Månedsmagasinet på Costa del Sol

Planer om stort kjøpesenter i Estepona gjenopptas

Prosjektet ble presentert i 2008 av Esteponas tidligere ordfører, Antonio Barrientos (PSOE), men det ble ingenting av det. Nå, 16 år senere, ser det ut til at planene gjenopplives for «Spanias største kjøpesenter» – et prosjekt med en investering på… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Nye bøter for badegjester i Fuengirola

Stadig flere badegjester forstår tilsynelatende ikke meningen med de røde flaggene ved Costa del Sols strender. Det gjør nå kommunen i Fuengirola noe med. De har nettopp bestemt seg for å innføre bøter på mellom €750 og €1500 for folk… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

«Boligprisene vil stige i de neste årene»

Málaga-provinsens økonomer tegner et veldig tydelig bilde av det lokale boligmarkedet i sin siste rapport. «Det er ikke den minste indikator på at boligprisene så mye som vil stabilisere seg. Prisene vil derimot stige i hele provinsen i de neste… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Solkystens klima – fra «varmt til brennende»

Temperaturøkningene på Costa del Sol kombinert med høye fuktighetsnivåer gjør væreksperter bekymret for klimaet som “har gått fra varmt til brennende i sommermånedene», uttaler Enrique Salvo, professor og leder for klimaendringer ved Universitetet i Málaga (UMA).  Ifølge Det spanske instituttet… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Ordfører vil ha direkte motorvei Sevilla-Málaga

Sevillas ordfører, José Luis Sanz, ønsker en “direktevei» som vil forbinde Sevilla og Málaga med en motorvei gjennom Ronda og påpeker at prosjektet er essensielt å forene de to viktigste byene i Andalucía.  Prosjektet har vakt stor interesse blant innbyggerne… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

AKTUELL KOMMENTAR: Er vi klare til å ta et valg?

Det er et bredt samtaleemne og et stort problem over hele Europa. Men spesielt i Málaga-provinsen treffer nå den nåværende boligmangelen oss hardt. Det er mange årsaker til dagens boligkrise, og det er like mange delte meninger og forslag til… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Landsby-til-landsby vandring i Andalucía

Når folk hører ordet camino, tenker de fleste på pilegrimstien som krysser nord-Spania og ender i Santiago de Compostela. El Camino de Santiago (Sankt Jakobs vei) har vœrt en populær pilegrimsvei for både troende og angrende syndere siden det 9. århundre. Faktisk var den… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Spanias mange politistyrker

Hvilke korps er hvor? Og hvilke oppdrag og forpliktelser har de? NorskePluss har sett litt nærmere på de uniformerte señoras y señores i dette landet. De tre typene politi man oftest støter på i Spania, er Guardia Civil, Policía Nacional… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

SALOBREÑA – mellom hav og fjell

Byen Salobreña som ligger mellom Motril og Almuñecar, har en så spesiell beliggenhet at man må reise langt for å se noe lignende. På en kjempestor klippe har befolkningen over tusenvis av år bygd en by som har tatt over… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Den hellige grals vei gjennom 2.000 år til både León og Valencia

Den vanlige oppfatningen om gralen er at den er begeret som Jesus drakk av under den siste nattverden. Deretter skulle Josef fra Arimatea ha samlet opp noe av Jesu blod, da han hang på korset. Begeret skulle for øvrig ha… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

PARSELLHAGEGLEDE – Langt mer enn ferske grønnsaker

Uansett hva man synes om skitne negler, så er hagearbeid, i likhet med matlaging og kunstmaling, en aktivitet som kan spre mye glede. Det er klart at ikke alle som går forbi en blomstrende hage blir overveldet av dens skjønnhet og hypnotisert av dens duft, men det er noe unektelig magisk ved å kunne observere […]

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.