Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spanske tropper angripes i Afghanistan

Spanske tropper angripes i Afghanistan

Den spanske militærbasen i Herat ble i begynnelsen av februar utsatt for et angrep. Tre raketter traff basen få timer før den spanske forsvarsministeren Charme Chacón skulle ankomme basen. To missiler traff selve basen, mens den tredje ikke traff målet. Ingen mennesker kom til skade i den spanske leiren, men soldatene besvarte angrepet og drepte tre talibanere.
Årsaken til ministerens besøk var å bringe den drepte soldaten, John Felipe Romero Meneses, som var av colombiansk opprinnelse, hjem. Den 21 år gamle soldaten ble drept og ytterligere seks ble skadd fordi panserbilen de satt i kjørte på en mine ved Sang Atesh.
Forsvaret har nettopp brukt 75 millioner euros på å kjøpe nye tanks som skal erstatte den gamle modellen BMR som fortsatt brukes i Afghanistan. Men utskiftningen kom altså for sent for den 21 år gamle spanske soldaten.

 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.