husstander ha en ICP

Elektrisitetsforbruket må kontrolleres og derfor må alle husstander ha en ICP

For å kunne kontrollere at man ikke forbruker mer enn det man har bestilt, noe som før resulterte i strømsvikt når alle i blokken eller urbanisasjonen samtidig brukte aircondition, oppvask- og vaskemaskiner, tv og tannbørste, tvinger strømselskapene nå alle til å installere en Interruptor Control Potencia (ICP). Den kan nærmest oversettes med automatisk strømavbryter.

I henhold til lov 1454/2005 kreves det at alle husstander har installert en ICP.

Det er strømselskapene som har ansvaret for installasjonen hos sine kunder. Systemet forbedrer sikkerheten på elektriske installasjoner, og i tilfelle det blir brukt mer strøm enn man har bestilt, vil apparatet ganske enkelt bryte strømmen.

Har du allerede en ICP?
ICP blir installert i sikringsboksen. Er man i tvivl om man har en ICP, må man altså sjekke. Sitter det en ICP ved siden av sikringene, behøver man ikke gjøre mer.

Fortsatt ingen ICP?
Alle andre skal ha mottatt et brev fra strømselskapet som gjør oppmerksom på at man bør installere systemet. Selskapet opplyser at det bare er de som mottar brev som skal installere en ICP, men at man selvfølgelig kan ha være uheldig og ikke har mottatt dette brevet.
Fra man mottar brevet, har man 20 dager på seg til å installere systemet. Skjer ikke det, mottar man nok et varsel. Hvis man etter siste varsel fortsatt ikke har installert ICP, vil strømselskapet utstede bøter via den månedlige avregningen.
ICP´en kan kjøpes hos en autorisert elektriker som også sørger for installasjonen. Alternativet er at ICP´en kan leies av strømleverandøren. En autorisert elektriker må installere kassen til ICP’en fordi strømselskapet ikke yter denne servicen. Strømselskapet vil deretter sende ut en elektriker som installerer selve ICP’en. Denne kan ikke installeres dersom ikke kassen til ICP’en allerede er satt opp.
Uansett om man kjøper eller leier en ICP, må det foretas en innbetaling på ca. 10 euros for at strømselskapet kan bekrefte og godkjenne installasjonen. Dette beløpet er regulert av industridepartementet.
Den nye loven vil ikke bety at det må betales mer for elektrisiteten, med mindre det er endret på strømbestillingen eller ved at man altså har leid en ICP fra strømselskapet. I det siste tilfellet må det betales et lite ekstrabeløp via den månedlige strømregning.

For mer informasjon eller avklaring er man velkommen til å kontakte Lena Grøn på lena@cyclo.es eller tlf.: +34 952 665 055.

Av Lena Grøn, Cyclo Abogados & Asesores

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.